Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Naděje ze snů

17. 02. 2005
1
0
2458
Autor
TomPerys

Zavři ještě oči,

v hluboké té noci,

jdi znovu snít ten sen,

s tou milou dívkou v něm,

 

Jdi spát a hledej naději,

máš ten svět přece raději,

tvůj svět věčného snění,

kde trápení z lásky není,

 

Zavři víčka rytíři zklamaný,

třeba je tam někdo známý,

třeba najdeš právě ji,

kdo ví,

 

Vrať se do snů kouzelných,

do těch představ svých,

za tou co Tě miluje,

a krásný úsměv věnuje,

 

Za tou co Tě obejme,

smutek z duše sejme,

za tou co Tě políbí,

tou která neopustí...

... a nepřestane milovat

 

Kéž by člověk mohl žít ve svých snech...
Petr_Pan
24. 02. 2005
Dát tip
nef7> doporučuju Ti přečíst si blbjenku, remika nebo Falku .. :-) john> tobě doporučuju snížit se na moji úroveň a pokusit se vyložit si moji výzvu jinak než špatně .. :-)

John_Ceder
23. 02. 2005
Dát tip
vzhledem k tomu, že jsem to vůbec nemyslel jako urážku, tak nevím, jak mám reagovat.. úroveň - myšleno jako situace v níž se každej z nás nachází, postavení ve společnosti, ovlivnění, zkušenosti atd.. -> to co člověk cítí v daném okamžiku.. a tomu se potom rovná ten výsledek..a to co právě napíšeš to tomu citu odpovídá..a v tý chvíli je to co nejlepší co jsi moh napsat..ale právě, že každej je někde jinde..a proto reaguju třeba tak jak reaguju, nic mi to nepřipomíná, nezažil nebo mám třeba jen špatnej pohled..ale kdybych znal všechny okolnosti co vedli autora k napsaní..nakonec bych třeba musel konstatovat, že je to úpřímný, tudíž krásný..

John_Ceder
22. 02. 2005
Dát tip
Petr_PAn:to že jsem línej, to je jiná věc.. ale pokud pohlížíš na moji kritiku tak, že je daná leností..je to trochu zavádějící..či co v podstatě si řek, že pokud se ti něco nelíbí, je to leností..neochota se snížit na autorovu úroveň..samozřejmě můžeš mít pravdu, ale proč pak něco hodnotit, že? když všechno má v konečkém důsledku stejnou hodnotu?

TomPerys
22. 02. 2005
Dát tip
Snížit se na autorovu úroveň ? Tohle je už spíš osobní urážka nezdá se ti ? Dnešní svět je hnusný. To ví každý, kdo se na něho podívá, ale netušil jsem, že člověk, který má pořád ještě to, čemu se říká "city" a projeví je v nějakém svém díle (i když né podle všech nejlépe napsaném) je na nějaké úrovni nicoty, a že v podstatě ny se k takovým věcem neměl nikdo "snižovat"....

John_Ceder
17. 02. 2005
Dát tip
rada:neveršuj..

TomPerys
17. 02. 2005
Dát tip
Budu ;D

John_Ceder
17. 02. 2005
Dát tip
jenže pokud proto nemáš cit, tak to zabije myšlenky, který chceš říct..

Besuhoff
17. 02. 2005
Dát tip
Když nestojíš o kritiku, tak nic. Bohužel i na jednoduchou „básničku“ tomu chybí smysl pro poezii. I to nejlepší (navíc předělané) vydá jen na slabou dětskou říkanku. „O naději na nalezení poezie“ Zavři ještě oči, v hluboké té noci, jdi spát, hledej naději, třeba najdeš právě ji, kdo ví. ((((((( Je mi to líto.

Petr_Pan
17. 02. 2005
Dát tip
John_Ceder> pro líné čtenáře určitě .. :-) nef7> .. a nebylo to tak lepší ? Myslím, že je tady hafo moc lidí ovlivněnejch trendem nerýmů - rýmama se tady prosadí málokdo - ale - třeba nejlepší týpek tady - remik - píše rýmy a nic tomu nechybí. stejně tak tady obletovaná Craerassy rýmuje - bych to nehrotil .. :-) Besuhoff> jseš pro úsměv, když říkáš, že nic a pak ji stejně napíšeš - mám rád chytrý lidi .. :-) Tom> zaujala dost - TIP

TomPerys
17. 02. 2005
Dát tip
Dekujuuu :))

Besuhoff
17. 02. 2005
Dát tip
To Petr_Pan: Jenže, milej zlatej, to, co jsem napsal, nebyla kritika, ale názor. Potřebuješ vysvětlit rozdíl mezi kritikou a názorem? (mlčení je souhlas :oD.....) Tak tedy: (a Besuhoff sens).... kritikou se snažím poukázat na to, kde by se dalo něco vylepšit. Poradit, na co se pilný básník, který na sobě chce pracovat, má zaměřit. Proto si zde necháváme kritizovat díla (alespoň někteří). Někteří na sobě pracovat něchtějí. Buď nemají ambice, nebo jsou líní, nebo (asi nejhorší) mají pocit, že to nepotřebují (a většinou jsou těžce na omylu). Smůla, když narazí na nenáročné publikum. Pro jistotu: Tahle zpráva není mířena proti autorovi! Omlouvám se mu tímto, za svoji obhajobu.

Besuhoff
17. 02. 2005
Dát tip
ještě jednou se omlouvám, ťuknu si tam avízo.

TomPerys
17. 02. 2005
Dát tip
Je jeste jedna kategorie kterou si zapomnel zminit - Ti kteri vedi ze nepisou nijak skvela dila ktere obcas vypadaji jako detske rikanky pro 4tou tridu....ale presto nechteji nijak sva dila "vylepsovat" protoze chteji psat tak jak pisou - s citem a od srce a ten kdo v tom nebude hledat nejake teoreticke chyby a detske rikanky ten tu myslenku pochopi..... btw... nekdy je lepsi byt jako dite......

Besuhoff
17. 02. 2005
Dát tip
Ale to je přeci první případ. =o).... nic proti, není to ani dobře ani špatně. Proč nebýt jako dítě? To je v poho....

Petr_Pan
17. 02. 2005
Dát tip
pokud vyjadřuješ názor s pousmáním a rádobylítostí, je to spíš než kritika nebo vyjadřování osobní útok ( ve své slabší podobě ) - zapomínáš kategorie, když se Ti to hodí. Taky bys mi moh poslat avízko, až někdy budeš psát ňákou kritiku. zatím jsem potkal jen okecávání toho, proč dáváš tip, když ho dáváš .. :-) btw - na Tvoje rozumy proč si tady necháváme kritizovat dílka jsem se Tě neptal - ale - už jsem si všimnul, že máš potřebu se vnucovat - tedy - pokud autor nestojí o hlubší kritiku, znamená to, že na kritiku sere, protože to dílko má význam hlavně osobní, nebo ví, že to není k chuti a na kritiku stále se opakující už nemá náladu. Pod taková dílka se píše kritika jen v případě, že máš co pochválit, nebo chceš dát autorovi najevo, žes dílko čet.

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru