Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Reklama na Zlatý úvěr KB

07. 02. 2005
0
0
1259
Autor
Tulipanka

Zajímalo by mě, jestli by vás tato reklama zaujala.

Reklama: půjčky domácnostem

Forma reklamy: kreslená, popř. ve stylu „A je to“, připomínající pohádku

 

  Děj se odehrává v minulosti, postavy jsou oblečené jako sedláci z pohádky.

 

  Muž, který má velkou rodinu a malý baráček (chalupa) na spadnutí, si všimne, že jednoho rána pracují na velkém domě naproti dělníci. Vyvěšují tabuli „for sale“. Podívá se na svou chaloupku, jak praská ve švech a pak si představí jeho rodinu v tomto velkém domě. Prohledá si kapsy a zjistí, že v nich nemá ani haléř (symbol chudoby). Přemýšlí, jak získat peníze, lítají mu hlavou vtipné myšlenky (prodat jabloň na zahradě – táhne ji v myšlenkách na trh a poté na něj jabloň spadne, komín – řeže ho pilkou, komín spadne dovnitř a všechen čoud se vyvalí z chalupy, prodat babičku – v obchodě vše za babku – manželka ho zmlátí válečkem). Kde tedy sehnat peníze? Pak ho napadne, že peníze přece může získat tak, že na konci duhy vykope poklad. Čeká tedy na duhu, běží k jejímu konci, ale tam už běží spousta lidí a když doběhne, utíká s pokladem někdo jiný. (Rok uběhne tak, že se mění roční období v přírodě). Podruhé doběhne k pokladu v době, kdy už si ho někdo vyzvedává a o poklad se porvou. Poklad stejně nezíská. Potřetí se k pokladu konečně probojuje a běží k vysněnému domu. Z toho se však už kouří, má rozsvěcená okna a cedule leží opřená o popelnici. Sedlákovi vypadne hrnec z rukou.

  V tom k němu přijde živý herec, vezme ho za ruku, vtáhne ho do reality, dá mu kufřík s penězi a řekne mu:„ Sny, které se Vám nesplní ani v pohádce, nyní splníme my! Přesvědčte se! Volejte číslo... a objeví se symbol – logo reklama.

 

 

   


JohnP12
09. 02. 2005
Dát tip
Ano,to je hezké,nejlepší jsou reklamy s ruskými KGBáky atd.,jako před lety na domény www.centrum.cz Opravdu trefně napsáno

solomon
07. 02. 2005
Dát tip
spíš než reklama(moc dlouhý, v televizi ti to ořezaj)námět na pohádku(teda až na ten konec) tak to třeba zkus rozmáznout a kdyžtak dej vědět

Tulipanka
07. 02. 2005
Dát tip
Díky za tipy!

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru