Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Divadlo

14. 11. 2000
12
0
3503
Autor
Sarken

Okýnkem mansardy kterou objala bída pyšní se kokardy planých nadějí úzkost zakryje křída jak stíny pod víčky malované příšeřím vyhořelé svíčky Dýchají líčidla však ňadra ustrnula vzlyk, pěsti do deky závazek od minula plíseň jinovatky Nevinnost hladem zahynula sklon zcuchaných vlasů Bezvíra razí si plíživě cestu shnilých klasů stojí tu život a vy? Řeknete mrazivě děvka.
Tynic
25. 11. 2000
Dát tip
Tak jo teda.... V hlavě se mi připomenul klip od Dead Cant Dance...Carnival is Over... Divadelní zákulisí, barvy, těžké látky, prach... Hercu jsou v čudu a je se procházím jako ve snu...prostě krásný obraz... Ale Šari...ten závěr ! Vlastně je to podle mne jediný Tvůj nešvar... copak musíš za každou cenu vše uvést na jasnou míru nějakými dvěma řádky ??? Copak by se zbořil svět, kdyby jsi alespoň čas od času nechala něco na čtenáři ??? Báseň nemusí na konci udeřit do tváře... báseň může v mysli odeznít a paradoxně nejasnou pointou získat čtennářovu pozornost na dešlí čas... ;o)

Carodej
19. 11. 2000
Dát tip
Prostě bez výhrad, nutno přečíst několikrát. *!

Mara
19. 11. 2000
Dát tip
začátek je skvělej, je tam opravdu příliš mnoho romantiky (konec), ale jinak krása

PetrViP
17. 11. 2000
Dát tip
já to tipnu!

Vio
15. 11. 2000
Dát tip
To si zaslouží TIPík. Fajne a pěkne, Šari ;-)))

Jákob
15. 11. 2000
Dát tip
nemá to chybu (*)

Albireo
15. 11. 2000
Dát tip
L*í*b*í*

Merle
15. 11. 2000
Dát tip
jo, slušný... ale s obsahem bych polemizoval... asi takových začne přibývat, ale teď jsou zatím většinou jiné... já bych to rozhodně tolik neromantizoval forma slušná, na tip to stačí...

Regis
15. 11. 2000
Dát tip
Drsné a lyrické... Merle: jako duševní prostitut ti mohu upřímně povědět, že bez romantizace by to bylo k nesnesení... ;-) Teď vážně... *hmm* může se mi nelíbit nemíra patosu, mohu se cítit lehce ošizený poněkud polopatistickou pointou, nicméně musím přiznat, že to působí. U Sarken jsme si už témeř zvykli, že vykreslování atmosféry umí s grácií barokního malíře, někdy jsou ale popisovaná témata někde mimo autorčiny přímé zkušenosti a vciťování sebou nese onu výše zmíněnou "romantizaci" a patos. Zvláště soucítí-li... Po formální stránce, opět svérázná interpunkce (příště už si tu poznámku odpustím :-), jinak nic závažného... Poznámky: "sklon zcuchaných vlasů" "sklon" je zde patrně zkratka od "sklonění"... první dojem byl tvrdý... jaký je sklon zcuchaných vlasů? 25 stupňů? ;-)) "razí si plíživě cestu shnilých klasů" tak tady jsem četl "cestou shnilých klasů", teprve po druhé jsem si všiml, že nikoliv "kudy", ale "co"... je to záměr?

Print
15. 11. 2000
Dát tip
*!

Falka
15. 11. 2000
Dát tip
*

Bříza
15. 11. 2000
Dát tip
Sarkenko: MOOC povedené :c) - Sice taky doufám, že je to mimo okruh Tvých přímých zkušeností - ale kdo ví, jaké struny se v Tobě rozrznívají v tomhle podobenství ? S tímhle se musí opatrně... (myslím v hodnocení..... ale jistě i ..... :c)

Kangi
15. 11. 2000
Dát tip
mrazí mi v zádech při pomyšlení kde své náměty nacházíš k básni: působí na mne příliš křečovitě neboli se mi zdá, že při tvoření svého díla jsi spíše zamýšlela oslovit šokem, strčit čtenářův čumák do loužičky Mnohý čtenář ale není blbec a pochopí, co se snažíš říci i bez toho popostrkávání Nicméně se musím jako u drtivé většiny tvých básní tiše uklonit a večer si říci, že jsem dnes potkal Básníka. (chybí ti trochu nadhled...)

Rivka
15. 11. 2000
Dát tip
*!

JiKo
14. 11. 2000
Dát tip
nevím .... lyrika zabírá, ale nevnímám obsah ...

Sysa
14. 11. 2000
Dát tip
Hmmm, tak tohle je řekla bych až krutě působivé ( teda aspoň pokud jsem všechno dobře pochopila - on člověk nikdy neví:-)).Líbí se mi - a moc...TIPÍK *****

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru