Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Můj odraz v zrcadle

08. 03. 2005
1
0
1479
Autor
Cheeky

Moje poslední trošku lepší díla jsou školní práce, proto jsem se s Vámi chtěla o jedno podělit. Téma bylo Můj obraz v zrcadle.

            Seděla na zemi a plakala, u nohou rozbité zrcadlo. Co vlastně nosí střepy, štěstí nebo smůlu? Vzala jeden ze střepů a přiložila ho na zápěstí. Měla se ráda. I s většíma prsama, povislým bříškem a poděděným ?kobylím? zadkem. Neudělá to, ani teď ani kdy jindy, jen si ráda hraje s myšlenkami, možnostmi. Vždycky se jí zamlouvala možnost útěku, který jednou uskuteční, uteče od minulosti, zvyků, falešných přátel... a začne znovu, jinak a s jinou identitou.

            Vždycky byla trošku jiná. Po otcově smrti sedávala o přestávkách pod stolem v kabinetě. To místo si přisvojila, bylo jí tam příjemně a nikdo se jí zvědavě nevyptával. Poslední tři roky si svoje nálady vybíjela krátkými záchvaty psaní. Cítila, že dělá pokroky, přesto však ne na takové úrovni, aby dávala svá dílka (a s nimi své myšlenky) někomu číst.

            Rozlišovala věci na důležité, podstatné a nepodstatné. Peněz si nevážila, lidstvo se přece nedělí na kasty jako dřív, záleží na povaze, nebo ne? Když razila tenhle názor světem, setkala se s mnoha různými názory a svým přístupem ke světu se brzy pro okolí stala flegmatikem, ale také člověkem, který věří, že se lidé mohou změnit a stát se lepšími. Smála se ráda a často, mimikou obličeje a očí vyjadřovala nálady. Odmalička toužila po dlouhých vlasech a když je konečně měla, zamilovala si je a nosila je rozpuštěné kolem kulatého obličeje. Modré oči líčila výrazně, považovala je za nejhezčí prvek tváře.

            A teď? Jaký je můj obraz v zrcadle? Smutně se podívala do jednoho ze střepů, vyslala pár pohledů po pokoji a pak se usmála. Pořád jsem to já.


Eva_S
22. 01. 2006
Dát tip
jom....na todle téma docela dobrej nápad....

Cheeky
31. 03. 2005
Dát tip
Psyché: návrat! jen kapičku složitější... bez múzy a podpory... ale já to zvládnu :o) probe: takhle píšu ve škole já... jak píšou ostatní holky je otázkou.... :o)

_Psyché_
31. 03. 2005
Dát tip
myslim, že jedný holce tady si udělala teď moc velkou radost... tuším, že dřív psávala povídky :))) tak vitaj a směle do toho, děvčátko...

probe
31. 03. 2005
Dát tip
:-)))

_Psyché_
24. 03. 2005
Dát tip
Cheeky!!!!! návrat?

probe
21. 03. 2005
Dát tip
A takhle Vy dneska píšete ve škole?? Že jsem se líp neučil!!! Je to krásný obraz v tom zrcadel, tak prostě- Líbí :-).

momooo
08. 03. 2005
Dát tip
Taky jsem si jako malá ráda vlezla pod stůl a seděla tam klidně hodinu. Je to uklidňující :-) Jinak pěkná hluboká práce :-)

johanne
08. 03. 2005
Dát tip
I když... peněz si člověk nemusí přímo vážit, nicméně se bez nich dnes prostě neobejde, pokud nechce být bezdomovec a spoléhat na charitu nebo být příživník a spoléhat na příbuzné... Celkově docela ano, i když je to dost krátké a jakoby vytržené z něčeho...

Kandelabr
08. 03. 2005
Dát tip
téma poněkud omšelé, ale napsané je to docela hezky. i když mnoho nového nepřináší, má docela hezkou smířlivou atmosféru.

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru