Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Nepokojná cesta na věčnost...

06. 02. 2005
2
0
1628

 Vyšli do ulic se zlobou na rtech, bojem v srdci. Dav burácel ve vlnách vášně, která byla hnána strachem a odhodláním. Na rozhněvané tváře dopadaly kapky deště a máčely jejich rozevláté vlasy.
 Padlo několik výstřelů.
 Ležela na zemi, pohled upřen skrze hromující dav na zataženou oblohu, kterou viděla v tu chvíli naposledy. Rozeběhl se k ní a podepřel její bezvládné tělo. Pohled stále zel do výše, kde šedavá mračna proudila nezadržitelným tempem ku předu.
 Na tvář jí dopadaly jeho slzy.
 Bylo léto. Slunce zářilo skrze mladé stromky na zahradě a ona věšela vyprané prádlo. Podával jí různobarevné kolíčky a smáli se.
 Seděli na lavičce zabaleni v šálách a zimnících obklopeni spadaným listím. Po seschlé trávě se promenádovali ptáci a lidé se psy.
 Ležela v jeho rukou a řev davu se vzdaloval. Lesknoucí se dlažba byla chladná a on ztratil chuť žít.


Alojs
08. 02. 2005
Dát tip
Něco podobnýho jsem taky kdysi napsal. Řekl bych, že tahle díla vždycky řeknou víc autorovi než čtenáři. Alespoň takhle se to stalo v mém případě.

Nestoudnost
07. 02. 2005
Dát tip
Já myslim, že to sdělilo to co mělo...prostě zase chce a bude vládnout smrt...teda ne že bych tomu nějak fandil, ono je to vlastně dost smutné, ale TIPa dám:-)

No vono mi ani o víc nešlo:) (omluv mou středočeštinu:) Krásně si to odhadla-takže vlastně dík:)

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru