Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

NEVÍM

28. 02. 2005
6
0
2749
Autor
sacco

...opět věnováno ....manželce k prvnímu výročí svatby. škoda jen, že to sem nejde dát včetně veškerého grafického zpracování.... jsem se totiž v tu chvíli dozvěděl, že budu otcem..... a poslední dny mne nějak přiměly k návratu do \"archivu\" a zveřejnění. a pro.... oni vědí kdo.... trochu optimismu do života :-)

NEVÍM

 

Nevím, zda plakat či smát se mám,

Ale již přes rok nejsem sám.

Evičku jsem si za ženu vzal,

A kdo ví, co bude dál.

Ačkoliv nejsem žádný vševěd,

A moudrou kaši jsem nejed,

Vím už dneska,

Že budou ňáká děcka.

 

Evičku, manželku svou, rád mám,

A jsem rád, že už na život nejsem sám.

Ona je tou princeznou,

Co chtěla býti mou.

Já jsem princem jejím,

Snad život jí v pohádku změním.

 

Smutek štítem odrážím,

Štěstí já však přivážím,

Mečem, kopím, vším co mám,

Bojuji proti nešvarům,

Lásku u jiných nehledám,

A nechodím už dům, co dům.

 

Jen dvě milenky mi stačí,

I když se na to žena mračí,

Přesto ví ona i já,

Že to co v bříšku má,

Je výplod lásky naší,

A všichni se naň ho těší.

 

Pracovní čas mne tlačí,

Tak už básně stačí.

Co více, říci jsem chtěl,

To ví snad jen archanděl,

Má láska v očích umí mi číst,

A já už nemusím popsat ani list.

 

Rok je sice doba krátká,

Ale život nám teprve otevírá vrátka.

Nový život zrodil se,

Světe! Div se,  raduj se.


andromeda
06. 05. 2005
Dát tip
spousta upřímného citu a lásky, a za to TIP

sacco
06. 05. 2005
Dát tip
UPŘÍMNOST, je vlastnost, kterou považuji za základní v životě člověka - i když vím, že mnozí lidé na ní prostě nejsou vyspělí a připraveni.... a pak se její projevy obracejí právě proti "upřímnému člověku".... ale to není tenhle případ.

zelva
17. 03. 2005
Dát tip
No asi hlubší kritiku nevyplodím...no i když je kategorie volné verše, ale začal jsi to docela pěkně, ale potom už jak se to přestalo rýmovat tak už to nebylo ono a aj sa mi to blbě četlo, ale i tak jsem pochopila tvé pocity a to co jsi tím chtěl říci

hesulim
05. 03. 2005
Dát tip
Sacco, piš-proč nepíšeš??

sacco
05. 03. 2005
Dát tip
sacco je bohužel nemocný.... pokud najde sílu na nějakou tu báseň.... něco sem jistě přidá.... jinak díky za podporu. :-)

_Rebelka11
01. 03. 2005
Dát tip
... ale mně se to vyznání líbí celé, jen ta třetí nejvíc :-))... třeba si to ještě rozmyslíš a bude další... :-))

John_Ceder
01. 03. 2005
Dát tip
na kategorie, který se zde dají přidělit k dílům nehledím.. to že ty zaškrtneš volné verše a pak pod tím se snažíš o rýmy a ospravedluňuješ to tím, že v kategorii volných veršů není třeba na ně až tak hledět, mi nepřijde jako zrovna dobrá argumentace..

hesulim
01. 03. 2005
Dát tip
Kouzelné, hladíš svým dílkem.A ne jen Evičku.Vždyť za TAKOVÉ! vyznání citů se dnešní pánové stydí. Moc dobře to napsal Draht. OBROVSKÝ TIP.

gab_1
28. 02. 2005
Dát tip
Krásný vyznání - člověk by tomu ani nevěřil!!:-) Ještě, že tam je sloka s milenkami. Tím je vše srovnáno - taky seš na zabití!! I když na druhý straně - dvě - neni to málo??:-))) t*

sacco
28. 02. 2005
Dát tip
mariana: drsnou kritiku čekám..... ale nenechám se odradit, neboj. gab: jing a jang.... vždy musí být vše v rovnováze :-) přeber si to jak chceš. pravdu znám jen já.......

John_Ceder
28. 02. 2005
Dát tip
manželka bude mít určitě radost.. horší už to je u těch jako jsem já.. stojíš o hlubší kritiku? tvůj problém: je to trapný, hlavně ty rýmy..piš spontánně, vykašli se na tyhle pokusy o poezii podle příručky..

DRAHT
28. 02. 2005
Dát tip
Jsi princ - poeta. Kdo z nás ( pánů ) je schopen napsat pro tu svoji tak krásné vyznání ? Posílám TIP a přeji Vám všem třem hodně štěstí a zdraví.

_Rebelka11
28. 02. 2005
Dát tip
...souhlasím, krásné vyznání... nevím proč, ale nějak mě zaujala třetí sloka, je v ní něco.. něco.. já nevím, prostě se mi moc líbí a přeju mnoho šťastných let ... i s mimčem a pak dalším... a dalším... :-))), T* gabe, co je pro jednoho málo, je třeba pro druhého moc... :-)))

asociál
28. 02. 2005
Dát tip
vyznání pěkný,ale přesto doufám že dítě bude chodit třeba na housle.......

sacco
28. 02. 2005
Dát tip
asociál: jestli bude po manželce, tak nebude mít s hudbou vůbec nic společného :-) glassy: díky, díky, díky.... draht: .... já byl vždycky princ... :-) jen nevím, jestli poeta....ženským se vždy více líbil zpěv... ale která by neměla ráda básničky, co? reb: ...a dalším a dalším.... ne, ne, tak tři by stačily.... ta třetí sloka asi fakt má něco do sebe..... jsem rád, že se ti alespoň nějaká pasáž líbí..... john_ceder: nějak jsem měl pocit, že u volných veršů o ty rýmy moc nejde..... asi jsem se mýlil.....

Fil
28. 02. 2005
Dát tip
:-) ty milenky jsem neviděl:-))

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru