Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Slova v písku

01. 11. 2000
1
0
1920
Autor
Petulka

Ta slova v písku, dřívkem vyrytá, kdy ten komu jsou psaná, k nim konečně zavítá ? Dříve moře je svými pažemi pohladí, asi přestává být v mém srdci bezvládí. Naposledy přesvědčím se svými prsty a obtáhnu ta slova, počítám tak po stý. Uvězním je do srdíčka obtáhnutím a myšlenkami milého nutím, nechť jeho cestou je toto místo a přeletí má slova psaná nanečisto. Či zvládnu to říct přímo ? Bude to tak lehčí ? Mně zatají se dech a čelo se mi zvlhčí. Už to mám ! Vždyť je to tak lehké. Snad obdržím zisku, tomu komu jsou psané, dám do ruky propisku. Řeknu mu : piš prosím... A ptáte se mě co ? ¨Přeci ta slova z písku...
Sárinka
23. 07. 2006
Dát tip
Mě se to moooc líbí =o)

andilecek
14. 04. 2004
Dát tip
:o)*

Petula
04. 05. 2001
Dát tip
Viz "proto", ale nějak si lidé nevšimli drobnosti: Klasická bílá magie - snad jen z podvědomí plynoucí. A to je to, co se mi na celé básničce líbí nejvíce :-)

Astalavista
05. 11. 2000
Dát tip
Opět. Nápad dobrý, verše horší. Někdy to skoro sklouzává k absolutnímu verši - naše staré hodiny, bijou čtyři hodiny.

proto
02. 11. 2000
Dát tip
první dvě sloky se mi líbí, ale pak to jde z kopce, a nelíbí se mi formulace "Snad obdržím zisku", to je jak z ekonomie..

alex
01. 11. 2000
Dát tip
jak rád bych se stal tím jemným pískem, abys mě dřívkem hladila

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru