Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Nespolehlivé pověry

11. 01. 2005
2
0
1704
Autor
Joen_B

Pověr známe každý jistě mnoho. Já mám na mysli především ty, které říkají, co nosí smůlu. Černá kočka, která přeběhne přes cestu, rozbité zrcadlo nebo Gross v premiérském křesle. A také – samozřejmě – pátek třináctého.
Ano, pátek třináctého je asi ta nejznámější a nejspolehlivější pověra. Ať už na pověry věříme nebo ne, pátek třináctého registrujeme téměř všichni. Někdo se skutečně hlídá a nedělá nic nebezpečného, někdo na tento den zkrátka svede svůj osobní neúspěch a někdo se jen pousměje.
Jenže tento celosvětový ‚den smůly‘ jakoby sama smůla nebrala v potaz a řádí si klidně po celý rok. Málokdo totiž čeká nějakou nešťastnou nehodu ve čtvrtek dvanáctého nebo ve středu jedenáctého.
A právě na přelomu těchto dvou dnů na mně smůla zaútočila. V noci ze středy jedenáctého na čtvrtek dvanáctého to odnesla páteř zlomením a kotník přetrháním vazů. Ta ‚mrcha smůla‘ neměla ani tolik slušnosti, aby si počkala až na pátek. Protože kdo ji má čekat o den dřív? Stejně jako se dobrá manželka nemá vracet o den dřív z lázní, ani smůla by neměla podnikat své zákeřné výpady bez varování. Tak na co se v dnešní době může člověk spolehnout, když ne na pátek třináctého…?

To bych byl hodně naštvanej, kdyby se mi něco stalo před pátkem třináctýho...

Joen_B
17. 01. 2005
Dát tip
To já též :o)

vesuvanka
11. 01. 2005
Dát tip
Zajímavé.... já jsem ve škole mívala třináctku docela šťastnou... TIP

Joen_B
11. 01. 2005
Dát tip
Jo..to jo, každý si to přebírá podle svého :o)

Aviva
11. 01. 2005
Dát tip
Pravda, ta mrcha pověra na nás vůbec nebere ohled...:-/

Joen_B
11. 01. 2005
Dát tip
..a to by měla, ne?

Vaud
11. 01. 2005
Dát tip
Nech si udělat kondiciogram! Jinak príma! Posílám TIP

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru