Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Stařeček zemřel

09. 03. 2005
0
0
1358
Autor
Aery

Tahle básnička je poctou Jiřímu Wolkrovi, první verš a název je z jeho básně. Postupem času bych chtěla napsat víc děl touto formou - se zaměřením na Wolkra.



Stařeček umřel.
Byl už vážně stár.
Dlouho tu žil,
dlouho se tu smál.

Smál se.
Plakal.
Sténal.
Toužil.
Miloval.

Miloval.
A proto je tu nechal.
Ta růžolící poupátka...
I v nich stařeček zůstává.
Napořád.
Aery
24. 06. 2005
Dát tip
caborg, dík

cabourg
12. 05. 2005
Dát tip
není to špatné, ale proč chceš psát básně "se zaměřením na Wolkera." Vlastně tomu ani dost přesně nerozumím - chceš ho napodobit, nebo se jím inspirovat, nebo využít určité citace? Jako inspirace budiž, ale piš sama za sebe. Wolker je samozřejmě klasika a kvalita, ale nevím nakolik dnes obstojí "růžolící poupátko", osobně nemusím podobnou přisládlost. Největší dojem na mě však dělá těch pár slov ve druhé sloce, nutí k zamyšlení zda každý kolemjdocí "poutník" pláče, sténá, touží a miluje. Tak asi ano, ne navenek, vnitřně určitě.

Aery
09. 03. 2005
Dát tip
kanárek neumřel, navždy bude v nás žít. Stejně jako stařeček... Nedávno mi umřel děda.. Ale dík

inlajn
09. 03. 2005
Dát tip
...pardon, napadlo mě...to je jako DORT VE TVARU STAŘEČKA S TĚMA KYTKAMA Z MARCIPÁNU..???? Víš, fakt tě nechci ranit, a třeba se "z toho" potřebuješ vypsat, pak jo, ale jinak nevim.... taky ti nechci ublížit, ale i to, že ti někdo umřel, se dá, myslim, napsat civilnějc ab tak, abych ti i já, držka držkatá, věřil. čaves, in.

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru