Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Než se naposledy zavřou tvé oči

13. 02. 2005
0
0
997
Autor
Ka_9

Umřel mi trenér a já se nikdy nevyrovnala s tím, že nám byl zakázán vstup na joho pohřeb, na poslední rozloučení s ním... Alespoň takle chci vyjádřit, jak jsme ho milovali a jak nám všem moc chybí!!!

Dnes jsem ho viděla. Byl to strašný a přesto tolik uklidňující pohled. Neviděla jsem ho strašně dlouho a už mi moc chyběl. Všem nám moc chyběl.

   Při prvním střetnutí našich očí jsem se zděsila. Jeho bílí obličej, propadlé tváře a vyboulené oči ve mne vzbuzovali strach. Ne o sebe, ale o něj. Stál na balkoně opřený o zábradlí a sledoval nás zvrchu. Vedle něj stála jeho manželka, podpírala ho a předstírala klidnou tvář. Zdvihla jsem ruku na pozdrav .  Hleděla jsem nahoru a čekala na odpověď. Trvalo to nekonečně dlouho a já myslela, že se jí už nedočkám. Nakonec se jeho ruka s neuvěřitelným usilím pozvedla. Mou tváří proletěl úsměv, na jeho už jsem čekat nemohla- závod začínal. Vím, že fandil své dceři a měla jsem radost, když vyhrála.

   Teď už jsme mohli všichni k němu. Z šaten jsme vylezli překvapivě rychle, ale nikdo neměl odvahu dojít k němu.Zeď strachu nás všechny držela opodál. Můj pohled se zastatavil na jeho těle, vyhublém, kostnatém a velice kontrastujícím s oteklými nohami.

   Když jsme odcházeli, naposledy jsem se ohlédla. Neodcházeli jsme všichni. Věrka, sedící blizoučko u něj, nás pak všechny doběhla se slzami v očích. ,,Už se na nás moc těší a brzy se k nám vrátí" opakovala jeho slova. Všichni jsme ji utěšovali a přesvěčovali o pravdivosti jeho slov. Každá ovšem věděla, že zas tak brzy to nebude...

     Jsou tři dni po našem závodě. Sedím schoulená do klubíčka a přes záclonu slz nevidím nic kolem. A ani o to nestojím, všechno se ztrácí v slzavé šmouze. Před chvílí jsem odložila telefon. Iveta, zapoměla něco do školy, řekla jsem si, když jsem uviděla její jméno na displeji. Ba ne! ,,Kláro, už to víš?"  řekla  ledovým hlasem. Ne, ježiš co mám vědět? Zazmatkovala jsem. ,,Marian zemřel!" všechna ostatní slova se ztratila v proudu mých myšlenek. Mých vzpomínek! Zavěsila jsem a zhroutila se jak domeček z karet...


Ka_9
16. 02. 2005
Dát tip
Děkuji

ivetsafran
14. 02. 2005
Dát tip
Škoda těch pravopisných chyb. Jinak je poznat, že za tebe mluví především tvoje pocity. Je vidět, že v tuto chvíli ani tak nestojíš o kritiky ostatních, kteří se na tvoji povídku dívají především ze spisovatelského hlediska, ale chceš, aby tě ztráta někoho blízkého přestala o něco méně bolet. Moc ti přeji, ať se to brzy podaří :-).

wazzup
13. 02. 2005
Dát tip
je to smutný, ale je tam děsně chyb (bílí obličej, oči vzbuzovali)... a celkově je dost kostrbatý, ale upřímnou soustrast i tak.

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru