Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

JEDNO RÁNO NA POŠTĚ-8

16. 03. 2007
1
4
2645
Autor
fungus2
Vedoucímu pošty Robertu Stehlíkovi se zdálo, že se s ním všechno točí. Teprve po delší době si uvědomil, že sedí na otáčecím křesle, které se točí. Chvíli zrakem přehlížel místnost a měl pocit, že je nezvykle prázdná. Poté se zadíval na podlahu, kde se válelo několik prázdných láhví. Za pár minut se mu začaly vybavovat útržky z minulého dne. Pak mu došlo, že je v kanceláři na poště.
Po několika pokusech se mu podařilo vstát, ale poté, co zakopl o jednu láhev, tak ztratil rovnováhu. V pádu se zachytil pootevřených dveří skříně, které zcela otevřel. Přitom náhle z vnitřku skříně vypadl dispečer Josef Novák s ramínkem zavěšeným na uchu.
„Josef! Co se to tady stalo?“ zeptal se ho hned.
„Je, já mám hlavu, jako jeden velkej střep,“ vysoukal ze sebe dispečer.
„Kde je nábytek? Co tady děláme?“
„Roberte, ty si nepamatuješ, že jsme vo víkendu sem stěhovali novej nábytek? Ale pak ty stěhováky chytla pivní slina,“ řekl mu Novák.
„Ježišmarja. A kde je ten novej nábytek?“ vysoukal tázavě ze sebe Stehlík, přičemž se z chodby ozvala rána a výkřik zároveň. Oba poté otevřeli dveře kanceláře a naskytl se jim pohled na zaplněnou chodbu nábytkem. A mezi ním ležela na stole rozpláclá směnová vedoucí Marta Blažková.
„Co to je tady za krámy!“ vykřikla a vzápětí přes stůl přepadla přímo hlavou do odpadkového koše.
 Lidé z noční směny úprkem prokličkovali mezi nábytkem, aby se nemuseli zúčastnit stěhování nábytku, které vedoucí začal organizovat. A tak stěhování neminulo první příchozí pošťáky. Brzo se ve vnitřku pošty i na prostranství před rampou pohybovalo velké množství rozličného druhu nábytku. Zároveň tu a tam osamělá postava s nějakou židlí či malým stolečkem zmizela ve tmě směrem k plotu, za nímž bylo parkoviště. A stěhování pokračovalo dál.
„Počkejte, počkejte! Kam nesete ten gauč?“ zeptal se vedoucí dvou pošťáků.
„Neseme ho do denní místnosti,“ odpověděl mu Jan Mráček.
„Na to zapomeňte! Ten přijde do mojí kanceláře!“ řekl rozhodně Stehlík.
„Ale tam by se využil víc,“ ozval se Aleš Macháček.
„Já ho taky určitě využiju. To se nebojte!“ pronesl vedoucí a vykročil rázně ke své kanceláři. Oba ho i s gaučem následovali. Rychle jdoucí vedoucí však náhle zakopl o kbelík plný vody, jenž stál u otevřených dveří do místnosti na WC, kterou vytírala uklízečka. Následoval výkřik, a rána. Po ní se Stehlík nacházel zaražen ve vnitřku skříně s protáčejícími se panenkami. Takhle ho uviděla směnová vedoucí a hned za pomocí uklízečky ho dotáhla do kanceláře. A Mráček s Macháčkem se otočili a odnesli gauč do denní místnosti.
 Ne však všichni se podíleli na stěhování nábytku. Adam Dobeš seděl na židličce a ze střechy poštovní budovy pozoroval krásný východ slunce. Občas se podíval prosklenou částí střechy na své kolegy, jak se tahají s nábytkem. Pak jeho pozornost upoutalo něco velkého, co bylo pod střechou. Došel blíže a zapálil zapalovač. V mihotavém světle v tom něčem rozpoznal vosí hnízdo. Při dalším jeho zkoumání se ozvalo zlověstné bzučení.
 Objevení se vosího roje na hale vyvolalo okamžitou paniku mezi všemi. Někteří se zkoušeli narvat do skříní, ale jejich vnitřní prostor byl brzo přeplněn. A protože dveře skříni nešly úplně zavřít, tak v některých bylo zase náhle prázdno. Jiní hledali spásu v poštovních dodávkách, přičemž se s nimi rozjeli. Netrvalo to dlouho a doprava v ulici vedle pošty byla za bzučení vos přerušena. Vedoucí Stehlík s obvazem na hlavě se v prvních chvíli usmíval, ale jen do bodnutí první vosy. Poté se přidal k úprku všech ostatních z pošty s odpadkovým košem na hlavě.

4 názory

fungus2
17. 03. 2007
Dát tip
Třeba nějaké mé textíky někdo přepíše do cizího jazyka a budou se líbit.

Narvah
17. 03. 2007
Dát tip
no, to neva, byl to jen legrační úryvek z růžovýho pantera.

fungus2
16. 03. 2007
Dát tip
Bohužel anglicky neumím.

Narvah
16. 03. 2007
Dát tip
fungus, tohle mi tě připomíná - jestli máš rychlej net a umíš anglicky, mohlo by se ti to líbit. myslím, že by ses jim jako scénarista hodil: http://www.youtube.com/watch?v=5_UTg5stdgg ;)

fungus2
23. 03. 2005
Dát tip
A sakra o)))Shoda jmen čistě náhodná o))

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru