Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Normální holka

30. 01. 2005
6
1
2519
Autor
Tulipanka

V naší společnosti žijí i nemocní lidé. Nemusí to být ale jen nemocně vypadající důchodci, ale i mladí lidé. U nich by člověk na první pohled vůbec nepoznal, že trpí třeba nevyléčitelnou chorobou.

Normální holka

 

Sedím na zastávce autobusu. Za mnou je Kaufland. A u něho spousta důchodců s taškami. Je 11 hodin dopoledne.

  Právě před dvěma minutami mi ujel bus. Čekám tu sama.

  Tu přichází první důchodce se silonovou taškou, narvanou jídlem. Za ním přicházejí další. S jednou taškou, se dvěma, jedna paní je jimi doslova ověšena. Téměř se pod nimi ztrácí.

  Autobus přijíždí k zastávce. Nedočkaví důchodci se hrnou dopředu. Paní s taškami se také snaží, aby se mezi prvními dostala do autobusu. Nedaří se jí to. Stojím vedle ní.

  „Nemohla by jste mi s těmi taškami pomoct, slečno?“ ptá se ta paní, když už jsou skoro všichni uvnitř, pohodlně usazeni na sedadlech.

  Odmítnout nemůžu. To se přece nedělá! S největším sebezapřením vytáhnu všechny tři tašky do autobusu. Paní vyběhne docela svižně po schodech a posadí se na poslední sedadlo. Její bohatství stojí už v poklidu vedle ní.

  Pokorně se chytnu tyče. Je mi blbě! Paní požádala o pomoc mladou, zdravou slečnu, která má cukr v krvi někdo kolem 30 a v moči ketony. Ta slečna si jen zapomněla píchnout svou obvyklou dávku inzulínu. Jsem mladá, zdravá slečna s nevyléčitelnou nemocí - cukrovkou.

   Právě teď procházím kolem Vás. Poznáte mě?


1 názor

mirindaL
17. 07. 2008
Dát tip
hodně mě to oslovilo a pěkně napsáno k tomu

Tulipanka
16. 02. 2005
Dát tip
Je to webová stránka. Nemají se tu psát odkazy, tak si zadej do vyhledávače Diabeťáček a to je má stránka.

Tulipanka
15. 02. 2005
Dát tip
Já vím, špatně jsem to zařadila. NO, byla jsem tu poprvé, teď už bych to dala asi do úvah. Díky za povzbuzení a i za kritiku. Píšu ale zatím jen tak občas, pro radost, když mám zrovna náladu nebo detektivky pro diabetiky. Až vyjde celá na Diabeťáčku (to je má internetová stránka), tak ji sem možná vložím. Mám jen jednu nevýhodu, je několik stránek dlouhá.

Gonsales
30. 01. 2005
Dát tip
nepoznam. ale lituju te... hafo lidi od nas z rodiny melo taky cukrovku tak se toho bojim jak certa...*tip

fungus2
30. 01. 2005
Dát tip
Hezky napsané.***

Tragicus
30. 01. 2005
Dát tip
Myslenka se mi nelibila - zdala se mi nelogicka - ani obsah, sloh nebyl spatny ...

KikiRiki
30. 01. 2005
Dát tip
Zezačátku jsem si říkal :"ááá další zaujaté dílko vůči důchodcům" však musím přiznat, že nakonec mě to poslalo zcela jiným směrem - netušeným a působivým. Na téhle zemi nenajdeš zdravého človíčka, každý má své problémy a né na každém a pro každého jsou viditelné. Měj se hezky, alohA KikiRiki

StvN
30. 01. 2005
Dát tip
Tohle je hodně laciný.

Tulipanka
30. 01. 2005
Dát tip
Tohle je hodně laciný pro toho, kdo to nepochopí a kdo o takových věcech nepřemýšlí. Jinak i tak díky za kritiku.

StvN
30. 01. 2005
Dát tip
Ach jo. Co tě žere? Je to laciný ve své póze. Nedělej chybu a neobviňuj mě z toho, že nechápu, nerozumim, nepřemýšlim, protože tady se krutě mýlíš sama v sobě.

Nicollette
30. 01. 2005
Dát tip
no ale.... neni to špatně napsané.... jen krátké, takové sdělení, víš...

Tulipanka
30. 01. 2005
Dát tip
Ta povídka má podle mě zápor hlavně v tom, že není jednotná. Je to sesbírání mých myšlenek. Ale jedna je nejdůležitější. To, že nad takovýma věcima obvykle nikdo nepřemýšlí. No a mě to prostě tak napadlo. A myslím, že to, co ta "úvaha" má dát je, že se lidi nad něčím zamyslí. Neříkám, že je to skvělé dílo. To ne. Znám o moc lepší autory. Možná to mělo přijít do úvah. Podle mého názoru to má spoustu nedostatků, ale lacinost ne. Je tam ta zvláštní myšlenka.

StvN
30. 01. 2005
Dát tip
Nechápu, co si představuješ, že lidi vymyslí, když budou každého v MHD podezřívat z nějaké nevyléčitelné nemoci. O co ti jde? Aby tě nekdo litoval? Tu nemoc buď máš nebo nemáš, přemýšlet se nad tim nedá, protože tahle situace nenabízí jiné východisko, které by se dalo myšlenkovou úvahou najít.

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru