Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Ženy pro měny - kritika filmu

Výběr: drfaust
16. 12. 2004
3
0
4464
Autor
Perchta

Nejsem Mirka Spáčilová, je to můj první pokus, vlastně mi jde spíš o vaši diskuzi...

   Věděla jsem předem, že to nebude snadné pokoukání. A bylo to ještě horší, chtělo se mi zvracet, úplně jsem cítila křeč břišního lisu, když pan doktor rozřezával zdravé ňadro, aby do něj umístil silikonový implantát. Viděla jsem trubičky vývodů mléčné žlázy přeřezané. Krve teklo málo, jen malý pramínek.

   Ostatní už nebylo tak zlé, i moje dcera chodila do školy pro modelky a můj syn sympatizuje s anarchisty. I já mám váhu pod postelí a líbím se chlapům, i když středního věku a mírně obézní. No a nejsympatičtější postavou byl ten módní fotograf: "Přece jde o ty prachy." Tak jo. Tak proč mi nástup modelek připomínal vojenskou přehlídku, proč?

   Kino bylo narvané, plno mladých lidí a hezky jsme se spolu posmáli. Já v první řadě.

   Gratuluji řežisérce, cestou domů v metru jsem měla pocit, že film byl opravdu o ženách...


Movsar
23. 12. 2004
Dát tip
jsem já to ale pletenec. samozřejmě, že za zlé bych mu to ani nemohl mít - mělo být "nedivil jsem se". ta oprava musela přijít.

Movsar
22. 12. 2004
Dát tip
občas napíše něco i v češtině. ale vůbec se mu nedivím, že jinak tu je málo činný. tady se totiž neotřelé názory a úapěch neodpouští. takže jsem mu ani neměl za zlé, když před jednou přednáškou řekl, že se v podstatě už považuje za itala.

Natasha_
22. 12. 2004
Dát tip
Dobrovolná bolest. A ještě jako reality show...mám dojem, že si tu dobu zasloužíme.

Perchta
21. 12. 2004
Dát tip
Ani já jsem nebyla na premiéře, bylo to úplně obyčejný kino Perštýn. Kdysi jsem znala jednoho Hníka a byl to slavný vědec. Nevím, jestli jsou příbuzný, ale Erika je asi taky dost chytrá.

Perchta
20. 12. 2004
Dát tip
Asi se reinkarnoval :-)) Ale o pohřbu nevím.

Perchta
17. 12. 2004
Dát tip
Movsare, paní Spáčilovou osobně neznám, ale uvedla jsem ji jako klasika žánru. Ráda nerada, nevím. Zato s panem Bělohradským se znám osobně, byla jsem na jeho přednášce před pár lety a vážím si ho. Jenže tyhle husy jsou nejdřív živé holky, až pak se změní. Děkuji za pochvalu, těší.

Žíně
17. 12. 2004
Dát tip
Taky jsem se chtěl zeptat, kdo to je ta Spáčilová. Ale když uvádíš, že je to nějaká klasika, tak se nebudu radši ztrapňovat že to nevím a půjdu si to naštudovat mezi klasiky do slovníku literatury. :-) Bělohradský to jo, to je radost číst jeho myšlenkově precizní analýzy, jenže se nějak odmlčel.

Žíně
16. 12. 2004
Dát tip
Nepochopil jsem úplně, o čem že to bylo. O ženách, píšeš, ale o nich jsou miliony filmů. Vydedukoval jsem si podle tý chirurgie, školy pro modelky a módního fotografa, že je to asi film o životě modelek. A zřejmě nějaká veselohra, protože se kino smálo, ale na druhou stranu nechyběly nechutný záběry. Tak nevím. Abych mohl o něčem diskutovat, musel bych vědět o čem. A vzhledem k tomu, že jsem film neviděl (a asi ani neuvidím, protože dívat se na něco, cos popisovala v prvním odstavci, se mi opravdu nechce) diskutovat nemohu.

Perchta
16. 12. 2004
Dát tip
V tom případě ti opravdu děkuji za kritiku kritiky :-)) Jsi první.

drfaust
16. 12. 2004
Dát tip
tak já na to asi taky zajdu... i když... obecně jsem poměrně kritický... ale faktem je, že öbchod je obchod.... mě třeba strašně dojímaj ty časopisy o zdraví.... o kultu krásy a zdraví... jak je to fajn, fitness, sport, zdravá výživa ap., kdyby ovšem účastníci tušili, že je to všechno vygenerováno snahou zdravotních pojišťoven ušetřit na pojistném plnění.... kdyby věděli, že je to proces který byl nastartován americkými zdravotními pojišťovnami cca v padesátých letech... a že to travalo v Americe desítky let, než se těm zdravotním pojišťovnám důsledným masírováním a to jak v oblasti osvěty, tak v oblasti kultury (kdeže je Humprey Bogart se svým cígem, kde? - a kdo že to jsou ty ženy a ti muži v současných seriálech?, kdo a jak vypadají a co dělají?...) podařilo změnit uvažování lidí v téhle oblasti... je jasné, že každý by chtěl být zdravý... ale ten obchod s tím... a nakonec se ho skoro svou prací i účastním.... Mimochodem: Jsem zvědav co se ukáže tak za cca... 5 -10 let... On totiž každý chirigický zásah do lidského organizmu je velkou neznámou... Je teda pravda, že prevenci rakoviny prsu se věnuje fakt velká pozornost, to ano... ale stejně by mě zajímalo, jak to skončí... jak tyhle zásahy ovlivněj statistiky nemocnosti v těchto místech.... ----------------------- zajdu se podívat; ale bojím se trochu zda to bude mít pro mne přínos; to se ovšem bojím vždycky:)))

Perchta
16. 12. 2004
Dát tip
Děkuji za názory, myslím, že film je tak trochu zrcadlem doby. Vynechala jsem dvě "dívky" již dospělé, které si stále přejí být sexy, ale mluví pouze o oblečení a bělení zubů. A i jiné typy, je to zajímavá přehlídka.

drfaust
16. 12. 2004
Dát tip
no bělení zubů je jistě duležitá věc... a taky je jistě duležité mít ten správný picknikový gril a telefon a boty a... a přitom jako jedna z nejvíc sexy věcí na mě působí lidský hlas... může bejt sebekrásnější, ale když nemá ten hlas, na který jsem nějak vnitřně naladěný, tak to se mnou nehne...

Perchta
16. 12. 2004
Dát tip
Děkuji za výběr - nevšimla jsem si dříve. Já si zas myslím, že jsou to pohyby, co mě přitahují, jejich dynamika.

drfaust
16. 12. 2004
Dát tip
to taky... gesta... a tak

Makča
16. 12. 2004
Dát tip
chystám se na to, tak uvidim

Evička
16. 12. 2004
Dát tip
Závěr pěkně ironický ... jak snadno zmanipulovatelné je ženské pokolení - bohužel! .... taky se chystám ... i když už mám na onu věc jasný názor .... díky za připomenutí *

Perchta
16. 12. 2004
Dát tip
Tak pěknej zážitek, a přeju vám, abyste to přežily ve zdraví.

Movsar
16. 12. 2004
Dát tip
jsi mnohem lepší než ta stáčilová! jen kdybyste se neměly tak ráády.. a armáda ne. spíše zástup "kejhajících cyberhus", jak je nazval bělohradský

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru