Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Jsem...

27. 01. 2005
4
0
1736
Autor
Not_und_Tod

?????????????????????? Co to je? Prolog je úvod?



I já jsem literární osobnost!!!! Samozřejmě!!! Přečtěte si tedy můj životopis:





-----------------------------------------------
Interpol vydal zatykač na šéfa pražské záložny
Martin Říha, První pražská družstevní záložna
25.01.2005 16:13 - Interpol vyhlásil mezinárodní pátrání po zakladateli vytunelované První pražské družstevní záložny Martinu Říhovi. Čtyřiatřicetiletý muž byl jako uprchlý loni v lednu pravomocně odsouzen za podvod k 11 letům vězení. Česká pobočka Interpolu již zanesla informace o vydání zatykače do mezinárodní evidence, řekla dnes ČTK mluvčí policejního prezidia Hana Žváčková.

vytisknout

e-mailem

na mobil



reklama

"Česká pobočka Interpolu již zanesla informace o vydání zatykače do mezinárodní evidence," řekla mluvčí policejního prezidia Hana Žváčková.

Protože nikdo neví, kde přesně Říha pobývá, nesměřuje zatykač do konkrétního státu. Dřívější signály o tom, že Říha možná žije v britské kolonii Gibraltar na španělském území, se Interpolu loni nepodařilo prověřit.

Pražský městský soud vydal mezinárodní zatykač již loni na jaře. Ministerstvo spravedlnosti ho ale vrátilo, poněvadž před předáním Interpolu musel být doplněn o rozsudky prvoinstančního i odvolacího soudu v angličtině. Překlad zhruba 360 stran trval několik měsíců.

Pokud Říhu Interpol objeví, musí o tom daný stát informovat české úřady. V případě zemí, s nimiž má Česká republika smlouvu o vydávání osob, lze žádat o předběžnou vazbu. Ministerstvo spravedlnosti musí také oficiálně požádat o vydání zadrženého.

Předloni v dubnu byl Říha po uplynutí zákonné lhůty propuštěn z vazby. Týden poté se po něm slehla zem. Říhovo zmizení ve středočeském Zloníně nahlásili rodiče, které předtím navštívil. Podle jejich verze byl unesen.

Odvolací soud loni v lednu vynesl nad Říhou a dalšími čtyřmi muži definitivní tresty za podvod. Bývalého generálního ředitele kampeličky Petra Bubeníčka poslal do vězení na devět let, účetního a dva zástupce poboček na pět let. Čtveřice žádala o odklad nástupu do vězení, což soudy zamítly. Stejně jako Nejvyšší soud jejich dovolání. Do vězení policie zatím dostala jen účetního.

Říha s Bubeníčkem připravili 2930 členů záložny o 276 milionů korun. Říha záložnu vytvořil pomocí nastrčených lidí. Miliony, které s Bubeníčkem získali,
podezdívka
02. 02. 2005
Dát tip
*t

Fragola
02. 02. 2005
Dát tip
Inu, nezajímavé to není. Ale asi jsi to všechno jen okopčil z netu, ne? Tip za snahu jako podpora pro další rozvoj. Buď moc rád, protože starému a zavedenému autorovi bych takové dílo totálně spláchl do hajzlu! ;->>> T

:o)* škoda že nejsem redaktor...by se hodil výběr...jen dvě stovky, abych mohla večer na koncert...:o)

Morrigan
27. 01. 2005
Dát tip
Proč já se s tou poezií tak seru, takle se to taky dá...t*

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru