Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Volba

23. 11. 2004
3
0
1112
Autor
Deniskaa

JAk se rozhodnout??

Po skle stékají kapky deště.Vytvářejí nepřeberné množství cestiček,co se sobě navzájem úspěšně vyhýbají.Můžeš si vybrat z tolika možností.Záleží jen na tobě,kterou si vybereš.Ať už si ale vybereš dlouhou,krátkou,snadnou či obtížnou,vždycky se nakonec objevíš na jedné a té samé.Protože i ta malá kapička jednou uschne a s ní i ta stopa,kterou za sebou vytvořila.Zmizí všechna ta snaha a zanechá po sobě jen šmouhu na okně.Tak jako každá věc kterou uděláš ti na srdci zanechá vzpomínky.Ať už šťastné nebo smutné,to už má ve svých rukách osud.Ale nikdy nezapomeň,že sis tu cestu vybrala sama.Sama sis určila,kterou kapku budeš následovat.Sama ses rozhodla,jestli půjdeš rovně nebo zahneš,Ale taky nezapomínej,že ty neurčuješ,co tě na té cestě potká.Nikdo neovlivní spád situací.Nikdo a nic ti nezaručí,jestli půjdeš hlubokým lesem  nebo pustou rozsáhlou pouští.Jestli budeš umírat vedrem nebo zimou.Nikdy si neurčíš,kdo se ti postaví do cesty.Nemůžeš ovlivnit,jestli to bude batole,co má ještě celý život před sebou a nebo stařec,kterému ten jeho pomalu končí.ale nic z toho tě nesmí odradit.A pak už to opravdu bude jen tvoje práce,co se bude dít dál,Ať už zaviníš  všechno nebo nic,z toho co tě potká pamatuj,že všechno je jen tak jak má být.A u všeho stojí vždy dvě strany.Protože neříct ne,vyjde nastejno jako říct ano.Bez zásluhy nemůžeš čekat odměnu a bez viny ani trest.

Gonsales
04. 12. 2004
Dát tip
-->Bez zásluhy nemůžeš čekat odměnu a bez viny ani trest.<-- v zivote (aspon v tom mym) je to trochu jinak...tolikrat trestana bez viny a tolikrat odmenena bez zasluh;)).. temer ve vsem souhlasim s a2a2a.. -->Zmizí všechna ta snaha a zanechá po sobě jen šmouhu na okně.<--(nejen) toto se mi libi;)

ondrech
23. 11. 2004
Dát tip
uchvacující...:-)

fungus2
23. 11. 2004
Dát tip
Zajímavé.

Deniskaa
23. 11. 2004
Dát tip
Kujííí :)

a2a2a
23. 11. 2004
Dát tip
Denisko, já tě moc nepochválím. Předně to není povídka, ale spíše úvaha. Dobře jsi začala, nápad s cestičkami deště je originální a nabízí lepší využití. Ty jsi pak sklouzla spíše do poučování. Vím, že jsi to myslela dobře, za ten úmysl také chválím, ale opravdu, povídka to není. Z textu je cítit, že chceš psát o dobrých skutcích, zkus napsat nějakou příhodu, co jsi prožila a uvidíš, že to půjde jinak.

Deniskaa
23. 11. 2004
Dát tip
Díííííííííík :) Ale tak něják se špatně orientuju.Nikdy nevím kam to zařadit

Alojs
23. 11. 2004
Dát tip
No, vse podstatne bylo receno vyse. 100% se priklanim k nazoru a2a2a

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru