Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Já Drak

25. 01. 2005
0
0
918
Autor
Kenny

Tato povídka je o životě draka.Tento drak prožil mnohá dobrodružství a nyní ho vypráví nám,lidem. O.Kubík

Je to již dávno,když jsem se poprve vydrápal ze skořápky a uviděl denní světlo.Moje maminka,dračice Etramona,se o mě starala do doby,než přišli do naší země,Drogoniky velcí lidé.Nikdy za tu dobu co jsem byl na světě jcem tak velké lidi neviděl.měli skoro tři sáhy a byli velmi silní.Snažili jsme se je vyhnat.Chrlili na ně ohen ale oni ne a ne ustoupit.Nakonec se stalo to,že zabili mou matku a mě vzali s sebou ještě s dalšími dvěma sty draky.Naše využití bylo velmi kruté.Po dvou a půl roční, výcviku se z nás stali dokonalé stroje na zabíjení. Muj drakovůdce mě ale měl rád a sraral se o mne,jako bych pro něj nebyl jen zabiják,ale jako bych byl jeho přítel.Dokázal porozumět naší řeči a domlouval se se mnou jazykem Grorků,velkých lidí.
Po tisících bojích,které jsme spolu my dva svedly přišel okamžik,kdy můj pán padl v boji.Bylo to v boji proti Ookarům,obrovským čtyřrukým tvorům bez soucitu.Dvousáhová šavle jednoho z nich probodla mého pána a brzy nato mi spadl ze sedla a já zůstal osamocen.Řád jezdců pravil,že po smrti jezdce získává opět svobodu.Stalo se tedy.že jsem ještě s asi sto draky odletěl zpět domů.Dragomika ale byla vypleněna a zbytek draků odletěl najít si nový domov.Hledal jsem je asi deset let.Když jsem konečně našel mé druhy,nabyl jsem si jistý,zda mne příjmou mezi sebe.Příjmuli.Byli to přecejen mí přátelé a já se znovu ocitl mezi svými.Takto jsem jim svůj příběh odvyprávěl a snad se vám bude líbit.



Nabsal Ondra Kubík alias Hodinář nebo Kenny
Kenny
18. 02. 2005
Dát tip
Já to sepsal během pěti minut o malá přestávce.

Vika
05. 02. 2005
Dát tip
Piš dál, nezůstávej u jednoho. Tolik nápadů je škoda nechat

parajarda
27. 01. 2005
Dát tip
Moc dobrý nápad i příběh. S tolika nápady mohla být povídka i delší. Taky nevím, do jaké míry jsou chyby v textu, chybami programu nebo autora. Jinak SUPER. P.S. Dofám, že kritika, je dostatečně hluboká, když ji píšou povrchní a neobjektivní obdivovatelé autora. Renka + Jarek.

Alojs
25. 01. 2005
Dát tip
Kenny, musis jeste zamakat na slohu, nepreskakovat tak rychle z jednoho tematickeho celku na druhy a vubec si obohatit slovni zasobu... Pismak je dobry v tom, ze te k tomu primeje a snad i nauci, budes-li mit samozrejme zajem a nezabalis-li to po prvnich spatnych kritikach.. takze hodne stesti

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru