Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Uf, to byl zase den...

18. 11. 2004
0
0
1387
Autor
Shamrock

Ze všedního dne jednho nevšedního života..

Když se člověk ráno probudí s tím, že nadchází další pěkný den, jistě nebude vše v pořádku. Je pondělí a přede mnou je další perný týden. To by ale nebylo normální, kdyby se něco nepřihodilo hned v šest ráno.

Ještě že mám v těle už zabudované "biohodiny". A tak mne rozbitý budík, který jsem ve snu, ale bohužel i v realitě shodil z nočního stolku, nijak nepřekvapil. Tedy "biohodiny", alespoň kdyby fungovaly přesně. Probral jsem se až v 6:20 a spěchal jsem po schodech dolů. Moje milá dcerka si večer ještě vařila čaj a tak trochu ho rozlila po horní části schodiště. Nic moc se mi ale nestalo. Alespoň mi těch pár nemalých boulí, modřin, sem tam nějaká ta podlitina a lehce nafialovělé oko budou celý den připomínat tu senzačně svižnou jízdu po schodech.

Se záměrem provést ranní hygienu jsem se pomalu dobelhal do koupelny. Zase je umyvadlo plné prádla. "Co to je?" S tímto výkřikem tahám z umyvadla kousek po kousku. V tu chvíli mi to dochází. Manželka zase chystá velké praní. Pět podprsenek, patery kalhotky, deset párů ponožek a jedny "mé" boxerky. No, alespoň něco je tam jen a jen mé. Chvilku přemýšlím při čištění zubů o životě a odcházím s větou "Pět ženských v domě,to je pohroma" na rtech. Jak já bych chtěl mít syna. Čtyři dcery ve věku 16-20 jsou opravdu něco úžasného, vřele doporučuji.

Se spikleneckým úsměvem na tváři odcházím z domu a nasedám do své nové Octavie. Pravda je, že ročník '64 není zrovna nejmladší, ale jsem přeci sběratel a tenhle model je na našem dvoře nový. Vyjíždím pomalu ze dvora. V tu chvíli mne omámí ohlušující rána, jako z děla.

Probouzím se až ve 23:15. K mému údivu ležím na jednotce intenzivní péče v Liberci. Všechny ty hadičky mi nevýslovně vadí a překáži mi v pohybu. Asi to ale bude i tou sádrou, která začíná na palci levé nohy a končí někde na krku. Ale i tak jsem šťastný. Vždyť žiji. Život je přeci tak krásný a já si konečně můžu říct, že budu lepším řidičem, otcem a samozřejmě i manželem. Se slovy "Uf,to byl zase den" usínám po dávce morfia a je mi dobře. Tak mne už prosím nerušte, já budu rozjímat o životě. Dobrou noc.


celer
28. 11. 2005
Dát tip
Tak teda...No pěkné popsání nevšedního dne, ale..ale pro mně to asi nemá to pravé kouzlo. Já fejeton nikdy nemusel..ale třeba bys mohl s čapkem zajít na kafčo :)) Jo, možná by to byla pěkná píseň.. ;)

Shamrock
16. 11. 2005
Dát tip
A co teď?

celer
02. 06. 2005
Dát tip
..strašně rád bych si to přečetl, žel bohu na to opravdu nevidím.

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru