Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Ovčí bál

06. 02. 2005
0
0
449
Autor
Pan_Ondra

Dobrý den pane, oslovuje mě ovce. Vítejte u nás, béééééééé. Zde si odložte kabát. Tohle mi pověděla druhá ovce a ukázala mi kopýtkem, kde jej mám odložit.

Vejdu do sálu.U stolů sedí ovce. Spousta ovcí. Občas beran s rohy, ale většina beranů má parohy. Spousta ovcí má masku. Každý chce vypadat jinak, než jen jako obyčejná ovce. Některé ovce se zase jen snaží vypadat jako jiné ovce. Občas vidím, jak má sem tam nějaká ovce jinak sestříhanou vlnu. Na zdech visí ovčí kůže. Ovce chodí oblečené v ovčí vlně.Jedna z ovcí se mě zeptá, jestli nevím kolik je hodin. Ukážu na velké hodiny na stěně. Ovce řekne něco o tom, že je ovčí čas a jde domů. Většina ovcí se koukne na hodiny a pomalu se sál vyklízí. Za chvilku ke mně přijdou dva velcí berani a bečí na mě, že bál skončil. Odcházím tedy. V šatně si vyzvednu oděv. Rukou jej čistím od ovčí vlny. Většina zbylých ovcí nechápe mé počínání. Ticho přerušuje jen pomlouvačné béééééé béééé béééééé. Odcházím domů a před kulturním domem nasedají ovce do taxíků. Ty řídí také ovce. Nějaké ovce si ještě na rozloučenou třesou kopýtky a odjíždějí….


nounejm
06. 02. 2005
Dát tip
Chybí mi tam ovce barvy černé... :-) To jsi ty?

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru