Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Cigarety do škol!

11. 02. 2005
11
0
4582
Autor
Zbyhoň

Když to označím jako pamflet, tak mi myslím nesmíte vytýkat přílišnou jízlivost :o)

   Kouříte vodní dýmku? I vy mastňáci, uvědomili jste si už někdy tu obrovskou spotřebu vody, která se s vaší nízkou zábavou pojí? V leckteré malebné vesničce subsaharské Afriky musí stejné množství vody vystačit rodině na týden a ještě by mělo zbýt na osla!

   Kouříte eukalyptové listy? Vy škaredí, škaredí, necitní! Vždyť s každým zhuleným smotkem připravujete o domeček jedno malinkaté roztomiloučké ťuťuňuňu koalátko!

   Vlastenec ví, co kouřit. Retku, cígo či žváro, však my si rozumíme. Ptáte se, kolik taková zdánlivě obyčejná cigareta skýtá oproti jiným hulivům výhod? Nuže, lapidárně řečeno, asi tak korunu třicet. Tedy pro stát, pro státní pokladnu, z každé cigarety. To znamená, že při jednom vykouřeném balíčku denně přispíváte Standovi ročně nějakých deset tisíc.

   Na trhu se objevila výborná novinka: nikotinová náplast. Je úžasná v tom, že s její pomocí můžete naprosto bez vedlejších příznaků natrénovat svůj organismus na přijímání daleko větších dávek nikotinu, jen si prostě každé ráno přilepíte o náplast víc. Takže se s trochou štěstí dostanete na dobrých třicet tisíc za rok do státní kasy!

   Takových si ovšem stát něco považuje. Vydržíte-li tohle údernické tempo tří cigaret za hodinu deset let, obdržíte tzv. „Zlatou Stráského plaketu“- ta vás opravňuje veřejně a důkladně kašlat na zásady zdravého života.

   A tím vaše zásluhy nekončí, naopak, teď teprve přijde to nejlepší! Stále s poctivými třemi krabičkami denně se tak pomaloučku prochrchláváte a prochrmláváte životem, jde vám na důchod, už je vám takových devětapadesát...když tu najednou BINGO!!! Rakovina plic! Teprve teď, když už vám z hrobu čouhá jen hlava, si můžete gratulovat – podařilo se vám uspořit národnímu rozpočtu průměrně dvacet let penze pro jednoho bezprizorního důchodce.

   Hlavně se nenechte odradit tou ne úplně jasnou propagací, jež zaujímá třicet procent čelní strany cigaretové krabičky. Abyste ji totiž pochopili, musíte být pokrokoví a uvědomělí vlastenci. Číst mezi řádky. Z podnikové reklamy „Dvě cigarety v balíčku navíc ZDARMA“ a z té státní „Kouření vážně poškozuje zdraví“ si udělat vhodný výcuc:

 

„Rakovina plic o deset procent levněji!!!“

  A to se (státu) vyplatí!


Arien
13. 02. 2005
Dát tip
Nejhezčí je to o tom snižování potence, kamarády většinou najdu s tím, že jestli jsou těhotní, může to poškodit zdraví jejich dítěte vodárnou aji eukalyptama taky pilně přispíváme stáňovi! btw existuje i nekolkované kuřivo a dokonce zdarma;)

Jo, jo, jako nekuřák to s kámošema kuřákama v hospodě často probíráme. Tip

Vaud
12. 02. 2005
Dát tip
Kdykoliv se mi něco povede, tak si dám doutník. Takže jsem naposledy kouřil v roce 2002 a předtím 2000. TIP

Zbyhoň
12. 02. 2005
Dát tip
Styď se, okrádáš v podstatě už třetí stát! :o)

Jeheheman
11. 02. 2005
Dát tip
:o) jojo

ysalamiri
11. 02. 2005
Dát tip
ač kuřačka všeho zmíněného, tohle ocením :o) *

Empty
11. 02. 2005
Dát tip
:-))) Souhlasím s ysalamiri:-)*t

Empty
11. 02. 2005
Dát tip
:-))) Souhlasím s ysalamiri:-)*t

Empty
11. 02. 2005
Dát tip
:-))) Souhlasím s ysalamiri:-)*t

Vespa
11. 02. 2005
Dát tip
viz. ysalamiri.... + no jo, když sme my kuřáci pitomí :o) (a neudělal si suma sumárum pro ty, co kouřej všechno najednou...) :o)

Petr_Pan
11. 02. 2005
Dát tip
jsem nekuřák, takže TIP + úsměv

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru