Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Masky z papíru

19. 10. 2000
5
0
3094
Autor
Sarken

Lucerny už září síní masky! Lidé! Pojďte dál zpěv a smích se spolu klíní tak se těšte, začne bál. Druhá hodina zázraků akvaria rozbíjí moci smést roušky přízraků rychle, šance pomíjí. Je to jen papír, třásní pár proč ho k sobě poutat odhodím zdobný cár mrštím s ním do kouta. Vysvléknutá do závrati opatrnost přeci tratí konejší se hnilobou. Barvovíry krouží sálem unášej mne hudbo, veď! Nenechám se lámat žalem tělo, vzepni křídla, leť! Zbylé masky hrubě tlemí výsměch roztažených úst teď padla pírka k zemi najednou přestala růst. Světla ztichla, v srdci tma vítr chřestí kostrovým červy lezou z pískodna kážou palcem žulovým. Jen vosk převrhnuté svíčky poutník, přítelem se stal stéká na baletní cvičky já paní, on prázdna král. Zrcadlo kreslí tóny drah pokorně, i němí křičej utírám ze škrabošky prach nasadím zpět na obličej. Lucerny už září síní masky, lidé? Pojďte dál samota se duší klíní tak se těšte, začne bál.
Sarken
05. 11. 2000
Dát tip
Kangi: Nenechám!!! Ta báseň byla něco jako sebeobrana a maska? Práší se na ní v koutě Jákobku: posílám Ti sluníčko, aby ten strach roztál, už je to pryč... Print: Ahoooj, ráda Tě tu zase vidím Vio: tu druhou sloku jsem tam přidala později díky

Jákob
30. 10. 2000
Dát tip
zmrazil mne pocit strachu

Vio
26. 10. 2000
Dát tip
Cítím z toho existenciální (promiňte mi to slovo) pocit úzkosti. Některé obraty jsou úžasné, ale občas mi tam něco nesedí... např. druhá sloka.

Print
25. 10. 2000
Dát tip
*!

Sarken
24. 10. 2000
Dát tip
Mahoney: ránu pod pás dostala víro, to jsi vystihl

Kangi
24. 10. 2000
Dát tip
Překvapila jsi mě. Nevím, jaký podnět tě vedl k napsání této básně, ale jistě byl strašný. Báseň má velkou vnitřní sílu, ale občas v některých básnických obratech trochu probleskuje určitá naivita, ne, lépe vyjádřeno idealismus, víra v ideální svět, který se jednoho dne zřítí jak domeček z karet, když člověk, který se rozhodl milovat bez rozdílu každé zrnko prachu či psí ..., zjistil, že si u něj někdo zapomněl dýku v zádech. Byl bych možná raději, kdyby to celé končilo trochu jinak, protože tento konec nedává moc naděje, nicméně sdílím s tebou ten tvůj idealismus a doufám, že si nenecháš nikým vzít!

xpired
23. 10. 2000
Dát tip
Ano, celek působí.

Kittie
23. 10. 2000
Dát tip
Zatraceně mrazivý. Touživý. Dík! Líbí...*

PetrViP
23. 10. 2000
Dát tip
já nevím (rozpaky:-)

Miracleion
23. 10. 2000
Dát tip
Mrazivý a smutný pocit, ale možná příliš dlouhé, čiší z toho chlad a bezmoc... Škoda takových nálad, ale promlouvá z toho poezie. TIP ale nedám, je to totiž v aréně.

Silly
23. 10. 2000
Dát tip
nezkracovat... /viz Merle/ myslím, že psát a smutek vyhnat poezií :-) ubít, zničit, utancovat, ubásnit :-))

Falka
22. 10. 2000
Dát tip
Sestřičko... radši bych od tebe četla horší a šťastnější. Občas mi něco tak úplně nesedlo (třetí sloka mi nezní a druhou bych taky maličko předělala a potom kostroví/ým, viděla bych to taky na podst.jm.), ale celek strašlivě působí a tipuju bez váhání.

Mahoney
21. 10. 2000
Dát tip
těch masek... v zásobě máme celou řadu pěkně jednu na druhé důvěra masky rozevírá odhalujíc jen další vzadu zas hlubší, živější a... ránu pod pás dostala víra: má neprůhlednou povahu stejně jako ty předchozí našli jste někdy odvahu ukázat svoji tvář? P.S. přiznávám zbabělost strhnout si svatozář

Merle
20. 10. 2000
Dát tip
nechci bejt na tebe zbytečně přísnej a tak ti to kritizovat nebudu... no, aspoň zmizely ty ťu ťu kamínky a bubínky atd. ikdyž je to v aréně... no dobře tak jen jednu: zkrátit

Bambulka
19. 10. 2000
Dát tip
húú... běhá mi z toho mráz po zádech! ale tleskám a TIPuju! nemá tam být kostrovím?:-)

Sarken
19. 10. 2000
Dát tip
tak se zase projevuje moje neschopnost cokoliv napsat správně čtvrtá sloka má být: Vysvléknutá do závrati zpitá, zpitá svobodou opatrnost přeci tratí konejší se hnilobou nefunguje mi změna děl, tak to dávám takhle Bambi: jde o to, jestli myslíš podstatné nebo přídavné jméno, řekla bych

Bambulka
19. 10. 2000
Dát tip
tak s tou opravou to je snad na ještě jednu *! no, jako přídavný si ho nějak neumím k ničemu přidat:o))

JiKo
19. 10. 2000
Dát tip
Hmm OKi :-)

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru