Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Pohádka o jedovatém dědkovi

01. 02. 2003
1
0
1024
Autor
kýbl

Pohádka pro děti, ale je to totální pitomost. Nehledejte v tom žádný hlubší smysl, protože v tom žádný není :-)

Žil byl přežíval jeden jedovatý dědek, který bydlel ve sklepě a spal na mechu.

Jednou se probudil ve svém brlohu a rozhodl se, že naštve co nejvíce lidí, aby si to mohl napsat do svého deníčku mladých svišťů. Nejprve šel klepat do shnilé budky pana správce, která byla těsně před spadnutím. Správce hned vylítl z budky a spráskal dědka holí. Pak sebral plechové záchodové trubky a mocně zatroubil. Dědek se lekl, vysypal si zbloudilé žížaly z bot a utekl.


Když potom šel okolo bezdomovce, který žongloval s mokvajícíma houbama, něžně na něj plivl. Bezdomovec se naštval a nacpal mu shnilou muchomůrku do pusy. Náhle dědek smeknul klobouk a pozdravil průvod mravenců, který šel okolo a zpíval koledy.


Po této události si dědek řekl, že nebude zlý. Šel tedy za svým novým kámošem z kanálu. Ten byl mezi potulnými obchodníky známý tím, že choval dvouhlavé červy v měděném sudu. Kámoš právě ležel na zemi a prstama u nohou vyťukával svou oblíbenou melodii, kterou složil jeho soused před tím, než uhořel při pádu ze stožáru.
Dědek ho pozdravil: "Nazdar buldozere, opečeme si nějakou krysu a zazpíváme si chorál, ne?"
"Hula hula," přikývl kámoš.

Ale zrovna, když se chystali opéct vysušené šneky na rožni jako přílohu, vtrhl do kanálu bosý fousáč v sukni: "Hrůza! Dva lapači much plavali v rybníku a přitom jednoho z nich přejel bagr. Pátrám po viníkovi tohoto skotáckého činu." Pak nařídil, aby se oba svlékli a odevzdali své osobní hasicí přístroje.
Dědek to ignoroval: "Pojď na baštu, fousáči."


Fousáč neváhal a hned si pochutnával na štětinách ze starých kartáčů, což bohatě zapíjel luxusním šamponem.
Dědek mezitím luskal prstama a hlasitě u toho mlaskal. Pak vytáhl z kapsy umělé hovno a hodil ho do otevřeného okna sousedům. Jeho kámoš hrál na rozladěné benjo a krmil divoké husy pampeliškama namočenýma v marmeládě.


Tento mejdan skončil špatně. Když dědek zkoušel vykouřit včely, které přilétly dřevěnými trubkami, všichni tři se málem udusili kvůli plovoucím slonům na baterky. Na znamení přátelství se všichni slavnostně vysmrkali do záclon a rozprchli se do svých ulit.


Dědek šel domů a potkal pastevce hadů. Ten se mu chlubil tím, že prokouřil troje boty a protestoval proti norskému typu květináčů. Pak si lehl na koleje a snědl dva pečené lososy.


Doma si dědek položil nohy na bagr a házel kousky masa na ulici. Náhle přišel ušatý barman a začal mu našeptávat, aby schoval čerstvé zelí do šuplíku s ponožkama. Dědek ho poslechl a spálil na troud všechny podezřelé kartáčky na zuby. Pak se věnoval inhalování výparů ze své sbírky plesnivých žaludů.


Tato pohádka skončila báječně. Všichni ochořeli a tleskali papučema, které našli v kumbálu. Do toho chrochtala čerstvá kuřata a celé lidstvo se dívalo na dřevěnou pistoli. Idylka.

 

Dobrou noc, milé děti.


Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru