Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Sněží

01. 03. 2005
1
0
592
Autor
sluncete

Vločky křehkost míjí časy,
taje v dlani, máčí vlasy.
Z nebe padá závoj krásy,
ztichlo vše, i ptačí hlasy.
Bílá pole, bílé lesy,
mráz dnes vládne pod nebesy!

Silvita
01. 03. 2005
Dát tip
je fain, žes to je ¨v kategorii :Písmáci dětem. někteří totiž tohle považují za "normální vázané verše" ... tak alespoň je vidět, že je to psané s nadhledem:) nebo ni?

inlajn
01. 03. 2005
Dát tip
..obávám se, že ne, že jest psáno pro rozzářená dětská očka, růžové tváře a ouška, buclaté ručičky a nožičky dobře obuté, pro tu holotu, která už přemejšlí, jak vás nepozorovaně kopnout do holeně...

sluncete
01. 03. 2005
Dát tip
A viděli jste dnešní slabikář? "U lípy pán s paní, v lese jelen s laní, ..."

Dero
01. 03. 2005
Dát tip
Škoda, že si na písmaka chodí číst tak málo dětí. Ale tohle nejni klasická slabikářní básnička. Děti by nepochopily už jen první verš. Na takovou výstavbu verše nejsou zvyklé a ta myšlenka (nehledě na to, že je tam jen kvůli tomu, aby se to rýmovalo) by o ně ani nezavadila. Zbylých pět veršů už je srozumitelnějších.

inlajn
01. 03. 2005
Dát tip
...no, mám tu čest doučovat češtinu dva fracky(12 a 13), a to, myslim, eště děti jsou. Že by nepochopily, Dero? No, nesouhlas, až odpo ve tři přijdou, schválně jim přečtu...a dám vědít.... zdraví in.

sluncete
01. 03. 2005
Dát tip
Ze slabikáře: "... Je tu pole jetele a v jeteli je tele. Je tu pole, je tu pán a voní tam tulipán." A teď zkuste vysvětlit co dělá tele na poli a proč si ho mají děti spojovat s vůní tulipánu. Soukromně pro pana redaktora, právě zdání zastaveného času mě tehdy v chumelenici pobavilo a snažil jsem se ho zlehčit. (názor povolaného si beru k srdci a pro žertování budu volit méně upjatý server)

Dero
01. 03. 2005
Dát tip
Proč se o reakcích musím dozvídat náhodou? Prosil bych Tě, inlajne, abys začal konečně posílat avíza. Je poněkud srabské na někoho reagovat a neposlat mu avi. inlajn: Mluvil jsem o dětech, které ještě čtou ze slabikáře. Což asi děti ve věku 12 a 13 let nebudou. Vím, že se chytíš každého slova, ale tohle už trochu přeháníš. sluncete: Omlouvám se za svoji formulaci. Vypadlo mi slůvko "tak". Měl jsem na mysli to, že v tom tvaru, v jakém je, je jen proto, aby to sedělo do rýmu.

Dero
01. 03. 2005
Dát tip
avi

johanne
01. 03. 2005
Dát tip
Obešlo by se to bez inverze na začátku, nějak mě to ruší :o), jinak fajn.

vojtěch
01. 03. 2005
Dát tip
já jsem ještě dítě!!!!!!!!!!TIIIP*

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru