Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Faustovo silenstvi

18. 11. 2000
2
0
1214
Autor
UPA_Silmaril

Nechte se vést pocity, ne chybějící formalností

Šílím z tvého pachu, z tvých pulsujících očí, bušení světel v hlavě, šílím v zahradě, šílím se stromem, chci trhat oblohu výkřiky slasti, neomezený, svobodný, silný, nemohu – tíží mě kosti, kůže, šílím z tvého potu, slaná jak polární moře, mrazivá. Šílím ve svém tanci šílenství, v šílených tmavých ulicích, šíleného zvráceného města a neznám Boha, protože ten se odvrátil. Zradil mě! Ne já jeho! On, on, on – nechal mě, chci se rvát – nemám s kým, jsem sám. Je to šílené, šílené, šílené, chci krev, pomstu, krev, vrať se, prosím – umírám, duše mi umírá. Proč?Jsi?To?Udělal? Šílím z temnoty, šílím z prostoru, šílím z touhy, ano! Šílím z touhy, vědět, znát. Chci to všechno. Dám za to všechno! Co chceš? Vem si to. K čertu s tebou Bože! Zas o jednu ovci míň! Chraň si svoje stádo, neboť já jsem již vypadl, z kolotoče tvého chtíče: ovládat, mít v moci, sám se ovládám, sám se mám, slyšíš! Popírám tě!! Popírám tebe i Satana, světlo i temnotu. Jsem jen já, já jsem dobro a já jsem zlo, jsem ČLOVĚK a tys mne nestvořil a Satan mne nezlákal, protože jsem si sám sobě Bohem i Satanem.
jeorenny
20. 03. 2001
Dát tip
Sadi,ja to proste nechapu,nechapu,jak takovy clovek jako ty muze takhle bozsky silet...... Bohuzel,ac me to fakt dost mrzi,spousta frazi je mi hodne povedoma,zkus z toho trosku vystrihat a vyjde ti: "SADI!!Pomoz,ja se topim!"...a myslim to vazne

Vojtek
18. 11. 2000
Dát tip
Nepopiratelně psychicky vyšinuté....:-) a vůbec tohle píše asi tak každej třetí ale každej trochu jinak

Vojtek
18. 11. 2000
Dát tip
sorry psychycky..já už vlastně nevím :-)

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru