Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Bacil mě bacil

09. 03. 2005
11
0
3559
Autor
sacco

 

je všude kolem nás, i když ho nevidíme.....

virus CHŘIPKY

 

Bacil mě bacil

 

Ráno koukám, škrábe v krku,

v zlosti nad tím lámu ruku.

Druhý den mi hůře bylo,

volám: „Doktor! Co se stalo“.

 

Bolest hlavy, kašel, rýma,

pod peřinou je mi príma.

Bacil přišel na návštěvu

a pryč nechce, není divu.

 

Háže se mnou teplota,

není ze mne despota.

Bacily já neovládám,

ač se s nimi stále hádám.

 

Bacily si řádí v těle,

ať jdou všechny do prdele!!!

 


Sarrah
25. 05. 2005
Dát tip
ježííííííííš :o)))) tip

sacco
25. 05. 2005
Dát tip
díky. tohle je ale začátek ..... pokračování hledej u autorů gab_1 a pak ještě autoři gab_1and_Rebelka11. tedy ten společný nick si nepamatuju, ale hledej a najdeš.

sacco
12. 03. 2005
Dát tip
zelva: nevim, jestli být "gymplařem" je výhra. u nás to byla spíše nevýhoda. taky jsem jím nebyl, a pociťoval jsem to hlavně v matematice, ale i to se dalo přečkat. s tím umístěním na vysokou - protože to chtějí rodiče - to je asi to nejhorší v životě. jenom nevím, čí je to větší chyba - jestli rodičů nebo dětí. já tenhle problém nikdy neměl. rodiče mne v těchto věcech nechali rozhodovat a kdybych chtěl skončit u lopaty - nebyli by proti. dneska vím, že by to byla hovadina na n-tou, ale možná právě proto, že bych v sobě neobjevil "studijního ducha", neměl bych čeho litovat. ale můj příběh by byl asi na dlouhé vyprávění. pravdou je, že mezi zdravotníky je lehce poznat, kdo to dělá z "lásky" k oboru, nebo jen z pouhé "znalosti" oboru a za účelem živobytí. v každém případě s tím brufenem a 38,5 s tebou nesouhlasím. asi jsem pochopil, že každá svá nemoc potřebuje svůj klid a není nic tak důležitého (kromě zdraví bližních) proč obětovat zdraví vlastní. určitě ne pro majetek, peníze nebo jiný zisk. je pravdou, že v tom zdravotnictví to asi bude vždy pomoc bližním, ale člověk by měl hodně koukat i na své zdraví, protože když se nějaká nemoc pořádně nevyléčí a stane se chronickou - je to spíše na obtíž a může být v budoucnu velkým protivníkem. asi vždy říkám, že vše má své meze. ale ty mantinely si musí člověk stanovit sám. já je našel a nastavil. samozřejmě vím, že je budu časem měnit a posouvat, ale je to v závislosti na životních hodnotách... vždy si vzpomenu na Maslowa, ale to jsem zase někde jinde. v každém případě vidím, že TY budeš tou pravou osobou na tom pravém místě a velice ti to přeji, závidím ti tvé odhodlání a tvůj zápal a.... nenech se otrávit a bojuj. nabrala jsi správný směr, ať ti co nejdéle vydrží a ať nepřijdeš o iluze a naději. moc si tě vážím.

zelva
11. 03. 2005
Dát tip
Mamka je taky ekonomka a rozhodovala mezi tímto a zdravkou...nevím jestli si zvolila dobře, ale já vím, že já jsem si zvolila dobře, i když to teď mám těžší, protože nejsem z gymplu a hodně mi vadí, když se na medinu hlásí někdo, kdo si to ani nepřeje, jen rodina ho donutí, protože chtějí, aby měl titul, ale už si vůbec neuvědomují, co za tím vším je, a že to není jen si sedět v teplíčku někde v ordinaci a psat recepty a pomalu nezvednout prdel, nebo se proménádovat v nemocnici při vizitě. Někteří si řeknou chci pomáhat lidem, a proto jdu na medicímu, ale o tom to vůbec není, protože pomáhat lidem se dá mnoha jinými způsoby a jde to i bez titulu. V nemocnici je to docela dost poznat, kdo to opravdu chce dělat a kdo ne. Já mám občas taky chvíle, kdy bych všechny pacienty nejraději poslala do prdele, ale na pokoj už vcházím s úsměvem, i když mám třeba 38,5, v sobě Brufen, každý nádech a krok mě bolí, ale vždycky si říkam když musíš tak musíš ono se ti to jednou vrátí. V rodině mám taky pár zdravotniků - praktiků a Arařů a záchranářů, takže vím, co to obnáší. První pomoc mě baví, mám aj kurz a dělám zdravotníka při turnajích házené, ale občas bych se nejraději na všechno vy... ale je více chvil, kdy si říkám, že jsem si zvolila to pravé...

Kachora
11. 03. 2005
Dát tip
zapomněla jsem dát Tipa, tak ho tu máš

sacco
11. 03. 2005
Dát tip
cannisha, kachora - děvčata díky. myslím, že tématem jsem se trefil do "aktuálního" problému - .... nějak se jich tady skutečně nemůžeme zbavit.... ach jo. snad to ve zdraví přečkáme.

sacco
10. 03. 2005
Dát tip
inlajn: díky, díky, díky......

zelva
10. 03. 2005
Dát tip
Myslíš, že to nevím, já se v tom už pár let pohybuju a vypadá to, že budu i celý život...hlásím se totiž na medicínu, ale praktická lékařka určitě nebudu!!!

sacco
10. 03. 2005
Dát tip
... praktičtí lékaři asi "bez komentáře" ..... a co by jsi chtěla dělat????? který obor tě láká???

Kachora
10. 03. 2005
Dát tip
Super... je to sranda!

zelva
10. 03. 2005
Dát tip
Já mám v tomto už pár let docela jasno a bude to ARO...pokud se tam dostanu. Chci jezdit s rychlou, ale i pracovat normálně v nemocnici na ARu. A co ty děláš?

sacco
10. 03. 2005
Dát tip
ZELVA: zdravotníky jsem vždycky obdivoval a jejich řemeslo bych asi nikdy nechtěl dělat.... mamka dělá ve zdravotnictví snad přes třicet let a tak nevděčné řemeslo jsem snad ještě neviděl. a dělá tam dost lidí z rodiny. v poslední době, kdy vidím, jaké jsou problémy s financováním a za pár let třeba nemocnice změnila asi pětkrát majitele, ruší se oddělení, atd..... když si u rychlé představím i to, že vyjíždí třeba i k "ožralům", kteří si ani pomoc snad nezaslouží, ale spíše nakopat do prd***. člověk to vídává v TV - i když ne všemu se dá věřit a není to normální, ale je to tak, kdy i takoví lidé "zneužívají" dobroty systému a pak se třeba proti těm zdravotníkům i násilně obrátí. v každém případě vidím zdravotnictví jako "sebeobětování" a je to hodně namáhavá práce, ale myslím, že hodně napovídá o člověku samotném a já ti přeji, aby ti to všechno vyšlo tak jak si přeješ - máš šanci, že tě nečeká něco podobného, jako dnes soudce - splní zákonné podmínky, ale protože jim není 30, prostě je prezident nejmenuje a oni teď asi mohou jít žebrat.... tento stát lidem mravním a lidem, kteří chtějí něco dokázat vůbec nepřeje. a to, že je zákonem zakázána jakákoliv diskriminace.... na to se prostě nehledí ani na nejvyšších místech. budu ti držet pěsti, aby jsi skutečně ten svět neviděla tak pesimisticky jako já, ale šla do toho s nadějí, s přesvědčením, že děláš dobrou věc - takovým lidem fandím... a co dělám já.... to je nezajímavé, proti tomu, co máš v úmyslu ty ... já jsem kancelářská krysa .... ekonom ..... to víš, sociální jistoty a pozitiva :-))

gab_1
09. 03. 2005
Dát tip
Úžasná hovadina! "ODBORNÍCI" si na Tobě smlsnou!:-)) Já odcházím za bacilama!! :-)) t*

Hessulim
09. 03. 2005
Dát tip
S kýmpak jsi pod tou peřinou ještě!!!!????TY,TY kouzelné -TIP

_Rebelka11
09. 03. 2005
Dát tip
... pobavil jsi :-D, a krásně se ti to rýmuje :-))), t* .. já se těm bacilům radši vyhnu :-))

macek14
09. 03. 2005
Dát tip
Tak to jsem se pobavil. Asi se s nima hádáš málo, já už jsem je ukecal. Jinak na tom konci je jasně vidět GABova škola. Stejně dost dobrý. Chtě nechtě dávám T*

DRAHT
09. 03. 2005
Dát tip
To se Ti povedlo. Líbí se mi a posílám TIP. Rebelka11 - prosím Tě prozraď, jak se těm bacilům vyhýbáš ...

_Rebelka11
09. 03. 2005
Dát tip
DRAHTe, to máš tak, že musíš počkat, až nějaký kolem půjde a potom ho širokým obloukem minout :-))), ba ne, jez vitamíny a teple se oblékej v tomhle škaredným počasí... aspoň mně to tak funguje :-) zatím

Čížek
09. 03. 2005
Dát tip
Celý je to moc pěkný, hlavně ten poslední verš. Ten se mi fakt líbil.

Jokh
09. 03. 2005
Dát tip
Takový jeden bacil mě zrovna skutečně bacil do nosu...dobré, aspoň se zasměju,ale potřebobala bych i tip jak ho vybacat ven :-) T*

Induan
09. 03. 2005
Dát tip
Doktor, já nemoct hebnout, ty mi dát něco na zhebnout... (Erich Maria Rilke, jestli se nepletu :) ) No prostě hovadinka na n-tou :)

prenatal
09. 03. 2005
Dát tip
Blbůstky

zelva
09. 03. 2005
Dát tip
Moc se mi to líbí...tip No nejsem si jistá, jestli ti doktor až tak pomůže, protože ti jenom Paralen nebo Brufen napíše. Proto je zbytečné k němu chodit.

sacco
09. 03. 2005
Dát tip
Gab: já odborníky miluju… a za bacilama nechoď – je tam tma Hessulim: je pravdou, že chlap se nejlépe potí na ženském těle, …. co dodat Reb: jsem rád, že jsi se bavila… na víc momentálně nemám síly. taky jsem dlouho výhybal, až jsem se nevyhnul draht: pochvala od takového "pana spisovatele".... dvojitá pochvala macek14: já jsem tak mírumilovný, že se prostě hádat neumím :-( čížek, jokh, induan, prenatal: díky za návštěvu. poslední verš mne napadl vlastně jako první a možná souhlasím s mackem – asi fakt je vidět Gabova škola :-) zelva: doktor fakt nepomůže. a veř tomu, že dneska už nenapíše ani ten paralen. jen poradí, co si má člověk koupit v lékarně a to je všechno....... ale to je na dlouhé povídání.

Gonsales
09. 03. 2005
Dát tip
;))

inlajn
09. 03. 2005
Dát tip
ohromující, pravdivé, silné, výzva... tedy TIP!!!!!!!!!!

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru