Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Byl jsem ....

24. 10. 2000
2
0
697
Autor
srpos

Byl jsem trnem v oku zející, byl jsem jen stínem duše plačící. Byl jsem řádek z knihy přečtené, byl jsem jen stránka - né,že ne! Byl jsem jen šifra bez hesel, byl jsem pramice bez vesel. Snad mohl jsem být rosa v jejím oku, snad byl jsem jak slunce ve zlatém moku. Však byl jsem jen číše vypitá, byl jsem jen slova do tmy vylitá. Byl jsem jen prachem všedních míst, byl jsem jen jablkem,jenž nechtělas jíst. Snad jsem blázen co má Tě rád, Ty jsi dítě a chceš si hrát. Však nehraj si s city to studí jak led, vyřkneš pár slov a zabiješ hned. Právě tím slovem jak už jsem řek, sťalas mi hlavu,dřív než jsem klek. A tak jsem umřel pro Tvojí krásu, pro TEBE lásko,v níž hledal jsem spásu.
MrSasa
17. 05. 2001
Dát tip
Jéžiš! že to není kýčovitý? To je větší kýč, než obrazy na Karlově Mostě! To je hrůza bez formy!!! UNTIP

christi
27. 10. 2000
Dát tip
Je to moc hezky musela jsem se jit mrknout na neco od tebe po tom co sis precetl moji praci,zajimalo me,kdo me kritizuje.Rada davam tip))

PetrViP
25. 10. 2000
Dát tip
asi jsem čekal silnější pointu...

Sysa
24. 10. 2000
Dát tip
Už jsem ti to říkala lásko,ale chci to zopakovat znova.Líbí se mi moc,protože tě znám a chápu tenhle pocit.Je romantická a přitom ne kýčovitá,je v ní smutek ale zároveň taková ta malá bolavá radůstka vevnitř.Piš prosím dál,chci si toho od tebe ještě hodně přečíst.Pusinu posílá Andílek 0:-).TIPÍK

Kangi
24. 10. 2000
Dát tip
"vším čím jsem byl jsem rád" toliko slova klasika a teď malý přídavek od básníka antiklasického: LÁSKA PÁSKA

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru