Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Errisiad

00. 00. 0000
1
0
479
Autor
Arielis

Je to poprvé co píšu veřejně tak se mi nesmějte.Snad se Vám to bude líbit... Ps:výslovnost:- Mina [mína] Cid [sid] Nathaniel [natanyjel] Matthew [metjů]

   Byla černá noc a celý hrad už spal.Mina se neklidně převalovala.Zpod peřiny jí koukala ruka a záplava černých vlasů jí zahalovala obličej.Vtom se rozletěli dveře a do pokoje se vřítila celá udýchaná Kaiřina chůva Cid.

   ,,Mino!mino vstávej!!!Musíme odsud vypadnout!!!"křičela Cid a třásla s Minou,aby ji vzubudila.Přeběhla ke Minině skříni a vytáhla z ní černé džíny,tryko a plášť,hodila jí to na postel se slovy:,Obleč si to,rychle,nemáme čas.´Potom vztáhla ruku a napřímila ji na dveře.Její siglum vypálené na dlani vzplálo a dveře se rázně zabouchly.Následně se před dveře přemístily skříně,komody a nejrůznější věci,které mohly zbrzdit postup osoby,která by se chtěla dostat dovnitř.Mina byla během několika vteřin oblečená a dívala se na Cid nedůvěřivým pohledem.

   Cid Přeběhla k balkonu a zapískala.Během několika okamžiků na velkém balkoně přistál párek Testrálů.,,Cid,co to má znamenat?!?"zeptala se Mina,když nasedala na jednoho z Testrálů.Chůva neodpověděla na její otázku,jen jí řekla,že poletí dlouho a bez přestávky.

 

*****

 

   Za úsvitu dorazily k bráně velkého hradu.Ve tmě zářilo pouze několik málo světel,to víly uklízely v některých pokojích.Na dlážděném prostranství se ozval klapot kopyt,jak Testrálové přistáli.Brána byla vyrobena z ryzího zlata a z dálky se leskla jako hvězda.Oba dva sloupy byly vyrobené ve tvaru rohu jednorožce,avšak nahoře byly zahnuté a stýkaly se v lomeném oblouku,na jehož vrcholu byla upevněna louče s modrým plamenem.Na vnější straně těchto sloupů stály další dva sloupy (na každé straně jeden),které sloužily jako podstavce pro dva zlaté gryfy.Gryfové měli otevřené tlamy a zvednutou tu tlapu,která byla blíž k hradu.


Plia
07. 02. 2005
Dát tip
Hezké, ale chtělo by to udělat delší. Jinak pozor na překlepy, které se mi stávají. PS: Není proč se smát. I detaily jsou výborné pro zorientování. TIP*

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru