Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

ESSE

23. 05. 2005
0
0
2089
Autor
Alternick

Každý den myšlení...

Esse est percipi.

 

Být je být vnímán.

 

(George Berkeley)


Alternick
25. 05. 2005
Dát tip
kvietok: A co existovat versus žít? ;)

Trojná
25. 05. 2005
Dát tip
aneb nic není v intelektu, co by předtím nebylo ve smyslech- jen nevím kdo to řekl ale myslím že senzualismus nevykreje všechno myslíš, že když tě lidé nevnímají, přehlížejí, přestáváš existovat?

kvietok777
25. 05. 2005
Dát tip
Hmm...To mas ako ens a esse...ens je bytie, esse by sme mohli nazvat Sucno, alebo, ja by som nazval "jsoucno" este inac, ujal by som sa myslienky Heideggera{i ked som sa stretol s nazorom, ze to nepouzival Heidegger} a povedal by som, ze zit moze jeho "dasSein" bytie-tu...A v com je rozdiel? Existuje kamen, ale nie je. Existuje kon, ale nie je...existuje JA a je...Chapes...Ja si uvedomuje, ze existuje, tym sa stava dasSein a teda aj zije...Dospelo k sebauvedomeniu...kon nedojde k sebauvedomeniu, lebo nema rozum, ani kamen, ani voda...Clovek je v tom odlisny od ostatnych byti...Ostatne bytia existuju, ale nie su...Aaalebo....by som potom stotoznil oba tieto pojmy....Ale navrhol by som potom nieco ine na rozlisenie nedzi uvedomelym a neuvedomelym...

mamakami
25. 05. 2005
Dát tip
kvietok, nie si ty nejaky premudrety?Ale paci sa mi to , len tak dalej...

mamakami
24. 05. 2005
Dát tip
Ale hovorí sa : NON VIDERI, SED ESSE! teda nielen byť videný(vnímaný) ale BYŤ, teda žiť...

Alternick
24. 05. 2005
Dát tip
Jak se to vezme... ...taky se říká, že kdo není v televizi (příp. o kom se nepíše a nemluví), ten jako by nebyl... ...a – mmch – existuje zvuk, který nikdo neslyší? Jinak díky všem čtoucím & přemýšlejícím...

kvietok777
24. 05. 2005
Dát tip
priklonim sa k mamakami...a aj k alternicovi... ja by som k tomu pridal, ze je rozbiel medzi BYT a EXISTOVAT. Ten nazov esse, vporiadku, vyjadruje slovo BYT, a slovo EXISTOVAT by som vyjadril ako essistere, co je to iste v taliancine, ale nepovedal by som, ze kazdy kto existuje aj zakonite musi byt.

Gonsales
23. 05. 2005
Dát tip
byt je byt vniman...a vnimat znamena byt..

pozorovatel
21. 02. 2005
Dát tip
:))) to je hezký stále vnímám nové a nové věci.. takže jsem asi bůh a tvořím existence:))))

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru