Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Nedotknutelná kráska

23. 10. 2000
3
0
4055
Autor
J

První láska po ...ti letech

I Tvá touha po životě je tak dychtivá Tvá ruka mazlivá, až mě to vyvádí z míry. Proč jsi tak jiný? Proč jsem tak jiná? Společná chvíle na nás dýchá a vybavují se mi znova všechna Tvá slova, co jsi mi řekl včera na srazu. Byl burčákový staré lásky prý nerezaví...? II Já tenkrát tolik chtěla, abys mě chtěl. Prý jsi to tenkrát nevěděl, až včera přišla tahle chvíle, když jsi mi řekl:"Chci Tě" a znělo to tak naléhavě, byls´ jako motýl, který právě zachytil křídlem o stéblo v trávě a věřil, že se se mnou vznese i po letech však netušil, že tíhu času neunese. III Byls´ první, lásko, kdo přiblížil se ke mně tělem žít spolu teď však nedovedem. Ptám se Tě na svědomí tak řekni mi, co ještě bolí a co se Tě už nedotýká láska bez zkušeností krátká bývá... Že bys chtěl pro jednou... já chtěla pro tisíckrát slyšet, jak zpíváš pro mě každou písní svá poselství malá (Bože, jak moc jsem si to přála) poslouchat, co máš rád a naznačovat, co mám ráda vnímat, jak ruce Tvé mě vedou, usínat s Tebou a vítat nová rána. Ta cesta nebyla nám dána naštěstí - je tu přítel čas dnes nelituje ani jeden z nás IV Obloha potemněla já doufala, že jsem už zapomněla!!! Je pozdě. Do hloubky znova prožitá rána je odkrytá. Okamžik letní noci a v ní se vznáší cosi - Tvá vyslovená poslední věta o lásce k jiné do ticha zazněla a ta moje se o ni rozbila. Už nemám nic. Jsem sama. Životu půjdu vstříc v šatech a přesto nahá. Jen smutku závoj uslyší ještě Tvé "Ahoj" V Dnes díky Tobě vím, že bolest neodolá času a s tímto vědomím našla jsem sama v sobě spásu. Láska s Tvou podobou mě naučila lásku přát, přijímat zpět a nesobecky prožívat. Ve vzpomínkách má první láska zůstala nedotknutelná kráska.
Čolito
14. 08. 2002
Dát tip
*

christi
01. 03. 2001
Dát tip
Tak jsem to shltla a ted nejak nemam dech, ale na tipika mi jeste zbyl.Je zcela zaslouzeny i s tou kraskou.*)

Šminka
21. 12. 2000
Dát tip
kdože to vlastně prožil? Aha, už vím :-)) Tip za krásný /smutný/ připomínání

Jákob
29. 10. 2000
Dát tip
hmmm je to úžasně procítěné tak(*)

Merle
26. 10. 2000
Dát tip
J: musela by jsi mi napsat něco o něm, a asi i něco o sobě... jinak by každá moje rada byla k ... Kdyby snad náhodou - merle@centrum.cz

kajka
26. 10. 2000
Dát tip
Neměl, teď už asi ne, ale nechám to na tobě... :c))

J
26. 10. 2000
Dát tip
Malá technická připomínka k defloraci: nešlo o ni tenkrát ani teď

J
25. 10. 2000
Dát tip
Otázka do fóra: Měl by o básničce vědět?

JiKo
25. 10. 2000
Dát tip
J: Ehm ... pokud si s ním o tom chceš podiskutovat otevřeně tak ano ... Sám jsem příznivce "čištění vzduchu průvanem". Můžeš získat i ztratit. Tady nelze radit, ten život žiješ ty, ne my!

kajka
24. 10. 2000
Dát tip
Mohu ještě po té JiKově defloraci ještě něco víc? Nemůžu. Tak nějak to v těch ženských někdy proti jejich vlastní vůli pracuje.

Merle
24. 10. 2000
Dát tip
No kromě poslendího rýmu láska - kráska, kterej tak nějak nemám rád, jsem jen tiše hltal příběh z monitoru vyvstalý. Nějak se ti povedlo, jako bych tam jen malinko byl, a celý to prožíval. Veselost v tom vidím, ikdyž není moc veselá. Jen takovej smutnej melancholickej, ale pořád přeci jen úsměv... :-)

JiKo
23. 10. 2000
Dát tip
Tak já to kriticky defloruju ... Báseň perfekt, četl jsem jí jedním dechem. TýAjPí Smutný děj ... (jako vždy) ... trochu veselosti do toho :-)

J
23. 10. 2000
Dát tip
To se Ti řekne, ono to v životě není tak lehké.

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru