Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

láska?

01. 11. 2000
1
0
1847
Autor
alex

Zase na tvou fotku se dívám, dneska už aspoň po stý, i z toho papíru já tvou lásku vnímám, jsem zamilovanej-je to tak prostý, i moje duše to tak cítí. Ale co vlastně je ta láska, je jak velký ohýnek, taky hřeje, ale praská, až z vatry zbyde jen malý plamýnek, co jen symbolicky svítí.
JiKo
19. 01. 2001
Dát tip
blázen: čti pořádně mě šlo o to "ALE"

blázen
19. 01. 2001
Dát tip
"Ale" znamená odporovací vztah, nikoli vylučovací. Myslím, že se to vzájemně nijak nepopírá ani s "ale" ... i když tam je "ale", můžou probíhat oba děje současně ... zrovna mě nenapadá žádný lepší příklad ... "jsem šťastný ale zmatený" - oba děje můžou probíhat současně. Nebo jsem vůbec nepochopil?

blázen
18. 01. 2001
Dát tip
Nesouhlas s JiKem v tom, že oheň hřeje i praská a to současně. S láskou to může být úplně to samé (je sice pravda, že někdy víc praská než hřeje, ale myslím si, že se to přesto vzájemně nepopírá)

Adelan
18. 12. 2000
Dát tip
Pesimistický pohled je jistě na místě...:-) (alespoň pak člověk není moc zklamaný...) Jinak souhlas s JiKem, až na ten slovosled, proti tomu já nic nenamítám.

JiKo
09. 11. 2000
Dát tip
Jakoby každá sloka z jiné básně. Zatímco první směřuje směrem vzhůru (vylíčení lásky), druhá poukazuje na to, že té lásce už teď nevěříš. Zase na tvou fotku se dívám - slovosled! velký ohýnek - použils příd. jm. které stupňuje velikost, ale vycházíš ze zdrobnělinz, lepší by byl oheň /což se zase nerýmuje/ taky hřeje, ale praská - použitím ale popíráš praskáním, že hřeje - logický nesmysl?

Mámalibor
06. 11. 2000
Dát tip
*!

christi
01. 11. 2000
Dát tip
"plaminek" Jinak je to hezke,mozna jen ten konec je takovy zmateny.

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru