Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Pu Er

Výběr: a2a2a
09. 02. 2005
16
4
5523
Autor
Anatol_Irhem

Zdalipak kdy Šákjamuni okusil chuť čaje...?

Pu Er

 

Samet je černý

plíseň v něm kreslí

zatuchlé vzpomínky pradávných životů

na vlhkou hlínu

kamenné stěny

ponurou hladinu života v kruhu


4 názory


vlastovka.
19. 02. 2007
Dát tip
Znám i jednoho spisovatele z přelomu devatenáctého a dvacátého století, který tomu čaji říká Golem a někdy jej i míchá s Babiččinou zahrádkou :))) *

Děkuji.

La_Muerte
30. 12. 2006
Dát tip
snad od kováře Čundy;)..líbí a chutná*

Seno jsem koníkům nikdy neujídal, ale věřím ti. Sám se (nejen) tímto čajem rovněž zalévám, seč mi síly stačí, a myslím, že to není špatná závislost. Takže jen tak dál, milá Havo.

jesterka_: Tedy, to je vážně velká pocta... Popravdě si však nejsem příliš jistý, zda by ti mohl nějak zachutnat – přece jen je to jako výluh z Golema :) m_h: :)) Občas mě napadá, jestli tu legendu, jak říkáš, nevymyslel někdo pouze proto, aby lstivě přiměl oslavovat tento lektvar i ty, co by se nad ním jinak jen ošklíbali/y. :) Díky všem!

výstižné :-), teď jsem Pu Eru přepitá, dostaly jsme dva sypané k vánocům a podle legendy se z nich hubne, tak jsme se sestrou pily a pily až jsme fakt zhubly, ale jen malinko... :o)) t*

Eva_S
22. 01. 2006
Dát tip
jak bych ho pila....:)) jo a řekla bych že se to píše "Erh"

Eva_S: Díky. Máš pravdu, že „Erh“ je asi běžněji k vidění, ale záleží opravdu jen na tom, kterou verzi transkripce si vybereš. Mnou užitá je, tuším, novočínská... A nepochybuji o tom, že když to změním na Pu-Erh, v zápětí mi někdo napíše, že správně je Pchu-er, a tak pořád dokola... :) Takže pokud nakonec nebudu nucen, ke spokojenosti všech, zkonstruovat nějaký polylingvistický název, ponechám jej tak, jak je. Omlouvám se všem, jímž se tento z nejrůznějších důvodů nelíbí, ale budiž to, prosím, tolerováno. :) Každopádně díky, za názor.

Eva_S
22. 01. 2006
Dát tip
no mě se to docela líbí, jen sem předpokládala že pán o tom něco ví a chtěla sem se něco takto dozvědět....nezklamal....:)) dik....

a2a2a
18. 01. 2006
Dát tip
Tvé verše mají v sobě smutek, poctivý smutek, z formálního hlediska tato báseň má i elegantní patinu - T,V

Po delší časové proluce všem moc děkuji za krásná slova i obrázky. :)

Milly
28. 09. 2005
Dát tip
moc se mi tato báseň voní i chutná........ -t-

Vojcek
15. 08. 2005
Dát tip
Čaj mám moc rád. Obzvláště po vyčerpávající zkoušce s mým orchestrem.


Nicollette
20. 06. 2005
Dát tip
mňam *

Murtis
01. 06. 2005
Dát tip
Nevím jak dílko, ale čaj je geniální a musím souhlasit, čtení zcela evokuje čajomilný zážitek při jeho pití...T*

Čajke: Diky i ja. Markéta: Dekuji za zajimavy nazor.

Markéta
30. 03. 2005
Dát tip
(_)o *

Čajke
25. 03. 2005
Dát tip
Puer je též z těch nej...tip+klub...díky, Č.

KK: Z tvých slov se nadnáším radostí, neboť díš, že se mi básnivý úmysl zadařil... Ňu, mou primární snahou bylo skutečně vyvolat slovy pocit popíjení onoho čajníku, avšak postupnem času mi to bylo málo, a tak jsem do toho zamotal trochu buddhistické filosofie... Moc, moc děkuji. :)))

Puer je můj jeden z nejoblíbenějších čajů. Při četbě této básničky mám úplně pocit, jako bych ho zrovna popíjela (a naopak při jeho pití mám podobné pocity, jako uvádíš), proto rozhodně tipuji a řadím mezi svá nejoblíbenější dílka.

yasmi: Jeste jsem si povsimnul, ze jsem te omylem oslovil jako chlapa, za coz se omlouvam, psal jsem to totiz s myslenkama na uplne jine veci, takze jsem si jaksi nestacil uvedomit, komu to vlastne pisu... :)

Gibby: Zajímavé, kdes na tom byl? Dvojlomná: I mně!!! (Logicky) Gibby: Ja tez! yasmi: Verim, ze jsi zvykly na jinou podobu, ale nazev jsem nespletl. Puer, Pu er, Pu Er Cha, Pu Erh... Jazykovych variant je vice, ale vsechny lze povazovat za spravne. Jinak dekuji za tip. :)

Dvojlomná
09. 02. 2005
Dát tip
Znám ten čaj...fakt hlína, ale mě děsně chutná :o) *

ja ho miluju, bez nej proste nemuzu existovat

yasmi
09. 02. 2005
Dát tip
nu jo kdyz mate travici potize tak jedine, jak ty pises, pu er no spletl jsi trochu nazev ale to asi nema vynam tip

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru