Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Automatický text

23. 10. 2000
3
0
1731
Autor
kajka

Nebude to nijak převratné, jen se mi dnes ještě vůbec, ale vůbec nechce spát... Po všech těch včerejšcích

Šuměla mlha. Lepila se do vlasů, na tváře a zahalovala svou bílou osuškou všechno na dohled. Nevysoko nad visutými kolejnicemi se rozšiřovaly a zase zužovaly naprogramované hladové zorničky, kterým jsme cestou sypali sezamová semínka, rozdrcená na cukrový prach. Prolétli jsme od Kampy přes Karlův most na nábřeží a ty oči na nás lišácky mrkaly už od Národního divadla. Koulela se koulela, dvě velká očička... Tramvaje nejezdily, měly přece noční a někdo ty koleje přece opravovat musí! Zpátky do plachet, zavelel si vítr a zapnul si kárované sako. Než zavěsím, zašeptám ještě jenom pro tebe, tak, abys to neslyšel, jednu profláknutou, opotřebovanou a zprofanovanou přezdívku, která zní tak neuvěřitelně vzdáleně, tisíce a tisíce světelných let, ale přitom je tak blízká žaludským esům a pikovým dámám s růžovým paraplíčkem - to Maupassantovo "Miláčku..." do ztracena.
Severkanova
22. 02. 2003
Dát tip
jsem částečně ztracena - je to tím, že jsem od Prahy na hony vzdálena a některé věci si nedovedu ani představit? - ale jsou tam hezké obraty, a vůbec, je to tak nějak hravě napsáno a páčto je mi z toho veselo, dávám Ti T'' :-)))

Pháthía
21. 08. 2002
Dát tip
Hrozně hezké,akorát mi při čtení zahalila mlha oči,takže nečteno příliš realisticky. O.K. !!!

kajka
01. 08. 2002
Dát tip
jojo, vůbec nejraděj dělám to, co se nesmí... :c)

kajka
31. 07. 2002
Dát tip
to mrkám na drát :c) jen tu pár tejdnů nešukám po šuplíčku a tipů přibejvá... :c)))

V_4_C
24. 10. 2000
Dát tip
Pěkný, a opravdu to psala ruka sama: :o)

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru