Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Slova jsou nám v cestě!

17. 01. 2005
0
0
264
Autor
Přeno

Když si pročítám zdejší úvahy, cítím vždy nutkavou potřebu poslat jsem nějaký rázný citát, většinou od Friedricha. Inu...

Všude, kde pradávní lidé postavili slovo, měli za to, že udělali objev. Jak jinak tomu bylo ve skutečnosti! - dotkli se problému a domnívajíce se mylně, že jej vyřešili, vytvořili překážku jeho řešení. - Teď je člověk při každém poznání nucen zakopávat o zvěčnělá, jako kámen tvrdá slova, a spíše si přitom zláme nohu, než aby se zlomilo slovo.

 

Friedrich W. Nietzsche, Ranní červánky

I. / 47


Dead_Cat
18. 01. 2005
Dát tip
Bohužel je to pravda. Nietzsche se jako jeden z mála dokázal přenést přes snahu pojmenovat problém a přemýšlet o něm a začal ho řešit.

Přeno
18. 01. 2005
Dát tip
Dead_Cat: Ano, bohužel ano. Korial: jestli si vzpomenu... :)

Přeno
17. 01. 2005
Dát tip
Jako že ne, anebo jen volná asociace?

pozorovatel
17. 01. 2005
Dát tip
mně se líbí systém, kterým píše taky

Přeno
17. 01. 2005
Dát tip
sneaker_pimp: jen mě zajmalo, jak to mam brát. pozorovatel: jj, rulez, dužina atd.

Korial
17. 01. 2005
Dát tip
no já nevím, napiš vlastní citát, ne už někoho jiného, to mi osobně přijde jako kdybys sio stáhnul e-podobu Pána Prstenů a hodil jí sem, jako že jsem ji napsal.(neříkám, že ten citát bereš za svůj! to chraň Bůh) až nějakej vymyslíš, písni mi a já ti pošlu tip :)

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru