Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

hiphop-fuj tajbl

12. 12. 2004
4
0
4514
Autor
Judas69

Blbne mi to. Blbne.

Já a Hip Hop. Respektive já a jakákoliv hudba, při níž člověku buší srdce dvakrát rychlejc kvůli přehnaným basům elektronických bicích, nesmyslným textům a podivným melodiím. Přesto přeze všechno sem se ale minulej tejden rozhod vyrazit se sousedkou na Hip Hop party. Co by člověk neudělal pro pěknou sousedku, že?

Hip Hop party byla taková... Na začátku mi to ani moc nevadilo. Prostě sem tam seděl, chlemtal svy pivko Beck´s a koukal po holkách ( většina z nich byla neuvěřitelně mladá, až mi to bylo líto) a cejtil se celkem fajn a v pohodě. Dokonce se mi na necelou hodinku a půl podařilo nevnímat hudbu, co mě naprosto běžně přivádí k šílenství. Ale pak sem na sobě začal pozorovat změnu nálady. Postupem večera zmizela ta zmíněná pohodička a dostavil se flegmatismus. Pár liddí se u mě zastavilo. Byl sem samozřejmě nápadnej svejma dlouhejma vlasama a černým kabátem. Nedostavily se žádný agresivní reakce, jak sem očekával. Naopak, všichni, co si mě všimli a mluvili se mnou, se mě velice přátelsky a tajuplně ptali, jestli nemám nějakej Stoff, teda fet. S úsměvem sem celej večer kroutil hlavou a jako idiot donekonečna odpovídal: Nein, es tut mir Leid, echt Alter... glaubs mir, ich nehme auch selbst keine Drogen... a tak dále. nakonec přestali i otravovat a šli si svý drogy shánět někam jinam.

Večer si tak plynul a proplouval k brzkýmu ránu v doprovodu všech těch hiphopových velikánů, sjetých a opilých lidí a týpků, co se prostorem promenádovali jako manekýni, co si myslej, že jim patří svět. S náladou pod psa sem seděl někde v rohu a představoval si, jak držím v ruce kytaru a neuveřitelně nahlas na ní hraju nějakej ten metal. Chvilku to opravdu pomáhalo, ale pak už to šlo rychle. Jak to u mě prostě je, začal sem bejt nervózní z bušících bubnů, strašný spousty lidí a fakt špatný hudby. Někdy mě to dostane až do nálad, kdy sem agresivní a tak to tam taky bylo. Takže sem se nakonec radši zved, pokud možno v klidu a bez veškerejch svejch výrazů a ksychtů absolutního nesouhlasu sem si doklusal do šatny pro kabát, co sem ho odevzdal, protože mi bylo strašný teplo, a vypad tak rychle, jak to jen šlo.
Po cestě ven sem se dozvěděl, že sem strasně zlej a špatnej člověk, protože nosim na krku pentagram. Tak sem tomu týpkovi, co mi to povídal řek, že poslouchám metal a že nevim, proč bych měl bejt Scheisse, ktrým mě nazval. Ukázal mi svůj křížek, co ho měl pověšenej na krku a zatvářil se strašně důležitě. Tak sem mu řek, jo máš pravdu, já sem ďábel, vraždim lidi na potkání, sem strašně zlej, beru neskutečný množství drog a nechávám lidi, aby upsali svoji duši vlastní krví na kousek hajzlpapíru. A to jenom proto, že poslouchám metal a jinak to přece nejde, když člověk poslouchá takovouhle hudbu a ještě nosí na krku pentagram. Neměl sem vůbec náladu mu vysvětlovat, že by ten pentagram musel bejt obráceně, aby byl satanistickej...
Venku sem čekal asi třičtvrtě hodiny v neskutečný kose, než pro mě přijel tatík taxíkem. Měl halt hodně práce a kšeftů, takže se mu to nedalo moc zazlívat. Nased sem zmrzlej do auta a vyprávěl mu svý zážitky. On se mi jen smál a lehce pohazoval svejma dlouhejma vlasama do rytmu nějaký věci od Sepultury. Po cestě sme nabrali zákaznika, ze kterýho se vyklubalo, že je policajt, ale my nemusíme mít strach, protože je mimo službu. Nevěřil nám, že jsme otec a syn a dokonce nám nevěřil ani to, že nemáme kufr plnej drog.

Doma sem leh do postele, pustil si docela nahlas My Darkest Hate a spokojeně usnul. Už nikdy žádná Hip Hop party ani nic podobnýho.


Judas69
16. 08. 2005
Dát tip
ass b, nechci se tu s nikym hadat, ale ja neberu tu kamaradku jako moznost k soulozi. A ten clanek neni o sexu, je o lidech a jak na me ty lidi pusobej, a je to i o lidech jako jses ty. Ten tvuj prispevek na me zapusobil cece docela omezene. Na ten vek bych se spis zeptal ja tebe.

Ass_B
03. 08. 2005
Dát tip
Judasi!!!!! Ty inteligente !!!!! Co to tu rozjíždíš za sračky ? Jediný co mohlo z tvýho článku vyplynout je to, že seš naprostý hovado. Kolik ti je ? 15 ? Buchta tě vytáhne na akci a ty se s toho můžeš posrat. Hned běžíš domu a píšeš si deníček místo toho abys jí protáh prdel...................fuckOff na judase69, na deadmana, na ajuschku a na ettelu ............ vaše názory smrdí protože nedokážete brát hiphop ani jako možnost.......................peace

Judas69
11. 02. 2005
Dát tip
Me ve svy podtstate nezajima nic jinyho, nez hudba. A diskuse na tohle tema zboznuju. Clovek se neco priuci, mozna se stane i vice tolerantnim( jeste pred rokem bych fakt neveril tomu, ze budu nekde na nejaky hh party). Napsal jsem to, protoze jsem to zazil, v podvedomi jsem ovsem pevne doufal v lidskou touhu sdelit svuj nazor. A povedlo se. Zadny moje "dilo" mi nenadelalo tolik radosti, jako tohle:o)

Alimra
21. 01. 2005
Dát tip
dobře se to četlo*

Judas69
15. 12. 2004
Dát tip
Ja znam par ceskejch kapel, co hrajou punk a je to fakt humus. Za co me tu mate? Blink 182 neni zadnej punk, to vi snad kazdej. Gonsales: je mi to jasny. Ja sem pri svym pobytu na ty hh party taky premejslel o tom, kolik holek odtamtud by bylo ochotnejch zajit se mnou nekam na metalovou parbu. A kolik by jich to tam vydrzelo celej vecer. Sem presvedcenej, ze by jich bylo hodne malo. Ani to neni o metalu a hip hopu. Clovek si ty hudebni styly muze nahradit v podstate cim chce. Deadman: Mas me vazne za uplnyho hudebniho analfabeta? Ja se setkal s tim, ze lidi nevedej, co jsou to Black Sabbath, Rainbow, Uriah Heep apod. Spousta lidi tvrdi, ze nema rada metal a pritom vubec nevedi, co to je, nebo jsou presvedceni o tom, ze je vsechno na zpusob Death nebo Cradle Of Filth. Kdyz clovek posloucha v aute sepulturu a nejakej chytrak se zepta, jestli to nahodou neni Metallica, Iron Maiden, nebo Kiss, je mi skoro do place. Netvrdim, ze se vyznam v hh, nebo Punku, ale sem presvedcenej, ze mam vetsi rozhled, nez vetsina hh fanousku.

Gonsales
15. 12. 2004
Dát tip
tak v tomhle s tebou souhlasim;)

sidonia
15. 12. 2004
Dát tip
ok:) *t

Judas69
14. 12. 2004
Dát tip
Ja Punk nemam vubec rad. Strasne mi vadej ty priserny zpevacky vykony. A co si mam predstavit pod speedpunk fakt nevm:o)

absurd
14. 12. 2004
Dát tip
dead:yeah yeah yeahs sou parada

Ettelea
14. 12. 2004
Dát tip
Deadman:Blink 182 bych teda nenazvala punkem....mozna v pocatcich ale cim dal vic je to spis punkrock a s punkem jako takovym to uz nema moc spolecnyho....

Gonsales
14. 12. 2004
Dát tip
asi jako ty na hh party bych se ja cejtila na metalu...tot vse co sem chtela rict;)

Judas69
13. 12. 2004
Dát tip
Hip hop pro me neni hudbou. Nevidim nic na tom delat "hudbu" pres pocitac. Me by strasne zajimalo, jak by se ti nasi umelci tvarili, kdyby dostali do ruky nastroj a museli neco zahrat tak, aby to znelo, aby nevypadli z rytmu a jeste k tomu zpivali. Jinak sem nikdy nerek, ze by vsichni meli poslouchat to co ja. Ani nahodou, ale prece muzi rict, jak se cejtim nekde, kde se necejtim:o) Byl sem na spouste pareb, kde hrajou metal a jeste nikdy sem nevidel tolik lidi najednou, co si myslej, ze snedli vsechnu moudrost sveta. A to i kdyz je jim o 5 let min. Na druhou stranu jsem tam sedel a porad se uchyhtaval jako debilek, protoze mi nektery veci prisly neskutecne smesny, vyumelkovany a co vic, ty holky to tem klukum fakt zerou:o) Absurd: nejsem blazen, ale nemam k tomu daleko. Can: Dik, budu sy pamatovat, ze se lydy nepysou s tvrdim y

Judas69
13. 12. 2004
Dát tip
a dvema d... Nejak sem zapomel, ze slo o ty d

Zbora
13. 12. 2004
Dát tip
Beatrice: jasně souhlas, přesně tak, v každém hudebním odvětví jsou dobří a špatní interpreti, bohužel pokud na ten či onen směr příjde popularita spojená samozdřejmě s komercionalizací, vylítne okamžitě spousta osob, kteří se na tom dobře přiživí. Je mi proti strsti, že někdo příjde s něčím novým a smetanu o pár let později většinou slízne někdo úplně jiný. Třeba o hip-hopových pionýřích Manželé (nebo třeba i Majklův strýček) už dnes neštěkne pes, a většina z těch náctiletých vůbec netuší, že něco takového bylo. A beatbox? Před pár lety jsem viděl Jesuse, a musim říct, že jsem nechápal.

Judas69
13. 12. 2004
Dát tip
Muj bracha je fanousek HipHopu. Poustel mi i nejakej beatbox.A jako metalovej fanousek musim uznat, ze to sou silenci a borci. Ti co to umej si zaslouzej uznani. Ale na hiphop me nedostanete, stejne jako na disco, techno a podobny samozvany hudebni zanry. Na druhou stranu se ale rad koukam na dokumenty o vzniku tohodle odvetvi a o jeho vyvoji, abych aspon vedel proc to neposloucham a co to neposloucham. Prvotni hh ve svych korenech byl proste zivotni styl, dneska je to jenom vtip. To me ale taky moc netrapi. Proste se mi to nelibi.

Judas69
13. 12. 2004
Dát tip
Jo a jinak me fakt strasne tesi, ze se mi tu rozpoutala takova debata. Tak nejak sem to chtel:o)

Judas69
13. 12. 2004
Dát tip
Ja nevim co to hc je:o) To byste po me chteli moc. Ale vim, ze se mi treba Slipknot taky zrovna moc nelibej...

Judas69
13. 12. 2004
Dát tip
To je takova uzasna kapela. Nez odesel Max Calavera, kterej ted radi u Soufly. Brazilskej, hodne tvrdej metal. Melodickej, depresivni, nadhernej.

Ettelea
13. 12. 2004
Dát tip
jezisi ne, jen ne hip-hop. Nepripada mi to jako nejak extra kvalitni hudba a texty o tech ani nemluvim. Povazuju to spis jako takovou dnesni modu. Bydlim v Chebu a tam se to hiphopakama jen hemzi a kdo tam nema kalhoty s rozkrokem minimalne pod kolenama a satek na hlave tak jako by ani nedychal. Ne ze bych nejak extra ujizdela na HC (radsi nejake SKAcko,reggae nebo rock) ale dam si ho o dost radeji nez hip hop....

Judas69
12. 12. 2004
Dát tip
Nevim proc, ale velikost pismenek se mi tu strida jak se ji zachce. Nevim jak tomu zabranit. Sorry

Jeheheman
12. 12. 2004
Dát tip
:o)) to je mi ale report

Zbora
12. 12. 2004
Dát tip
hihi Penerský dezert je sladší, než taštička od meka Ty s.... Jo, z těch textů mi jde taky někdy hlava kolem, to už je fak lepší to Tvoje Ocelové město zní ocelovým tónem Jen čekám, kdy se někteří rapeři objeví na písmáku :o))))

Ajuschka
12. 12. 2004
Dát tip
souhlas s názvem

absurd
12. 12. 2004
Dát tip
ty seš blázen..

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru