Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

..........

04. 03. 2005
1
0
1419
Autor
Orfea

jedna z mých mini-povídek....

Temná obloha ně mě skrz matná, špinavá okna smutně zírá…

Nevím, jestli mi stojí za to žít…Spadla hvězda a za mými zády se tiše ozvalo: ,,něco si přej…“ a nějaký muž mi odhrnul vlasy z čela, začali mi líbat krk..bílé stěny mé cely v blázinci se začali  jakoby prohýbat .nemluvila jsem.jen mé nitro sžíral pocit, jako by mě někdo zaživa vykuchal….celou mou duši jako by někdo pobodal ostrým nožem .Tím mužem byl primář…primář kliniky pro mentálně postižené…pro blázny….ale já nejsem bláznem!…. nebo ano?...reálie se rozpadají….

    Náhle jsem se rozhodla pro věc, která by se nejspíš hnusila i vrahu…Rychle jsem se otočila a šikovnými , úzkými prsty jsem mu vypíchla oči….pozorovala jsem směs krve, vzteku, zoufalství a pomstychtivosti….

    Pomalu a nevšímaje si zkrvaveného primáře jsem došla k oknu a nehlučně jej otevřela…Byla v něm bílá mříž…Tudy to nepůjde…přiblížila jsem se co nejtišeji k primáři, chtějíc mu vzít klíče…ale zaskřípalo prkno v podlaze…otočil se ke mně svým  zprzněným obličejem a naslepo hmátnul….trefil se….pomalu mě škrtil a přitom se smál….umírala jsem…ve zlostném a zkrvaveném obličeji se objevil výraz vítězství …

         ještě to ráno celá  klinika pro mentálně postižené vyhořela….

Jen primář bez očí a oči bláznů, které již nikdy neuvidí….

 


Jeanne
15. 03. 2005
Dát tip
to expresionistické až dadaické, ne hnus Francoa, ale na Tip by to muselo být víc propracovaný. Rozhodně zajímavý. No ty bys mu Ty oči nevypíchnul, úchylovi hnusnýmu?

Francois
09. 03. 2005
Dát tip
Chtěl jsem něco napsat, oprav si hrubku a tak, no nic, je to hnusný.

cherubinka
04. 03. 2005
Dát tip
Zajímalo by mě, cos tim chtěla vůbect říct?

ejke
04. 03. 2005
Dát tip
běhal mráz po zádech T*

Orfea
04. 03. 2005
Dát tip
no...to moc ani nevím...měla jsem prostě depku...vážně nevím...snad , že připadám si v dnešním světě jako blázen....nevím...ty slova ze vždycky vyhrknou na papír....

_Psyché_
04. 03. 2005
Dát tip
stěny se začaly chtíc místo chtějíc chybí velká písmena i vrahovi ne vrahu je to blbost

tanec
04. 03. 2005
Dát tip
Tak jsem přišla na to jak zabít čas.Třeba se mi to povede.Jen bych chtěla vědět na co se dá při té tvořivosti myslet.Je to celé na zabití.Chudáci blázni asi by to neměli číst,nebo se vrhnou na doktory,chudáci doktoři,ti se vrhnou na nás.

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru