Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Černá lilie

24. 10. 2000
2
0
2743
Autor
racek

Karlu Krylovi za inspiraci jeho Liliemi a Karlu Šmídovi z lásky, která byla/

Černá lilie /Karlovi a K.Krylovi/ Jsi krásně sladká: jako noc bezdomovce, na sobě, milá, máš krustu od ledovce. Snídani míváš v konzervě od guláše a v očích pohled letitého vdovce: zklamaný pohled, plný prázdnoty. Jdeš za svým srdcem, holka, jako ovce... Jsi hořká, krásko, jak život bezdomovce, těžká a němá jak bobřík samoty. /5.9.2000/
Miroslawek
08. 01. 2001
Dát tip
Tak tohle je sladce trpké a skvělé, TIP.

Ostrich
28. 10. 2000
Dát tip
Líbí. Snad chápu. Škoda, že tam je nepěkné spojení "od ledovce", to mi to kazí. Ale nevím, jak bych to nahradil.

Merle
25. 10. 2000
Dát tip
nevím proč, ale docela se mi to líbí...

racek
25. 10. 2000
Dát tip
To nema s basni jinou spjitost, nez tyto dve: jak cerna lilie jsem si prisla ja a pak, je to psano z inspirace Krylovymi liliemi. No a cerna je smutek.

Falka
25. 10. 2000
Dát tip
Spojitosti vidím, Kryla můžu hodně, líbí a vím, proč :o)

Kangi
24. 10. 2000
Dát tip
mé, k lítosti mé i všech zúčastněných, myšlení mi nenachází žádnou spojitost mezi názvem a vlastní básní, jejíž námět mi rovněž uniká někam do neznáma - kdo je ona opěvovaná Černá lilie? je to krásná dívka či jen dávná touha?, je to holka z ulice či jen žebravá stařena na nároží? je to padlý anděl s dvěma zlomenými křídly či jen zkažená duše jež ztratila i ten poslední lístek do úschovny svých nadějí?

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru