Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Výkřik

21. 02. 2005
2
1
2196

>:-/

 

Tak opět lezu na pranýř a nechávám se lynčovat pod gilotinou. Křičím, ale držím. Snad ani ne tak z nějaké hrdosti, možná jen ze zvyku. Zatínám nehty do dlaní a brečím. Vzteky, smutkem, ublížeností., bezmocí.

Lidé jsou zlí. Jsou jedovatí a chtějí ubližovat. Ale co jsem já? Já jsem také člověk. Až bude někdo klečet pode mnou,  spoutanej a v blátě, taky si do něj kopnu a zbičuju ho. Vyrvu mu vlasy z kůže a budu se bláznivě  smát nad jeho prýštící krví.  Jsem přeci jen člověk....a kdo je víc?


1 názor

alina
05. 06. 2005
Dát tip
auuuuuuu

/mimo jiné bych tě chtěl co nejvrúcněji upozornit, že nejsu profesionálni kritik, ňi redaktor amatér, čili moje kritika bude jenom z poyice vobyčejnýho, a momentálňe trošíčku mentálne indisponovanýho čitatele/ -to je jinej prolog s takovým jsem se ještě snadt ani nepotkal /alespoň si nespomínám/ -snadt..jenom../jsem vopilej jak brum/..pěkně stavanej je ten první odsek, pěkne nihilistickej a samovražednej a tak, když o to de z tohoto hľediska, však, inu, tu myšlenku..co to v sobě nese, já bych mnoh radši přijal v jiném hávu../ne snadt, že bych teď běžel a šil tvejm pocitúm ňáký nový pěkný obleček/..v jiném hávu..abych neřek, nemyslil, nenapsal..to co jsem napsal /a co jsem napsal?jako brum, promiň/..ták..tak tedy navostro – a proč pak lezeš na pranýř, a pročpak křičíš a držíš a pročpak zatínáš nehty do dlaní, břečíš?..hrdostí, či zvykem, bezmocí či vzlykem..ublížeností a bezprávím snadt..?di do prdele a nebreč, mňě poteší /a s velikou pravděpodobností to bude za*-já vím, že * je velký prd, ale přeci jenom../, kdybys napsala, jaks ráda odhopsala do lesa, do hory, nazbírala dřevěnná polena, dala se v neděli na náměstí do stavby něčeho, nejsoucího nápis z krve,-GILOTINA, a všeckých, čo by řekli jenom měkké ň vo tem, že snadt je ňěco v nepořádku, všeckých by si dala do svejch spisú-vo tem, jak přišli vo nohy a vo jazyky, vo spostu krve, potu,slin..ten *, bych ti pak snadt udělil, snadt..záleželo by na tom voblečku..v kterém by je zastihla ta úžasná smrt /jako brum, promiň, a ber ohled a ber na zřetel/ -jojojo, múj systém mých rádoby „kritik“, které nejsou ničím víc a ničím míňn než projevem oplzlosti bytí mé existence /sám nechápu co pšu/, tak ten systém /abych se vrátivš do púvodné konstelace mé té existence toho býtí..brumbrum../ nemá systém.. .. a..co budu co, já, vysvětlovat..že ano, ja hodnotím moje kritika moje kecy brá, sa mi to jaks spojilo do hromady a vzišlo krásné dílo v správné to konstelaci ve vztahu k mé ňyńější situaci mne mého mne */jen jim sviňím jen jim dej a../ kočko..nedokážeš být jiná jako jsi, nemusíš /a musíš/ se nutit být takou jakou být nebudeš..ale..JSI to TY a JSI ČlOVĚK,takže aspoň jenom..nepíchej sama do sebe, ale křič, hlasněji a hlasitěji, ať..všichni od bolesti ohluchnou..! ..a to, že „člověk, kto je víc“ nechám ohleduplňe bez povšimnutí, stejňe vím, co vím.. ..a to, nu, že ten přiblblej * ti to nemá šancu vzít /..i tak skúr naopak../ /snadt jenom múj podvědomek, ten, co nemá lidi rád, si vzal do hlavy spomenout toho nejvícnejšího člověka vytrhnutšivho z kontextu/ ..du ja spát, bo jak jsem si přečet, co jsem ti napsal, vidím, že noha je daleko od paty /i když je vobojí má-to tělo, inu, to zas žádalo korekturu/, du to vyspat brú noc

StvN: to bylo období mé trpké deprese

StvN
26. 04. 2005
Dát tip
Já jsem víc. Směj se.

Narvah
15. 04. 2005
Dát tip
no...

Honey
13. 04. 2005
Dát tip
k zamyshlení....

To je pravda.... Směju se těm lidem, kteří prohlašují, jak sou lidé špatní, jak tu nechtějí být s nima, a přitom jsme všichni do jednoho stejní a všichni máme bolesti....

ano, ano, jsme jedna a ta samá, stejná verbež...

Gonsales
21. 02. 2005
Dát tip
Jsem přeci jen člověk....a kdo je víc? ale jo docela libi;)

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru