Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Prázdná místnost

12. 12. 2004
3
0
1381
Autor
Chria

Když jsem byla menší, zdál se mi tento sen.

 

Jednou odpoledne jsem šla domů ze školy. Ale když jsem došla na sídliště, kde měl být “náš” panelák, nemohla jsem ho tam najít. Bloudila jsem jako v bludišti, obcházela ho snad tisíckrát kolem dokola, procházela skrz na skrz, ale dům ne a ne najít. Kdepak, nikde tu není. Ještě naposledy jsem se rozhodla sídliště prohlédnout. Nic platné. Jak je to sakra možné? Copak jsem zapomněla, kde bydlím, a bloudím úplně někde jinde?

Ze zoufalství jsem vešla dovnitř do nejbližšího paneláku. Nevím, jak jsem se tam dostala. Asi bylo otevřeno. Ale najednou jsem stála v obrovské jámě s příkrými stěnami. Byly jako skluzavky a přesně tak i klouzaly. Hladký a kluzký povrch. Pokusila jsem se vylézt nahoru, pryč z téhle prázdné místnosti. Ale sklouzla jsem hned po prvním kroku. Později jsem se dostala o krok výš, ale dále to už nešlo. Vždycky, když už to vypadalo nadějně, mi sklouzla noha a já jela dolů.

Prostě jsem nemohla nic dělat. Pocit bezmoci. Ze všech stran takové hnusné, světle šedé stěny. Lesklé jako sklo a kluzké jako led. Jako by tu bylo uvězněno, tak jako já, alespoň pět lidí denně, a všichni se snažili stejně usilovně dostat ven. Stěny mohly být vysoké tak pět metrů, víc ne. A já přesto nebyla schopna dostat se pryč.

Chodila jsem kolem dokola dost dlouho, a přitom jsem přemýšlela. Nikdo tady není. Co mám s sebou? Akorát klíče od domu, který neexistuje. A oblečení. To mi je k ničemu. Ale počkat! Co zkusit klíči poškrábat povrch stěn, aby přestal tolik klouzat?

Vzala jsem tedy klíč a s nadějí zkusila první rýhu. To snad ne! Nejde to. Jen obrusuju klíč, se stěnou to ani nehne. Co jsem čekala? Mohla jsem předpokládat, že klíče budou měkčí než stěny.

 

Asi v tomto okamžiku sen končil. Stála jsem bezmocná a bez nápadů v prázdné místnosti a nevěděla, co dál. Nevím, jestli jsem se někdy dostala ven. Nevím.


way_to
12. 12. 2004
Dát tip
zajímavý to je... hlavně konec, ten tak nějak... zasáhne. opravdu chceš hlubší kritiku? pár chyb by se tam našlo... :-)

absurd
12. 12. 2004
Dát tip
Mr.Waters by řekl:All in all it´s just another brick in the wall

fungus2
12. 12. 2004
Dát tip
Rozhodně zajímavý sen.

Chria
12. 12. 2004
Dát tip
way_to: Kde třeba?

stewewonder
12. 12. 2004
Dát tip
Neni to zle ... : ) A pouzilas hezkej font. Ale trochu bych cekal naky rozuzleni ...

Kytiii
12. 12. 2004
Dát tip
... mám tisíc snů, který jsou podobně ošklivý... Naposledy jsem měla noční můru se skutečným Frediem Krůgrem... škoda, že takhle už to nezapůsobí, ale v tom snu jsem se modlila, abych se už probudila

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru