Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Šok,mladí volí komunisty!

21. 11. 2004
1
0
2350
Autor
Vempajr

Pryč je doba, kdy převládal názor, že voliči komunistů postupně vymřou. Realita je bohužel jiná. Komunisté mají dnes své přívržence nejen mezi důchodci, ale také mezi „omladinou“.

Jaké je řešení vzestupu komunistických hlasů? Zákaz všech komunistických, nacistických a ostatních totalitarismus propagujících organizací na základě zákona o zákazu propagace totalitárních ideologií, tedy rozšířit zákaz propagace nacismu i na komunismus.
Být komunistou je v pohodě. Tak to dnes většina mladých cítí. Být kapistalistou je zase naoupak out. Potěš pánbůh, až mladí komunisti vyrostou a budou skutečně ovlivňovat veřejné dění, čekají nás hezké časy.
Dnešní mladí si mohou dovolit sympatizovat s komunisty protože namají žádný majetek a tudíž jim nemůže nikdo nic sebrat.. Až jej budou mít, tak zcela jistě změní názor. Takže se není čeho obávat.

KSČM by podle mého soudu měla být rozpuštěna. Pokud možno v kyselině sírové
Bacil
23. 11. 2004
Dát tip
Ig. I.: Levičáctví mladé generace naopak nechápu. Podmínky pro podnikání jsou špatné právě proto, že to tady komunisti tak zdevastovali, a že spousta bývalých zůstala na vlivných postech.

supizmus
23. 11. 2004
Dát tip
jakožto katolík mám ze vzrůstajícího vlivu komunistů strach neb bych si nerad prohlídl Mírov zevnitř

child
22. 11. 2004
Dát tip
kdo není v mládí levičák, nemá srdce kdo není v dospělosti pravičák, nemá rozum

Prokletí
22. 11. 2004
Dát tip
Ještě že jsu starej... vymřu a není se mnou další starost ;o)))) m.

nechte omladinu na pokoji!!! a nezaškatulkávejte!!! jinak máte pravdu.. hlavně child..

Zly
22. 11. 2004
Dát tip
Z dnešního pohledu je Jakeš a spol parta legračních staříků. Tehdy mi to tak nepřišlo. Vybaví se mi spíš takové pololegrační historky. Každodenně za mnou chodili postarší čtyřicetiletí zmrdci, kterým stálo za to dvě hodiny na mě čekat, aby si mohli zařvat, že si mám ostříhat palici. Když jsem jednoho poslal do háje, normálně mě fyzicky napadl. Nebránil jsem se, byl to fízl. Dodneška mě to mrzí. Bylo to běžné, šikana. Neměli jsme žádnou cenu, mladí pro ně byli hnůj, který bylo třeba potírat, umravňovat, zastrašovat. Ještě ve dvaceti mě má tehdejší šéfka nutila v práci, abych šel hajlovat někam k pomníku. Když jsem se jim na to vyprdl, jednoduše obden jezdila na kontroly a vychytávala, co dělám špatně. Na konci měsíce jsem zjistil, že mi strhla skorem půl platu :-) A zařídila pohovor s odborovým předákem, estébákem, který mi celkem klidně vysvětlil, že když nebudu šlapat jak oni chtějí, nedostanu byt, práci, školu si můžu strčit do zadku a budu do konce života v tom srabu, v kterým jsem. Že mi klidně okamžitě odvolá záruku (příživa) a půjdu do báně. Co to je jít do komunistickýho lágru jsem pochopil později, na vojně. Nepřeju nikomu. No.. já jen tak na okraj. Kupředu levá!

StvN
22. 11. 2004
Dát tip
Pleteš si pojmy a dojmy, zdá se mi.

Andulka
22. 11. 2004
Dát tip
Jestli opravdu 20leti dneska voli komunisti, tak vinit muzeme leda tak sami sebe.....ze jejich rodice a okoli jim dostatecne nevysvetlilo, co zit v komunismu znamenalo... Jinak kdyz se podivame, kde jsme byli jako Ceska republika ekonomicky pred valkou.....a na jakym konci stojime dneska, kolik zlocinu bylo jmenem KSC napachano.......osobne souhlasim s autorem, ze bych byla proti legalizaci teto strany u nas. Zrovna tak, aby byvali funcionari nesmeli zabirat zadne vedouci misto v statnim sektoru a na politicke scene. Jinak k tomu "byt komunistou dneska v pohode"-> je jednoduchy, nic nedelas, jen se flakas, vsechno je pro tebe zajisteny...."byt kapitalistou je out" -> bodej by ne, pracujes celkem porad, jestli vydelas nevydelas je neustale ve hvezdach, mas spoustu odpovednosti nejen za sebe i za druhe....Napady ma kazdy.....ale ne kazdy dokaze vzit napad a implementovat ho. Ne kazdy si dokaze odrict a z niceho udelat neco....:-)

Taky si myslím, že jsi tuhle diskuzi odfláknul.

katugiro
22. 11. 2004
Dát tip
child s perlou ve vlasech! :)

child
22. 11. 2004
Dát tip
co prosím?:)

katugiro
22. 11. 2004
Dát tip
že to byl hezký výrok

child
22. 11. 2004
Dát tip
jo to jsem neřekl já ale tuším winston doutníkovec nebo tak někdo

katugiro
22. 11. 2004
Dát tip
a jiní zas tvrdí, že to spáchal Clemenceau, a to takhle:"Kdo není revolucionářem ve dvaceti, nemá srdce, kdo je jím ve čtyřiceti, nemá rozum."

child
22. 11. 2004
Dát tip
to je podobný ale ten můj citát byl určo levice X pravice:) v každým

Nevím, jaké jsou podmínky pro soukromé podnikání v Kanadě, ale tady jsou Andulko, dost děsné. Poslední "ranou do vazu" malým podnikatelům bylo zavedení minimální daně. Takže já levičáctví dnešní mladé generace chápu.

Andulka
22. 11. 2004
Dát tip
Igore, podminky podnikat v canade jsou asi takove - dojdes na urad, vyplnis formular a zaplatis poplatek $50.00 a okamzite si registrovan a muzes zacist, bud nechces jako zivnostnik a chces zalozit podnik, poplatek je $300.00 - danne platis jenom z toho co vydelas, zdravotni pece je tu zadarmo, takze na extra veci je jen na tobe jestli chces si platit pojisteni nebo ne... Jednoduche jak to pisu. Ja mlade lidi nechapu. V Cesku je podnikani takove jako je, jelikoz ve vedeni statu dela vse proto, aby mel co nejmene obcanu schopnych se postarat sam o sebe. Podle me pricinou toho je, ze je prilis mnoho byvalych komunistu ve vedeni. Volici, a zejmena mladi lide by meli udelat vsechno proto, aby stat dal zelenou soukromemu podnikani. Nejenom v tom vidim schopnost ekonomiky jako takove, navic stat bude mit mnohem vice lidi, kteri se nejenom budou schopni postarat sami o sebe, ale navic mu budou platit dane. Podle me, prilis mnoho lidi schopnych se postarat samo o sebe by pravdepodobne prilis mnoho mluvilo politikum do toho, jak delat jejich praci.......a to si myslim, ze nasi politici moc nestoji. Jinak souhlas v tom, ze minimalni dan je jen dalsi klacek pod nohy soukromym podnikatelum.

Delahaye
21. 11. 2004
Dát tip
:-))) éééé, to s tou sírovkou je fakt dobrej obrat. A neboj, až mladí komunisté vyrostou, již to nebudou komunisté. Bližší košilka, než kabátek .. :-)

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru