Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Cintorín prekliatych nádejí

23. 10. 2000
5
1
2826
Autor
Zly_skriatok

Nechal som sa inšpirovať atmosférou básne Brehy od Antona Pižurného. Je to niečo podobné.

Je sychravé ráno, s našimi deťmi, čo sa nikdy nenarodili, sa blížim ku cintorínu svojich lások. Stará železná brána zaškrípe a ja sa skláňam ku hrobu toho najvzácnejšieho, čo sa mi nepodarilo získať. Bolesťou zalejem ešte čerstvé kvety a viem, že zajtra prídem zase.

1 názor

male_dieta
11. 05. 2009
Dát tip
normalne skoro placem, ked to citam. ale asi kazdy sa v tom vie najst.

Naso
19. 07. 2001
Dát tip
vlastne je to celkom otipovateľné!

Naso
22. 02. 2001
Dát tip
Posledná časť básne mi zaimponovala najviac!

NoHead
24. 10. 2000
Dát tip
Falka ma pravdu ... minuli nieco moc zaujimave Jedna otazocka, ta basen je metaforou na nieco, alebo je proste o tom, o com v nej pises. Nie ze by na tom zalezalo, ja len tak zo zvedavosti. Moc a moc krasne a smutne.

Saša
24. 10. 2000
Dát tip
ztratil jsem se v záplavě slov a děl málokdy jsem něco konkrétního chtěl najít uprostřed Písmáckého dění tvoje verše však probudily chvění v mé duši, v mém nitru, v mých vzpomínkách na kterých dávno, dávno leží prach... tip

Falka
23. 10. 2000
Dát tip
Koukám, že tě tady trošku přehlédli, skřítku :o( A minuli něco moc zajímavého... Měkká slovenština, kterou téměř závidím, v náruči s bolestí umocňuje dojem... vidím tu scénu a z podzimního rána nad hrobem polo zapadaným mokrým hnědavým listím je mi trochu zima... Tipuju za tu jednoduše navléknutou šňůrku slovíček.

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru