Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Vzpomínka

18. 01. 2005
0
0
914
Autor
PVOZM

Vzpomínky na místo, odkud pocházím...

Jako cizinec cítím se, když se vracím tam, kde první bačkůrky jsem si nesprávně nazul. Jen tak, levou na pravou a naopak. Když jdu kolem starého habru, pod kterým jsem prvně zčervenal, že jsem z lásky pusu dal. Tak ten němý svědek, starý habr, nepoznal mě. Jen tam tak stál, ani lístek se nepohnul. Snad bylo to tím, že měsíc, co zařídí listí pád, téměř svou práci u konce měl. Kousek dál narazil jsem na známého. Ten starý brach, pan Mánes. U jeho nohou jsem sedával často a radil se s ním o věcech hodně důležitých. Přece o těch, co kluci ve 13 mívaj. Já vždycky povídal a pan Mánes poslouchal a rady maloval do hlíny. Teď jen stojí a ani na mě nemrkne jako tenkrát. Snad proto, že pan Mánes je celý z pískovce. Ale přece jen mě někdo pozná. Lavička, co u malíře stojí. Dokonce stále tam nechává na vzpomínku srdíčko a v něm P+ jen to druhé písmeno už nedá se rozluštit. A je to tak dobře. Můžu aspoň snít…

 


PVOZM
19. 01. 2005
Dát tip
Jojo, máte pravdu. Křečovité se to zdá a je. Záměr? Takové jsou i ty vzpomínky.Křečovité, krkolomné... Co se týče onoho klišé, tak si přiznejme, že život nic jiného než klišé není a stejné je to i se vzpomínkama. Nakonec vám v mysli stejně utkví právě ty "klišoidní". Každopádně děkuji za názory. Vážim si jich. jsem začátečník amatér a navíc píšu spíše pocitivě a formu a styl moc nehledím... :-))

Finch
18. 01. 2005
Dát tip
Není to špatné, ale na můj vkus je ten slovosled příliš "křečovitý". Chápu, že to nejspíš byl záměr, ale vůbec mi to tam nesedne.

Kandelabr
18. 01. 2005
Dát tip
na můj vkus moc nedvědovské= neuvěřitelně (od nevěřit) romantické. Slovosled pekelný. Koncentrace klišé se mi zdá zdraví škodlivá, až neslučitelná se životem.

Nicollette
18. 01. 2005
Dát tip
proč ne třeba melancholické? vzpomínky,i když přeslazené Ale když je člověk hodně citově založenej, nebo když to na něj "přijde", může to tak cítit... můžou takový být souhlas se slovosledem.... spíš jako kdyby to měla být báseň a pak sis to rozmyslel... a dal to do prózy ale už to nijak neopravoval.... ale teda nevim jak s tou romanťikou :-)

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru