Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Jak jsme jeli stanovat 3

24. 11. 2004
11
3
5072
Autor
Alojs

tady uz se realii vzdavam

14:00 – Přemýšlíme s Martinem, kudy jsme vlastně přišli. Po menší výměně názorů se vydáváme mým směrem. „Určitě jsme šli tudy,“ prohlašuji sebejistě.

15:24 – Stále prší a ten, kdo četl alespoň jeden můj deníček, ví, že tohle je vlastně už jakási nezbytná tradice. Dorážíme do vesnice jménem Prdelkovice a zmocňuje se mě takový nepříjemný pocit, že jsme zabloudili. Martin je „mírně“ nervózní.

16:00 – Martin začíná nadávat. Asi proto, že jsme se ztratili.

 

17:26 – Tak přeci nám osud přál a s Martinem nalézáme naše tábořiště. Ne, že bych se chtěl chlubit, ale můj orientační smysl opět prokázal své kvality. „Skoro čtyři hodiny!!!“ ulevuje si nahlas můj kolega.

17:27 – několik desítek metrů před stany se střetáváme se třemi muži s motorovými pilami. Rychle si dáváme všech pět dohromady, a zatímco Martin bere nohy na ramena, já padám na kolena a prosím neznámé chlapíky o smilování… „Néééé, prosím, nééé,“ křičím hystericky, „já vážně nevěděl, že se tady nesmí stanovat… ušetřete můj život a vezměte si raději ten Michalův nebo Tomášův…“

17:28 – Herecká etuda zřejmě zabrala a dotyční muži na mě nechápavě zírají. „My jsme tady přišli posekat pár stromů,“ říká poněkud nejistě jeden z vesnických chlapíků.

18:00 – sedíme v Tomášově stanu a dumáme nad tím, co budeme dělat. Venku prší a výčet možností je skutečně „bohatý“. „Seru na vás,“ pronáší Michal znechuceně a opouští zatuchlé prostory plátěného příbytku: „Jdu se projít do lesa.“

18:36 – Konečně se vrací Martin. „Ti chlapíci vás nezabili?“ táže se mě skoro vyděšeným tónem. Jeho otázka rozesmává celý stan. „Čekají venku a říkají, že nás nezabijou dříve, než přijdeš i ty,“ reaguji duchaplně, načež Martin bere opět nohy na ramena a s hurónským řevem mizí v mírně potemnělých spárech jehličnatého lesa.

18:56 – volá mi otec a ptá se mě, jak se máme. „A co bráška?“ zaslýchám ve sluchátku hned poté, co mu stačím vykreslit několik peprných chvilek. „Brácha???“ tážu se jej nechápavě. „Vždyť Petr je s váma doma!“ Svým dovětkem otci evidentně vyrážím dech a jeho nenadálé ukončení hovoru mě ani nijak nepřekvapuje.

19:01 – Michal se vrací ze své procházky a náruč má plnou podivných houbiček. „Rostou, rostou,“ křičí rozjařeně, „podívejte, kolik jsem našel václavek!“ Nemohu si pomoci, ale zase dostávám takový ten prapodivný pocit.

19:10 – i přes poměrně silný déšť se nám daří rozdělat oheň, a jelikož všichni mají hlad jako vlk, nikdo není proti, aby nám Michal něco dobrého ukuchtil. „To bude smaženice, na kterou jen tak nezapomenete,“ chlubí se náš šéfkuchař.

19:30 – Tak je po jídle. Hub bylo dost, dokonce ještě nějaké zůstaly (možná i proto, že jsem jako jediný upřednostnil stravu nakoupenou v jednotě).

19:45 – pomalu se chystáme na obvyklou návštěvu hospody. Když tak obcházím stan, potkávám Mirka. Úplně nahého. „Co blbneš, vole???“ ptám se jej zaskočeně. „Když mi je takové vedro,“ nenechává se Mirek odbýt.

19:47 – navštěvuji Michala a říkám mu o Mirkovi a jeho exhibionistických choutkách. Michal jako by mě ale neposlouchal. „Týýý vole, venku jsou tygři!“ skáče mi náhle do řeči a utíká ven ze stanu.

19:50 – Michal právě pomlátil Tomáše a Lucku, kteří si z nepochopitelných důvodů hráli na dravé šelmy. „Dostali pěkně na budku,“ pronáší Michal úsměvně a odhazuje kus dřeva do lesa. Hned vzápětí se ozývá čísi křik – jako kdyby dopadající předmět někoho zasáhl. Že by Martina?

20:30 – jakžtakž se mi daří uklidnit naši skupinku, která snad snědla lysohlávky či co. Mirek si už dokonce oblékl slipy (škoda jen, že ne na místo, kam patří).

 

22:30 – Konečně mi kamarádi začínají připomínat někoho, kdo náleží do řádu civilizovaných lidí. Vyrážíme do hospody!

23:01 – A jsme v naší svatyni. Sice jsme se cestou trošku zdrželi, protože se Michal pustil do křížku s jedním starým dubem, ale to neva… mě ty jeho modřiny stejně bolet nebudou.

23:05 – Tomáš se usmívá a co chvíli mi připomíná, že WC čeká jenom a pouze na něj.

23:15 – Pije se, nálada je dobrá, jen hostinský nemůže spustit oči z Mirka. Ostatně… člověk, který má na hlavě slipy, si určitou pozornost zaslouží.

23:30 – SMS! Píše mi Tomáš – prý na hajzlu nemaj toaleťák a jestli bych mu nějakej nesplašil. Prozváním ho, jako že „no problemo“.

00:05 – hodinka za námi a stále je o čem kecat.

02:00 – Shodujeme se, že to, co jsme vypili, již bohatě stačí. Platíme a padáme ke stanům.

02:26 – jsme doma a na mobil mi přichází další textová zpráva. Zase Tomáš: „Kdy mi přineseš ten hajzl papír?“ Sakra, úplně jsem na něj zapomněl.

02:28 – trhám několik lopuchů a sprintem vyrážím zpátky k hospodě.

03:00 – Do prdele! Už je zavřeno. Volám Tomášovi a říkám mu, že bude muset počkat do zítřka. Tomáš mě posílá do hajzlu. Chudák… nechápu, proč se tak čertí.

 

Pokračování příště


3 názory

Alojs
08. 12. 2006
Dát tip
Díky Miando za tvůj průlet těmito dílky, které jsou teda hodně staré. Nicméně reakce mě potěšily :)

Alojs
17. 07. 2005
Dát tip
Omlouvám se za hromadné Avízo, ale tak už jsem konečně (po osmi měsících) dopsal pokračování (přiznám se, tak trošku z nutnosti) a taky jej tady nahodil. Když písnete nějakou reakci (asi už ani nevíte, o co jde, co :-)?), budu rád. Lojza, který tu teď nějaký čas nebyl a který se právě vrací! :-)

Alojs
10. 07. 2005
Dát tip
díky Kytkou_vypíchnutý_voko za ten tvůj celý maratón, jakmile si vyšetřím nějaký ten čas, navštívím i tebe.

První díly asi byly lepší, ale stejně ti dám tip :o) *

Alojs
22. 05. 2005
Dát tip
jo, už půl roku se to snažím dopsat :-/

Alojs
12. 05. 2005
Dát tip
díky godfrey, jsem rád, že jsi to tak projel :-) a ještě více jsem šťasten, že jsi v každém díle narazil alespoň na jednu věc, která se ti líbila. takže díky za tvůj čas

Godfrey
11. 05. 2005
Dát tip
tahle část je nejlepší *

vojtěch
17. 04. 2005
Dát tip
tak jsem to dojel a čekám na pokračování Tip

Alojs
17. 04. 2005
Dát tip
je to už delší doba, co čekám na múzu. už to trvá dlouho. snad to někdy doťuknu :-/ tobě však díky za další běh napříč mými díly

Alojs
24. 11. 2004
Dát tip
Diky Cannisho, v tehle casti sice prehanim, ale i ja se ztratil. V Tatrach se svym otcem, ktery si navic jeste zvtrnul kotnik.

Vespa
24. 11. 2004
Dát tip
No jo, dobře, tohle je pecka. :o) Ale to už zase podporuji tvoji egocentričnost. Takže tip? Dám, nedám? Hádej.... dám :o/ Musim, víš.

Waawe
24. 11. 2004
Dát tip
mno jo... s houbičkama je vždycky sranda :-))) t*** m.

ondrech
22. 11. 2004
Dát tip
hhhustý. pobavilo mě to fest.***TIP:-)))))

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru