Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

klamy

Výběr: rebecca13
17. 01. 2005
4
0
4177
Autor
Seljuk

klamy 

 

viděl jsem klamy co chtěly žít

tak těžce se rodí, proč nedat jim šanci

na faleš radostí teď budu pít

proč jen se nesluší vyzvat kripla k tanci

 

děsí mě minulost se zítřejším datem

řetězec čísel utvořil příběh

nohy mi svažte ostnatým  drátem

a pak mi velkoryse zvětšete výběh

 

děsí mě minulost se zítřejším datem

řetězec čísel spojil se v kruh

stařičký šaman je zároveň katem

„... všechny vás zachránit?“, směje se bůh ...


Seljuk
20. 01. 2005
Dát tip
Zoroaster: Obrazotvornost se nehledá z pravidla v básni, nýbrž je to spíš vlastnost čtenáře. A tou zřejmě opravdu nedisponuješ.No to co jsi našel v mé básni, nebo spíš nenašel, je čistě tvoje věc... Já jsem měl vždycky kritiku za text hodnotící něco v širších souvislostech, ale rád jsem slyšel i tvoje (partikulární) připomínky mých partikulárních veršů... V téhle básni je jakýmsi způsobem obsaženo mnoho pro mne důležitých věcí a ani bych vlastně nechtěl, aby to bylo nějak patrné či sjednicené. Další diskuze o síle poznávací hodnoty a další teoretizování by myslím znělo spíš jako obhajoba a to nechci...

Seljuk
20. 01. 2005
Dát tip
Jaké vlastnosti má duševně průměrný člověk? Průměrně inteligentního, průměrně bystrého, průměrně náročného... to všechno si umím představit, ale duševní průměrnost opravdu ne. No zdá se, že nepíši pro každého... to jsem opravdu rád. A mého času si vážím víc, než abych ho ztrácel nad nic neříkající diskuzí, která pohříchu nemá exaktní řešení... Lidé se často cítí rozhořčeni, pokud nejsou sto něčemu porozumět... to je scela běžná lidská vlastnost a tak se ani u tebe ničemu nedivím... Abych řekl pravdu, taky mne neosloví každý pokus tady... Ale psát o tom dlouhé řádky nebudu... ať žije partikulární zkratka!

Seljuk
20. 01. 2005
Dát tip
Zoro Aster: :-)No to ti děkuju... Mně jeden nechápavý bohatě stačí... Přeji hodně průhledných děl ke čtení...

Paranoicus
19. 01. 2005
Dát tip
Zoroaster: Nezapomněl sis vzít léky? Ta Tvoje jednostrannost je přímo patologická.

Seljuk
19. 01. 2005
Dát tip
Zoroaster: Poezie je o imaginaci a čtení mezi řádky, alespoň podle mne. Proto nechápu, proč poté, co najdeš v textu zmínku/slovo "minulost", hned soudíš, že by mnělo jít o přímočarou narážku na olklepané motivy tradic či víry v pokrok. (To samé u slov: "Bůh", "klam".) Jestliže nejseš schopen povznést se nad jednotlivá (oasamoceně zpravidla nic neříkající) slova (z důvodu mnohovýznamovosti, pro češtinu tak vlastní), potom si myslím, že bys mněl číst (nebo, lépe, posuzovat) spíše žánry stavějící na jiných postupech než právě poezie. Lituju, lidi neschopné vytvořit si obraz o čemkoli bez nějakých, v omezené míře (v edukačních insitucích a příručkách různého typu i ůrovně) prezentovaných, předem daných základních šablon... Až budu chtít psát tak jak by se tobě asi líbilo, nazvu to slovníkové heslo. Ale děkuji za názor. Pokulhávajícího rytmu jsem si vědom.

Paranoicus
19. 01. 2005
Dát tip
Ajtakrajta.

Seljuk
19. 01. 2005
Dát tip
Zoroaster: "...nervy a sprostotu v mezích?" Hm... tak to jsem zase nikde nenašel já... Netvrdím a nikdy jsem netvrdil, že by sis měl dosazovat vlastní významy do mé impotence, stačí nebýt frigidní a nechat na sbe působit něco jiného než jen stimul písmen zhlukujících se do slov...Významy vět jsou až za hranicí tobě tak důvěrně známé špičky nosu... rebecca13: jj, lidé jsou různí, ale to je koneckonců dobře... Pluralita názorů nebyla nikdy kámenem úrazu ať už čehokoli... To jen neochota porozumět...

Print
18. 01. 2005
Dát tip
*!

Paranoicus
18. 01. 2005
Dát tip
Dobrý, ale - ten rytmus, ten rytmus mi nesedí.

Silvita
17. 01. 2005
Dát tip
za tu grafiku nemůžu jinak **

Kritička
17. 01. 2005
Dát tip
pěkné verše

yasmi
17. 01. 2005
Dát tip
a jo jde to *

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru