Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Dobrou noc, milé děti...

01. 12. 2004
2
0
1665
Autor
Richiee

Vzpomenout si na dětství by měl občas každý... Doporučeno před spaním.

Ze spánku vytržena. Jediným výkřikem. Zrodil se v hlavě? Přišel z pootevřeného okna? Z ložnice rodičů? Postavička, objímá kolínka. A peřina se svezla z postele, jak někdo by za ni zatáhnul a z pod postele mlaskání. Není radno v noci vylézat z podpeřiny. Černé vlasy svítí do tmy a černé oči antracitově vykřikují po ztemnělých stěnách nápisy Save our soul!
Hlasité nadechnutí nosem, hlasité zasvištění vzduchu pod prahem. Je noc a nikde nikdo. A tam, kde stála lampa, je podivné hnízdo plné slizkých nočních věcí. Tam, kde byl stůl, je přistávací plocha pro noční můry z jiných světů. A z pozadveří, odkud vycházel proužek světla vychází už jen stíny chodících postav. Těch s velkým P! A peřina pomalu mizí pod postel. Noc je plná chichotání... Trrrh... trhá se látka. A chichot zase. A vrz na podlaze tam u místa, kde sedával medvěd, něco se hýbe. A na stropě zvuk běžících nožiček a lampa před oknem zhasla.
Už ses kdy zkoušela přikrýt celá polštářem? Když peřinu skoro není vidět a černou tmou poletuje bílé peří? Vždycky zůstane kousek venku! Vždycky! Hlava je v bezpečí, ale záda jsou venku! Ne! Záda dovnitř, ale lezou nohy a ruce! Probohy, cítíš, jak cosi napíná prostěradlo.. Nehty na tkanině! Ne, ruce ne! Nechci přijít o ruce! Hlavu taky ne! Ne! Nechte mě! Vlasy jsou venku, cítím proud studeného vzduchu! Někdo se prosmýkl těsně kolem hlavy. Ne někdo! Něco! Nechte mě! Smích. Trhaná látka! Víc peří!!! Co je to na chodidle??? Iííííííííííííííííííííííííííííííííííííííííííí!!!!!


Ticho. Tma a ticho a ustlaná peřina.

"z podpeřiny".... Zajímavý výraz.... :)

...stejně jako "z pozadveří".

Veskrze potěšitelný textík, odhlédnuto od zmíněných kopanců a chyb v interpunkci. Asi bych se zdráhal označit to za povídku, nicméně obsahově příjemné.

Richiee
16. 12. 2004
Dát tip
Ukaž chyby v interpunkci... Jsem vážně zvědav...

"A z pozadveří, odkud vycházel proužek světla vychází už jen stíny chodících postav." Kdo zjistí, kde chybí čárka, dostane bonbon.

Richiee
16. 12. 2004
Dát tip
Má omluva!!!:) Opravím....

:))

Zbora
10. 12. 2004
Dát tip
přečtu později...

tenos
01. 12. 2004
Dát tip
můžeš žasnout když se rozevře zář noční lampičky a ty nemusíš ani otevřít kukadla zacítíš vůni maminčina parfému objetí a dotek měkkých nádherných prsou jsi opět nemluvnětem v bezpečí a upadneš do houbek vesmíru bezseného povznášejícího spánku.....................tenos_:-) t*

Vespa
01. 12. 2004
Dát tip
Ty jo, některý tvoje věty by se hodily spíš do básničky, jejich skladba je fakt podině hezká. No jo, ale jinak nic moc, promiň. Neustále jsem čekala až se otevřou dveře a v nich se objeví Zuzanka s pohrabáčem. :o) Kupodivu jsem se zasmála :o) (ale teď jsem tě možná urazila...) Vzpomínka na děství (asi tak čtyry roky zpátky) je to dobrá.

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru