Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Byli dva

30. 01. 2005
3
0
1887

Taková krátká blbůsta-jedna z těch, který mě napadnou večer cestou domů...

 Byli dva.  Ona a on. Žili spolu v malém domku. Seděli na nevelkých židlích u nevysokého stolu a on dělal čáry tužkou na čistoskvoucí papír, který ležel před nimi. Čáry se spojovaly jedna s druhou, proplétaly své odbyté konce a vytvářely líhnoucí se celky. Vše na papíru se rodilo pomalu, zato však s velkou jistotou a to na tom bylo fascinující. Sledovala zrody světů jeho tužby a snad přestala vnímat čas. Do dálky běželi vteřiny a z nic složené minuty a hodiny… Najednou ztratila snad sílu, nebo chuť vzdorovat náporu času a rozvzpomněla si na své.

 Seděli na nevelké židli. Její ruce s vědomím přesnosti projížděli po černobílých prstech klavíru, který vpouštěl do svého okolí tóny, jež se ve větru kolem slévaly v harmonii, kterou vyžadovala jeho duše. Seděl a naslouchal dokud čas nepřepral jeho sílu vzdoru a neobral ho o bezstarostnost naslouchání. Vzpomněl si na to své.

 Pak oba na sebe pohlédli a s radostí v úsměvu procitli.

 Byli dva. On a ona. Seděli na židlích a usmívali se. Míhání štětce doprovázela hrající ruka. Tóny se mísily s čarami a vytvářely soulad mezi nimi.
Nestoudnost
30. 01. 2005
Dát tip
tyjo, já udělal chybu hned ze začátku...čet jsem že byli dvy...On a On:-), no nic, no, stane se:-)) To je na mě až moc citový, tipy přenechám duším ženským...

Will
30. 01. 2005
Dát tip
Líbí se mi to Tip.

Tulipanka
30. 01. 2005
Dát tip
Připadá mi to jako báseň v próze. Jinak pěkné.

Tragicus
30. 01. 2005
Dát tip
Dobry sloh, obsah hodnotit nemuzu, protoze to snad ani zadny nema.

StvN
30. 01. 2005
Dát tip
Aha. Musel jse si to přečíst dvakrát. Hele měl bys to napsat líp, takhle docela hezkej obsah zaniká vě změti jakýchsi slov, která jej překrývají. Přijde mi, jako by ses to snažil napsat dobře. Ta snaha z toho moc čouhá.

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru