Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Tanečnice

15. 01. 2005
2
0
599
Autor
Staon

Ke svému překvapení jsem před pár týdny poprvé v životě napsal básničku. Tak jen pro zajímvost ji sem zkouším předložit. Zajímalo by mě, co si o ní myslí někdo jiný než já.

Maličká tanečnice
s barevným šatem
uvnitř šperkovnice
zdobené zlatem

točí se dokola,
kolečka chrčí,
ústa má strnulá,
dva knoflíky očí.

Ve snu ji objímám,
tancuji s ní,
tváře jí zulíbám,
zvonkohra zní.

Sladká slovíčka
šeptám jí do uší,
líbám ji na víčka,
srdce se rozbuší.

Však strojek s ní otáčí,
dál cvakají zoubky.
Touha má nestačí,
by vytrhla šroubky.
to je dobry. pis dal :) *

Twiggy
15. 01. 2005
Dát tip
...hm, ale niečo v tom je... na prvotinu je to podľa mňa celkom dobré... je tam rytmus, aj rýmy sedia... a napriek tomu mi to nepripadá len ako dáka rýmovačka... pekné... len pokračuj, som zvedavý, čo z toho bude ďalej... tip na povzbudenie tvorivosti:)

je tu náznak možností posunu dál, pěkně uchopená myšlenka, jen: ta forma poněkud vázne, rytmus básně kulhá takovým způsobem, který nelze vysvětlit uměleckým záměrem. V tomto směru bych se to pokusil ještě propracovat. Dalším kazem se mi tu jeví být vytváření rýmů jednoznačně pro rým. Není správným důvodem pro souzvuk pouze právě a jen souzvuk. I on totiž musí nést svůj význam. Musí přicházet nahodile, čtenář by si ho vlastně neměl ani plnou měrou uvědomit. Slova vytvářející rým musí nést význam, nesmí být v textu pouze pro jakousi zvukovost, která je navíc pochybná. Celkový dojem, který jsi vytvořil, není špatný, snaž se psát dál a hodně číst, některé věci člověk jinak než zkušeností nezíská hezký den A_Š

Dero
15. 01. 2005
Dát tip
Podepisuji Augustina, chce to zapracovat na formě.

Mně se to líbí, ale A_Š má samozřejmě pravdu, jinak je to moc pěkný : Však strojek s ní otáčí, dál cvakají zoubky. Touha má nestačí, by vytrhla šroubky. :*)

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru