Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Sled svlékání

09. 12. 2004
2
0
2863
Autor
Richiee

Slečna a ty – slintavý houslista
rez rozum roztaví
ve vlasech - vltavín oči.
Vinout vinu po vnadách
uskřípnout na bradavkách
a zábradlí kolem dvorců
a pomyšlenka v cele dlí
Daleko do dokonalého dne.


Ha. A kdepak máme drama? :)) Nechci vypadat, jako že haním, když budu de facto chválit, to předesílám rovnou, ale můj skromný názor možná na první pohled vyzní negativně... Podlé mého jde o splácanec nápadů a nápadíčků, tu více (zábradlí kolem dvorců), tu méně funkčních (slintavý houslista). Vecpání sledu těchto nápadů do posloupnosti "svlékání" je vcelku násilné, zjevně právě díky ne-souvislosti jednotlivých hříček. Nicméně nápady jsou vesměs nadprůměrné (jeden si s dovolením zapůjčím a transformuji po svém - o užití včas poinformuji), u autora (po přečtení více textů) cítím inklinaci ke zvukomalebnosti spíše než k formální či obsahové dokonalosti. Což není na závadu, je-li to deklarováno dopředu. Tož tak.

Richiee
12. 12. 2004
Dát tip
Mně nevadí, že řekneš, že se ti to nelíbí. Ba naopak. Ale vytáčí mě, že se vyjadřuješ jako retard bez kouska kritického myšlení. Ale klid. Na Písmáku je to moderní, takže zapadáš mezi 90 % masy. Juch!

Flammea
12. 12. 2004
Dát tip
Retard bez kouska kritického myšlení? No,myslím Richiee,že dle tvých připomínek by si někdo to samé mohl myslet o tobě a taky to tady neventiluje,takže bych to na tvém místě opravdu přestala takhle prožívat.Když ti někdo řekne, že mu to nic neříká, je to taky kritika.Já osobně mám podobný názor jako Nimis.Báseň ve mně nic neevokuje, nevyvolává vě mně žádné představy nebo pocity.Přijde mi prostě prázdná.Je to moje vnímání tvého díla a myslím, že každý má právo na svůj názor.

Richiee
12. 12. 2004
Dát tip
Vidíš to. A tohle tvoje podání mi třeba vůbec nevadí, vítám ho jako podnětné.:) To je ten rozdíl. Umíš se vyjádřit.

Flammea
12. 12. 2004
Dát tip
Ale,snad mi nelichotíš?!:)))

Nimis
12. 12. 2004
Dát tip
No, důležitý je, že TY seš mezi těma 10ti procentama. Dej si jako dodatek: Vítám jen vřelé ohlasy na mé hluboké dílo.

Nimis
12. 12. 2004
Dát tip
To, co napsala Flammea jsem shrnula do jedný věty. Nevím, proč bych měla rozvíjet sálodlouhý debaty o tom, co mi připadá jako naprostá ztráta času.

tenos
10. 12. 2004
Dát tip
Drast ! .......................tenos_:-)

Richiee
10. 12. 2004
Dát tip
Taková kritika už má cenu a nejsem vůči ní hluchý, jak se můžeš přesvědčit.:) Co se pomyšlenky týče... Dovolím si jeden logický novotvar za x básní.:) Na špatném hrobě pláčeš!:) Co se týče významu, je krásně dvojsmyslný. V obou případech dává smysl... Stačí si vybrat.:)

Nimis
10. 12. 2004
Dát tip
Už sem psala včera, ale nějak se to tu neobjevilo...Jednoduše mi to nic neříká, tak k tomu nemám už víc, co dodávat.

Richiee
10. 12. 2004
Dát tip
Správně. Když ti to nic neříká, tak taky nic neříkej, nebo vysvětli, za jakých podmínek by ti to něco říkalo. Takové kritiky jsou namoutě na dvě věci.

Nimis
10. 12. 2004
Dát tip
Myslím, že by ses mohl uklidnit, každej si tady může psát kritiky podle svýho, o tom ty nerozhoduješ.

Nimis
10. 12. 2004
Dát tip
Názor jako názor. Že s ním nesouhlasíš není můj problém.

_JC_
09. 12. 2004
Dát tip
zajímavě slovní...

Richiee
09. 12. 2004
Dát tip
To byla také snaha...

Nimis
09. 12. 2004
Dát tip
hmmm..asi ne.

Richiee
09. 12. 2004
Dát tip
Asi ne jako co? Jako že nebyl po ránu bobeček? Tyhle kritiky fááákt zbožňuju. Když neumím říct, co se mi nelíbí, tak držím jazyk za zuby!

Delahaye
09. 12. 2004
Dát tip
Richiee - tož to já Ti to zase řeknu. :-) IMHO - of course : Středník - nesedí, samoúčelný. Uskřípnutí na bradavkách - bolest, vytrhuje pryč z "dumky". Pomyšlenka - ble novotvar (brojím proti nim - "čistonosoplena" .-) ) Ale dosti záporů : vltavín oči - křišťálově. Vinout vinu - zaujalo ! A poslední věta - almost perfect ! Taková kritika : ANO / NE (nehodící škrtněte) :-) T + avi (klady převážily) Zdravím ..

Craerassy
09. 12. 2004
Dát tip
taky mě zarazila ta pomyšlenka...od slova pomyšlení, pomyslet, myslet poté? nevím, jak si to vyložit...takže tápu...pomyšlenka v cele dlí...hmhmhm....že by marná touha slintavého houslisty..?každopádně zvláštním způsobem zapůsobilo...:-) tip

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru