Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Krev

Výběr: Maldecanka
25. 11. 2004
3
0
2083
Autor
Frost

Krev

 

Krev. Všude kolem mě je krev a kusy lidských těl se válí bezvládně na zemi. Mám pocit, že jsem jediný kdo přežil,

ale co se stalo? Srdce mi prudce bije. Z nohou odhazuji něčí ruku.  Ještě se škubala, když dopadala na rudou podlahu. Pokouším 

se vstát, ale nechci udělat žádný hluk. Bojím se toho mrtvolného ticha. Radši se budu plazit a prodírat tou hrůzou než na sebe upozornit. Vidím dveře na konci místnosti, musím se k nim rychle dostat.

Už jsem u nich, raději se nebudu ohlížet. Otvírám je. Vedou

do dlouhé chodby plné dveří, v jejímž středu svítí rozviklaná lampa. Chodba je netknutá a čistá. I když stíny mohou hodně zahalit.

Na nohou mám boty, musím je sundat, abych neudělal stopy. Stoupám na nohy, rychle přeběhnu chodbu. Dávám pozor, aby mě nikdo neslyšel. Musel to být zázrak, jsem úplně netknutý. Slyším smích. Je ďábelský a temný zároveň. Blíží se. Začíná se mě zmocňovat panika, intuitivně šáhnu do kapsy, cítím klíče, je na nich číslo pokoje, kolem kterého jsem právě proběhl. Nevím proč,

ale neváhám je otevřít a vstupuji dovnitř. Automaticky rozsvěcím vypínačem po mé pravici. Je mi jedno, že na něm zanechávám krvavou čmouhu. Rychle zavřu a zamknu. Musím se omýt od té spousty krve, jako by na mě nedolehlo to co jsem viděl. Náhle mi to je jedno. Moc mě mrzí, že mám zakrvácené oblečení. Modlím se,

 aby to šlo vyprat. Jdu do koupelny. Zrcadla jsou rozbitá, válejí se na podlaze, ani se     na sebe nemohu pořádně podívat. Sbírám alespoň střep, mám nutkání vidět svůj obličej plný zaschlé krve. Nic však nevidím. Jako bych se díval do prázdna. Vůbec si neuvědomuji tu strašnou věc až po chvilce mi to začíná docházet. Intuitivně                si šahám na krk. Jsou tam dvě dírky po kousnutí. Už zase slyším ten smích, jde z mých úst. To já je zabil. Jsem upír!


Frost
09. 03. 2005
Dát tip
Tak to jsem rád, upřímně se mi taky líbí...nastartovala takovou sérii....a okolnosti? nijak zvláštní, upírský svět, nebo upíry mám rád už strááášně dlouho, okonce jsem si v noci otevíral okno, aby mě šel nějaký přeměnit....a po pár letech jsem jednou vstal z postele, večer...v hlavě se mi utvořil nějaký nápad a bylo :-)

Frost
08. 03. 2005
Dát tip
A to kvůli tomu, že to je tak hrozně napsaný nebo se ti to líbí?

Frost...měním si nick na Dark Lamia

Augustus
30. 11. 2004
Dát tip
Skutečně by to chtělo rozvést. Svůj názor jsem však již dostatečně prezentoval v mailu. Jinak na Queen Of The Damned jsem již několikrát narazil a s Tvým názorem na tuto osobu musím souhlasit. Nechtěl jsem to však prezentovat tak tvrdě.

Frost
27. 11. 2004
Dát tip
Díky za kritiku, přesně to jsem potřeboval. Chtěl jsem udělat krátkou a výstižnou povídku, ale příště si dám asi více záležet a daleko víc to rozvedu a víc to propracuju.

Frost
27. 11. 2004
Dát tip
Queen_Of_The_Damned - jen tak mimochodem, já možná prozradil svou identitu, ale si prozradila tu svou už jen svým nickem, tomu říkám ubohost.

ondrech
27. 11. 2004
Dát tip
Uf a mám to za sebou...:-)Ne, dílko to je zajímavé, leč mi trochu nesedí.

johanne
26. 11. 2004
Dát tip
ne, není, je to úplně o ničem

Arienwen
25. 11. 2004
Dát tip
Úplný závěr mi přijde zbytečně ukvapenéý...ještě bych chvíli rozváděla a napínala :-). Tedy pokud to nechceš ještě rozpracovat-byl by z toho dobrý začátek trochu delší povídky ... Ale jinak to není špatné.

doute
25. 11. 2004
Dát tip
krize úpírova středního věku....))))

Vespa
25. 11. 2004
Dát tip
Promiň, ale takhle jsem se už dlouho nenasmála. Styl máš děsivej a to myslim v tom špatnym slova smyslu. (snažil ses o napětí a rychlej spád, ale moc se ti to nepovedlo, jelikož tý strohosti vět je tam až moc. Atmosféru nevytvoříš větami o třech slovech, nebo větami, které neříkají vůbec nic, jen zbytečně rozpitvávají již řečené.) Příběh nijakej. Je to jak scénář na reklamu. (stylem! Nebo možná na nějaký jatka...) Jsem upír! Hahahahahaha (to je tak komický!)

Alojs
25. 11. 2004
Dát tip
Asi musim souhlasit s Vespou, jen bych to nerekl tak primo. Je to tva prvni povidka kazdej nejak zacinal, ze jo... Drzim palce do budoucna

Ari: Přesně a mimochodem, seš pěknej HAJZL!!!!!! Jak si dovoluješ prozrazovat naši upírskou identitu?! Já si tě najdu a vlastnoručně tě vykuchám....bastarde:-))))Mňam, né já budu hodná......MISERICORDIA!( PŘÍŠTĚ TI TO UŽ TRPĚT NEBUDU!)

wazzup
25. 11. 2004
Dát tip
souhlasím s tím, že ty věty jsou moc strohý a atmosféra nic moc.... takový všechno hr hr uspěchaný, když jsem si přečetla poslední větu, vyprskla jsem smíchy... prostě to na mě tak zapůsobilo, nemůžu si pomoct...

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru