Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Deimos (sabotáž) --- čtvrtá část

11. 01. 2005
2
0
1205

No, trvalo to dlouho ale...........máme tu čtvrtý díl této sci-fi povídky.

 

1.      9. 2007 – 20:30 Východoamerického času

Daytona Beach – vlakové nádraží – USA

 

Seděl na lavičce a úzkostlivě svíral kufřík, který byl právě teď životem jeho ženy. Tiše čekal. Čekal a nevěděl na co. Hodiny ukazovaly dvacet, třicet jedna. Už tu měli být, pomyslel si Fred.

Otevřel kufřík a znovu překontroloval dokumenty. Ostatně teď by mu zjištění nějaké chyby moc nepomohlo. Na případnou nápravu bylo už pozdě. Netrpělivě poklepával na víko kufříku.

Skoro si ani nevšiml, že před něj předstoupily dvě osoby. Surově ho popadly každá z jedné strany a vláčely ho pryč z nádraží. Fred se tomu nebránil. Trochu nestačil, takže co chvíli nemotorně klopýtal. Ohlédl se po kufříku. Nikde ho neviděl. Chtěl něco říct, ale nějak se mu nedostávalo odvahy.

Gorily ho natlačily do tmavého auta. Okýnkem ještě stačil zahlédnout kufřík, který se na okamžik mihl kolem a zmizel v jiném autě. To bylo všechno. Všechno co si pamatoval. Pak už jen tvrdá bolest na hlavě a tma.

 

K vědomí přicházel postupně. Nejdřív se mu vrátil sluch. Pak mu do hlavy začaly proudit myšlenky. Nakonec se vrátil i zrak. Ležel na matraci. Něco mu úzkostlivě připomínala. Vězení! Starou plesnivou celu z orientálních rozvojových zemí. Jeho pohled spočinul na těžkých železných dveřích bez kliky.

Začínal chápat, co se vlastně děje. Nebo spíše v čem se mýlil. Žádná vláda, ale teroristi! Popošel k malému zamřížovanému oknu. Venku se řadily vojáci do dvojstupu. Rozhlédl se důkladněji  po své cele. Dvakrát tři metry ohraničené plesnivým betonem, rozervaná matrace a díra v zemi, o jejímž účelu stopy kolem svědčily více, než by si přál.

Jeho pozornost upoutal hluk venku. Vyhlédl přeš mříže. Spatřil přijíždějící jeep. Vystoupili z něho čtyři šejkové. Přivítala je delegace skládající se převážně z asijatů, ale zahlédl mezi nimi i jednoho Evropana, nebo možná Američana. Tohle určit nedokázal. Všichni vstoupili do velké budovy přímo naproti Fredovi cely.

Klesl na zem pod okno a snažil se přemáhat smutek. Podle ostrosti slunce a žluté barvy písku všude kolem usoudil, že se nachází v Iráku, Egyptě nebo někde poblíž. Znamenalo to, že útěk, i kdyby se mu podařil, by nikam nevedl. Zpátky do Ameriky se bez peněz a bez pasu nedostane.

Během hodiny přijely ještě další tři  jeepy a jeden náklaďák plný černochů. Je to opravdu tady! To, čeho se svět obával je tady. Nikdo netušil, že hrozba je tak vážná a blíží se tak rychle. Spekulace tu byly už dávno, ale nikdy nic určitého.

Fred se smutně díval do stropu a naslouchal jak přijíždí konvoje tanků, nákladních a průzkumných aut, jak se venku řadí tucty těžkých transportních vznášedel a jak celou oblast ze vzduchu kontrolují vrtulníky.

 

 

  1. 9. 2007 – 20:56 východoamerického času

Tabríz – Írán

 

            Tseng byl zrovna ve své limuzíně, když mu na notebook přišla zpráva. Okamžitě řidičovi pokynul, aby změnil směr a místo do jeho luxusního apartmánu zamířil na základnu Afro-asijské liberální armády.

            A-ALA vznikla už před šesti lety po krizi mezi USA a islámským světem. Začínala jako malá organizace, snažící se dát dohromady rozpadlé zbytky teroristických buněk a nezávislých ozbrojených jednotek. Teprve před dvěmi lety, kdy do organizace vstoupily celé dva státy a to KLDR a Irák, začala získávat organizace stále větší vliv. Zvláště když i Američanům věrné Japonsko před rokem vyslalo své delegáty na utajenou konferenci na základně u Urmijského jezera, padesát kilometrů odtud.

            Za ty poslední dva roky se organizace opravdu mohutně rozrostla. Turecko, Sýrie, Jordánsko, Egypt, Libye, Maroko, Irák, Írán, Saúdská Arábie, Jemen, Omán, Sůdán, Zair, Etiopie, Somálsko, Keňa, Barma, Thajsko, Indonésie a Filipíny. To všechno byly státy A-ALA. A pokud vše půjde podle plánů, rozroste se ještě o Peru, Kolumbii, Chile, Japonsko, Mexiko a Čínu. Dohromady skoro polovina světové populace bude vtažena do A-ALA, kterou založil sám Tseng.

            Nikdy neměli takové šance jako nyní a pokud jim ten Američan skutečně pomůže sestrojit nový Deimos, vzroste jejich šance do nebeských výšek! A právě teď toho Amíka mají. Přečetl si zprávu na svém notebooku. Mají ho a je na cestě sem, na základnu.

 

 

2. 9. 2007 – 22:17 Středoevropského času

Základna A-ALA – Urmijské jezero – Írán

 

            Konečně se dveře otevřely. Do Fredovy cely pronikl proužek umělého světla ze zářivky. Za světlem dovnitř vešel svalnatý muž, který přívětivým dojmem rozhodně nepůsobil. Rukou mu ukázal na otevřené dveře.

            Fred se zvedl z matrace a za neustálého postrkování doklopýtal až do útulně zařízené místnosti. Na první pohled mu bylo jasné, že musí sloužit buď jako reprezentační sál, nebo jako kancelář nějaké hodně vysoko postavené osoby. Pak si všiml drobnější postavy u okna. Stála čelem k němu a ze skleničky usrkávala skotskou.

            Skoro minutu se nic nedělo. Dívali se na sebe a  snažili se proniknout tomu druhému do myšlenek. Po nějaké chvíli dala postava pokyn svalovci stojícímu těsně za Fredem, aby odešel.

            „Chci abyste pro mě něco udělal,“ spustil muž poté, co se dveře od místnosti zavřely.

            „Kde je má žena?“ zeptal se Fred bez intonace.

            „Nemějte o ni strach. Nic jí nehrozí.“

            „Kde je má žena?“

            Muž zesmutněl. Podíval se na dno své skleničky a usrkl si zbytku skotské.

            „Podívejte se pane Marwicku. Chci abyste pro mě pracoval, ale jestli to nepůjde po dobrém, budu svůj nátlak orientovat právě přes vaši ženu.

            „Co chcete? Plány už máte,“ rozhodil Fred rukama.

            „To je sice pravda, ale někdo musí vyškolit naše techniky a nakalibrovat polarizátor. Jistě,“ usmál se. „zvládli bychom to i bez vás, ale to by trvalo léta. Takhle to můžeme zkrátit na pár měsíců.“

            „Proč bych pro vás měl pracovat dobrovolně? Unesli jste mi ženu, pak jste unesli mě a nechali den hnít v plesnivém pajzlu!“

            „Možná by vám názor změnila sedmimístná suma dolarů,“ pokrčil rameny muž. Fred vykulil oči.

            „Sedmimístná? V dolarech?“

            „Je to málo? Tak dobře, osmimístná. To už by ale stačit mělo!“

            „Kdo sakra jste?“

            Muž odložil skleničku na stůl.

            „Jmenuji se Pamal Tseng.“

            „Fred Marwick,“ řekl Fred nejistě.

            „Tak plácneme si pane Marwick?“

            Opravdu tomu nerozuměl. První ho ten chlap nechá unést a teď mu nabízí stovky miliónů dolarů? Ale proč ne?

            „Pokud budeme se ženou volní,“ pokrčil rameny Fred.

            „Jak je libo, ale prozatím nesmíte opustit základnu. Až se projekt zdaří, dostanete pasy a přístup ke kontu, na které vám peníze pošleme.“ Tseng se podíval na hodinky. „Ale teď mám bohužel důležitou schůzi. Ostatně když se převléknete, můžete tam se mnou. Určitě vás naše plány budou zajímat a než přivezou vaši ženu, máte spoustu času.“


hajdam
14. 01. 2005
Dát tip
Tak to jo.. Akorát mi pak přijde zbytečné, aby vybuchovala? Pochybuji, že by šlo efektivně převádět energii výbuchu na potřebné záření, určitě ne snadněji než elektřinu z výkonného jaderného/jiného reaktoru. Ono se sice při výbuchu uvolní velké množství energie/záření rychle, ale směrovat to na jedno místo? Na to by podle mě bylo potřeba neúměrně více energie... A největší fůzní/jaderný reaktor poruce? slunce ;-P

hajdam
13. 01. 2005
Dát tip
- "přijdou na to, že zlikvidoval první družici" - tak to chci vidět, jak na to přijdou :-) (leda by jim to sám řekl) - "peníze jsou vždycky peníze" - hahaha... :-) použiju ze série Básnici..: "Né, že by ta pětisetkoruna měla nižší hodnotu, ale ty věci jsou jaksi dražší" :-) - "Už u NASA nepracuje a tudíž pod dozorem není" - podle mě i bývalí pracovníci, zvláště v oblasti vojenského výzkumu, jsou i po aktivní službě stále pod dohledem. Obvykle alespoň dokud představují kritické riziko pro bezpečnost země. - Jak by chudý africký stát mohl přispět ve válce? Pro A-ALU by byl pouze přítěží, které by musela přidělit po vítězství území. Snad jedině... Nejvhodnější poloha kosmodromu je na rovníku (nejnižší náklady na start) takže by mohl být v Africe. - "záření se vytrácí po několika týdnech" - tak to je... ...nemožné? :-) Radši tam dej bombu založenou na jiném principu než jaderné řetězové reakci, ne? (anihilace hmoty - studená fúze, antihmotová bomba, elektromagnetická šoková vlna (zničí třeba mozek), krátkodobé vyloučení ozonové vrstvy, plasmové zbraně...) - maskované kosmodromy - Ok - nukleární útoky - Myslím, že by sem tam někdo použil i "zastaralé" atomovky. Američani určitě. Lepší je nedat jim příležitost a satelitem jim likvidovat sila/letící střely. Asi tak. Prostě bych se s nějakými nabídkami peněz moc nezdržoval. Mají jeho ženu, takže stejně asi udělá co budou chtít. Kdyby byl dost soudný, tak by spáchal při první příležitosti sebevraždu, aby tak dal USA aspoň trochu času navíc, protože je stejně jasné, že to ani jeden z nich nepřežije - ale lidi jsou holt různí :-) Hlavní je, že to píšeš ty a bude to tvoje dílo, takže si tam můžeš napsat co budeš chtít. Chtěl jsem jenom, jako obvykle, nastínit některé své pohledy a názory...

Super!! Ale s tím zářením!!! Je to tak....Směrová nukleární puma vybuchuje ve vesmíru. Ale za ten zlomek sekundy( než dojde k roztavení) generátor silného magnetického pole, přdělaný k SN pumě (Nebo spíš puma přidělaná ke generátoru....to je detajl) soustředí cca dvacet procent veškerého záření do úzkého(relativně! nějaký ten kilometr) paprsku, který teprve zasáhne Zemi..............cíl...................záření se tam tedy bezpodmínečně dlouho zdržovat nemusí.

hajdam
12. 01. 2005
Dát tip
Tak tohle je na mě už příliš velký "mazec"... Já vím, že je to smyšlené, ale... Působí to na mě dost nevěrohodně :-) - vojenský inženýr schopný vývoje kritických zbraňových systémů by byl jistě pod trvalým dohledem, stejně jako jeho žena (vyřízení vojenské ochranky by do děje vneslo víc akce...) - "konvoje tanků ... transportní vznášedla" Teda to je podle mě hóódně nápadné. Sice to působí na čtenáře asi efektně, ale aby si američtí pozorovatelé/satelity něčeho takového nevšimly? - "Somálsko, Keňa, Barma..." Že by se tyhle státy dostali za 3 roky z krize a vzmohli se na odpor proti USA? Z jakého důvodu? - "sedmimístná suma dolarů" Pokud by sestrojil Deimos, došlo by k válečnému konfiktu, stovky mrtvých, naprostá devalvace měn a oni že by ho nechali naživu a s penězi? Když unesli jeho manželku? To by musel být totální deb**, aby souhlasil :-) (ale může to předstírat...) Co chtějí útočníci? Jak si útokem na USA pomohou? Celosvětová krize a válka jim bude nějak ku prospěchu? Chápu, že fanatičtí islamisté budou útočit proti komukoliv, ale afričani? Proč? Každopádně se nenech odradit a ber tuto kritiku spíš k zamyšlení.

Vlastně jsi tak trochu odhadl další sled událostí. Fred jim sestrojí Deimos, pak přijdou na to, že to on zlikvidoval první družici a voni ho pak vodpicnou! A Další věc!! Už u NASA nepracuje a tudíž pod dozorem není..........Peníze jsou pořád peníze a kdyby se po sestrojení družice Fred vrátil do USA peníze by se mu hodily.........Jistě taková základna je nápadná, ale teď už nemají co skrývat. Je jich mnoho, jsou dobře vyzbrojeni a najednou se ztratí bývalý vývojář programu Deimos pár dní potom, co družice vybuchla? Nepříteli je jasné, že mají nějaký trumf a navíc válka už prakticky vypukla..........Proč Afričani? V jednotě je síla a tyhlety státy se potýkají s chudobou. Vidina sjednocení a zničení vyspělých satátů je pro ně tudíž lákavá. Zvláště když si dobytou půdu potom budou moci rozdělit. (Teď budeš zřejmě argumentovat nukleárními útoky a devastací prostředí, takže jim půda k ničemu nebude........ne tak docela!! V této době jsou běžnou zbraní směrové nukleární pumy, které nahradily zastaralé atomovky. Záření se vytrácí už po několika týdnech.......přesný popis zbraně v dalších dílech) Tseng to ale všechno dělá hlavně kvůli moci!! Nadále tam bude ještě pěkná spousta překvapení.......např. Země třetího světa nejsou zdaleka tak nevyspělé jak vypadají....za těch pár let v A-ALA postavily dokonce několik tajných maskovasných kosmodromů.............

fungus2
11. 01. 2005
Dát tip
Vypadá to zajímavě.**

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru