Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Polévky Tchien-šuej:

18. 11. 2004
2
0
1244
Autor
aduan

Houpy,hou

Polévky Tchien-šuej:

Na televizních obrazovkách, plakátech na ulicích i v barevných mnohostránkových magazínech můžeme v současnosti najít spousty reklamních hesel. Roztomilá dítka, úspěšní mužové a většinou málo oblečené,
atraktivní dívky se nás jejich prostřednictvím snaží upozornit na ten opravdu nejlepší, nejdokonalejší
a nejpotřebnější výrobek.
A může to být třeba i polévka v prášku. Produkt civilizace,
bez které si už svůj život nedokáže představit řada hladových strávníků.
Polévky v pytlíku jsou /nejspíš i díky reklamě/ nesmírně populární po celém světě. V Číně je například vyrábí firma „Tchien-šuej“. Mamutí koncern, který svůj výrobek rozesílá po tunách nejenom do čínských provincií,
ale do všech kontinentů.
Obchodní zástupci firmy si donedávna spokojeně mnuli ruce. Minulý měsíc však výrobní prostory polévkového giganta navštívil tajně, několikrát za sebou: sabotér-vtipálek. Následky jeho činu byly strašlivé, hlavně pro běžné konzumenty.
Co se vlastně stalo? Škůdce vložil do doposud nezjištěného počtu uskladněných sáčků nepatřičné předměty.
3.října tak objevila Emília Fernandéz z Chile /toho času žena v domácnosti/ v pytlíku polévky „Tchien-šuej“ namísto nudlí mrtvou krysu.
13. října se polévka doslova vysmála do očí australské školačce Brendě Tmompson, jelikož pytlík z továrny obsahoval uvnitř ještě pytlík jeden - chechtací.
Uzavřeme ale už katastrofický výčet. Teroristická akce šíleného maniaka přinesla jednomu člověku i štěstí.
Oním šťastným se stal 17.října japonský bezdomovec Jakoto Cukoto. I on se zpočátku po roztržení sáčku nestačil divit. Čtyři posmrkané kapesníky, které v obalu našel místo polévky si však důkladně prohlédl
a neprohloupil! I věhlasní historikové mu posléze potvrdili, že tyto čtyři vzácné kousky látky pocházejí z dávných dob, z časů panování dynastie Ming. Jakoto Cukoto se stal rázem boháčem. Za kapesníky při prodeji obdržel několik set dolarů a to byla pro něj jedinečná příležitost jak obrátit list za dosavadním životem.
Dost už bylo žebrání, podle moderních a pokrokových trendů je současnost tou pravou chvílí pro odstartování soukromého podnikání!
Japonec si proto pořídil papouška, hlásnou troubu a flašinet a do světa bussinesu bez bázně a hany opravdu skočil. Na poutích nyní úspěšně prodává /v našem příběhu už několikrát zmiňované/ štěstíčka:
originálně zabalené polévky v prášku značky „Tchien-šuej“.

ondrech
19. 11. 2004
Dát tip
hmmm to doopravdy není povídka. to je reportáž. Ale jinak se mi to líbí***TIP

Alojs
18. 11. 2004
Dát tip
Jak rikas, jsou to takove pohodicky ty tve texty. Ale nemuzu si pomoci - takhle si povidku nepredstavuju - pozmen kategorii...

Miky_Mauz
18. 11. 2004
Dát tip
ale proc ne? ja tipuju .)

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru