Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Noc mrtvých

15. 11. 2000
2
0
1506
Autor
Chlastáč

The war in Erathia is the greatest thing that could have happened to the nation of Deyja. A war of this scale is an endless harvest for our undead armies. Today we shall feast, and tomorrow we shall conquer Erathia for ourselves.

Oheň žhnoucí černou tmou vojsko jdoucí zemí zlou šedý havran krákorá ocelová obloha stromy mrtvé dávným snům větve čnící k nebesům k smrti navždy zrozený kraj ten temný kraj ten zlý Kateřinin bojovník jménem Orrin Lučištník vede mužů velký voj v strašlivé to bitvy boj pod ochranou andělů kráčí zástup šťastných dnů nemluvící druhové létající gryfové Septienna na hradbách její srdce v temnotách Erathie v plamenech Deyjin věčný mrtvý dech rytíři kdys zesnulí duše draků stále bdí kostliví válečníci spánku neznající Kameny hradby bortí naději zkázy hroutí andělé smrt rozdali uschlé klasy požali hbitá křídla griffinů rozehnala tmu stínů že by živých vítězství moc noci se stále skví V mysli běs je rozzuřil druh v druha meč zanořil kouzla mocná kouzla zlá na hradbách Septienna tělo v duchu tančící neživé mrtvé budící život padá v smrti klín věčná Matko odpusť jim Nenastal po noci den Orrin prchá pokořen zlaté Slunce svítání ve tmu se zas promění Septiennin tichý hlas stíhá bratři stíhá nás neseni v ledové řece hlubin Gryphonova srdce
Chlastáč
09. 02. 2001
Dát tip
Díky za uznání, Rasťo. Když se tak na tu svou báseň zpětně dívám, tak vidím, jak se ty věci všechny mění. Extáze z vítězství nad zákeřným nepřítelem se změnila na docela zajímavé rozjímání o smrti.

Rastin
20. 12. 2000
Dát tip
Hmm...! Některé obraty se mi až moc líbí, např. andělé smrt rozdali uschlé klasy požali ... nebo vede mužů velký voj v strašlivé to bitvy boj ... je to parádně pádné. Celou dobu je to rytmické a rýmy a-a,b-b jsou na baladu ze starých časů jako dělané. Stačí už jen vzít mandolínu nebo kytaru - a je to tam! odesílám s tipem

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru